Συνεργασία του Spotify με το Patreon και νέες ενημερώσεις στα εργαλεία για τους podcasters

23:07 9/3/2023 - Πηγή: Insomnia

Στην εκδήλωση Stream On που πραγματοποίησε πρόσφατα το Spotify στο Λος Άντζελες των Ηνωμένων Πολιτειών, ανακοίνωσε σπουδαίες αναβαθμίσεις και ενημερώσεις στα προϊόντα και στις υπηρεσίες του.

Το Spotify ανακοίνωσε αρκετές ενημερώσεις που εστιάζουν στο podcasting με την εταιρεία να επανασχεδιάζει τη κονσόλα/πίνακα ελέγχου Spotify fοr Podcasters οργανώνοντας όλα τα εργαλεία για τη δημιουργία και τη διαχείριση περιεχομένου καθώς και την ανάπτυξη και τη δημιουργία

εσόδων σε ένα μέρος. Αυτή η αλλαγή περιλαμβάνει την ενοποίηση της υπηρεσίας δημιουργίας podcast με την ονομασία Anchor, την οποία απέκτησε έναντι $154 εκατομμυρίων το 2019 με το Spotify for Podcasters. Ως αποτέλεσμα αυτής της ενοποίησης, η κονσόλα εργαλείων Spotify for Podcasters (που είναι ήδη διαθέσιμη) γίνεται ισχυρότερη καθώς οι δημιουργοί θα μπορούν να βλέπουν δεδομένα σχετικά με την απόδοση της εκπομπής τους ενώ επιπλέον θα έχουν τη δυνατότητα να δημιουργούν ή να ανεβάζουν τα επεισόδιά τους άμεσα ή να προσθέτουν περισσότερες δυνατότητες σε υπάρχοντα επεισόδια. Πλέον, θα μπορούν επίσης να προσθέτουν βίντεο, Q&A ή δημοσκοπήσεις και θα μπορούν να εξετάσουν αναλυτικά στοιχεία σε μεγαλύτερο βάθος για να έχουν μία περισσότερο ολοκληρωμένη εικόνα για την απόδοση των εκπομπών τους καθώς και για τις συνήθειες των ακροατών τους.

Όπως είναι γνωστό, το Spotify αποφάσισε να διαφοροποιήσει τη στρατηγική του όσον αφορά τα podcasts, κάτι που οδήγησε σε μια αναδιάρθρωση του προσωπικού που περιλάμβανε αποχωρήσεις βασικών στελεχών, συμπεριλαμβανομένων της Dawn Ostroff, πρώην επικεφαλής της επιχείρησης περιεχομένου και διαφήμισης του Spotify, η οποία ηγήθηκε της επέκτασης των δραστηριοτήτων της εταιρείας στο podcasting και του Max Cutler, ιδρυτή της Parcast, μίας εταιρείας που εξαγοράστηκε το 2019 από το Spotify έναντι $55 εκατομμυρίων. Ο συνιδρυτής της Gimlet, Alex Blumberg, αποχώρησε επίσης πέρυσι όπως και ο συνιδρυτής της Anchor, Michael Mignano.

Εκτός από τις ενημερώσεις στον πίνακα εργαλείων, το Spotify έκανε γνωστό ότι θα καταστήσει ευρύτερα διαθέσιμες τις λειτουργίες video podcasting όπως και τα διαδραστικά εργαλεία για podcasters. Να θυμίσουμε, ότι οι διαδραστικές δημοσκοπήσεις για podcasts καθώς και η δυνατότητες Q&A έχουν γίνεται ευρύτερα διαθέσιμες (σε 160 αγορές) από το 2021 μέσω της εφαρμογής Anchor. Το Spotify ανακοίνωσε επίσης τη συνεργασία του με την εταιρεία Patreon, μία συμφωνία που θα επιτρέψει στους δημιουργούς να επεκτείνουν την επιχείρηση τους και τη δημιουργία εσόδων μέσω άμεσων πληρωμών από τους θαυμαστές τους ενώ από την άλλη, θα δίνει τη δυνατότητα στους θαυμαστές (ή fans) των δημιουργούν να ακούν το περιεχόμενο που έχουν αναρτήσει στο Patreon στο Spotify.

«(Από τη συγκεκριμένη συνεργασία), όλοι βγαίνουν ωφελημένοι» δήλωσε ο συμπρόεδρος και επικεφαλής επιχειρήσεων του Spotify, Alex Norstrom. «Οι χρήστες του Spotify μπορούν να ακούσουν όλο το αγαπημένο τους περιεχόμενο σε ένα μέρος και ταυτόχρονα, οι podcasters στο Patreon μπορούν να αυξήσουν το εισόδημά τους και να αυξήσουν παράλληλα και το κοινό τους. Τα εργαλεία (που προσφέρουμε) σας δίνουν τη δυνατότητα να επιλέξετε τον τρόπο δημιουργίας εσόδων. Θα συνεχίσουμε να εξερευνούμε περισσότερες επιλογές για να αναπτύξετε την επιχείρησή σας». Στην εκδήλωση Stream On επίσης, οι Alex Cooper, Emma Chamberlain, Mark Fischbach, Hasan Minhaj, Bill Simmons και άλλοι γνωστοί δημιουργοί podcast μοιράστηκαν λεπτομέρειες για τη νέα τους σειρά. Οι εταιρείες Spotify και DC επίσης έκαναν γνωστό ότι πρόκειται να λανσάρουν μια νέα σειρά podcast που θα βασίζεται στον The Riddler. Να αναφέρουμε και μία σημαντική προσθήκη που έκανε η εταιρεία στο Spotify app, που πλέον περιλαμβάνει το χαρακτηριστικό Autoplay for Podcasts (αυτό σημαίνει ότι όταν τελειώνει ένα podcast, ένα άλλο σχετικό επεισόδιο θα ξεκινά να παίζει ταυτόχρονα).

Η εταιρεία επίσης δεν παρέλειψε να αναφέρει ορισμένα ενδιαφέροντα στατιστικά που αφορούν το Spotify Audience Network, το δικό του audio-first marketplace που συνδέει τους εκδότες podcast και τους ανεξάρτητους δημιουργούς με διαφημιστικές εταιρείες. Το Spotify έκανε γνωστό ότι οι μηνιαίες πληρωμές σε εκδότες έχουν αυξηθεί κατά σχεδόν 50% ενώ η συμμετοχή διαφημιστών έχει αυξηθεί κατά 500%. Ο αριθμός επίσης των ανεξάρτητων και μη-ανεξάρτητων podcasters έχει αυξηθεί πάνω από 700% τα τελευταία δύο χρόνια. 

Συνολικά, οι παραπάνω προσθήκες και ενημερώσεις δείχνουν ότι το Spotify εξακολουθεί να δίνει βάρος και να επενδύει στο podcasting, προσφέροντας περισσότερα εργαλεία αλλά και περισσότερες δυνατότητες δημιουργίας εσόδων. Η συνεργασία με την Patreon επίσης δείχνει ότι το Spotify διερευνά νέους τρόπους για να βοηθήσει τους δημιουργούς να αναπτύξουν τις επιχειρήσεις τους. 


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Keywords
Τυχαία Θέματα