PlayStation: Αιφνίδια μείωση προσωπικού σε όλο τον κόσμο

Λίγο πριν την αποχώρησή του από το τιμόνι της Sony Interactive Entertainment, ο Jim Ryan επεφύλασσε μια δυσάρεστη ανακοίνωση για το προσωπικό της παγκόσμιας οικογένειας του PlayStation. Συγκεκριμένα, η PlayStation πρόκειται να μειώσει το δυναμικό της κατά 8% σε παγκόσμια κλίμακα, το οποίο σημαίνει

πως περίπου 900 θέσεις εργασίας τερματίζονται άμεσα, ή πρόκειται να τερματιστούν με βάση τις τρέχουσες εργασιακές νομοθεσίες των εκάστοτε περιοχών.

Η ανακοίνωση του Ryan αναφέρει πως αρκετά PlayStation Studios πρόκειται να επηρεαστούν από αυτήν την απόφαση, συμπεριλαμβανομένων των Naughty Dog, Guerilla και Insomniac Games. Στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, προβλέπεται οριστικό λουκέτο στα PlayStation London Studios, μείωση προσωπικού στo Firesprite Studio και μειώσεις σε διάφορους τομείς της Sony Interactive Entertainment Ηνωμένου Βασιλείου.

Η ανακοίνωση αυτή έρχεται εν μέσω εσωτερικών πιέσεων στη SIE. Ήδη, η Dreams Media Molecule αναγκάστηκε να προβεί σε απολύσεις προσωπικού, με τις Destiny Bungie και Naughty Dog να αναγκάζονται να κάνουν το ίδιο. Νωρίτερα αυτό το μήνα, η Sony παραδέχτηκε ότι οι πωλήσεις του PS5 δεν ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου του 2023, αναγκάζοντάς την να αναθεωρήσει τις προβλέψεις της προς τα κάτω, με αποτέλεσμα η μετοχή της Sony να σημειώσει μεγάλη πτώση. Και όλα αυτά γνωρίζοντας ότι περισσότεροι από 6.000 εργαζόμενοι στη βιομηχανία βιντεοπαιχνιδιών έχουν χάσει τη δουλειά τους μέσα στο τρέχον οικονομικό έτος.

Ωστόσο, ο Hermen Hulst, επικεφαλής των PlayStation Studios, έσπευσε να δικαιολογήσει αυτήν την απόφαση. Κατά τα λεγόμενά του, η PlayStation Studios έχει αναγνωρίσει την ανάγκη για αναθεώρηση του τρόπου λειτουργίας της, καθώς οι αλλαγές στον τομέα επηρεάζουν τον τρόπο δημιουργίας και παιχνιδιών και gaming εμπειριών. Επισημαίνει ότι η προσφορά εναλλακτικών εμπειριών, όπως κοινωνικές και online εμπειρίες, καθώς και η δυνατότητα λανσαρίσματος παιχνιδιών σε περισσότερες συσκευές, απαιτεί νέες προσεγγίσεις και πόρους.

Ο Hulst εξέφρασε τη λύπη του για την ακύρωση ορισμένων projects, υπογραμμίζοντας ότι αυτή η απόφαση δεν αντανακλά το ταλέντο ή το πάθος των μελών της ομάδας. Επεσήμανε επίσης τη δέσμευση της PlayStation Studios στη διατήρηση ενός τρόπου λειτουργίας που διέπεται από τη δημιουργικότητα, επεκτείνοντας ακόμα περισσότερο τις αγαπημένες της σειρές και προσφέροντας νέες εμπειρίες παιχνιδιού υψηλής ποιότητας στους παίκτες.

The post PlayStation: Αιφνίδια μείωση προσωπικού σε όλο τον κόσμο first appeared on GameOver.

The post PlayStation: Αιφνίδια μείωση προσωπικού σε όλο τον κόσμο appeared first on GameOver.

Keywords
Τυχαία Θέματα