O λόγος για την καθυστέρηση στην ανάπτυξη του Κingdom Hearts 3

Ήταν η απόφαση για αλλαγή της μηχανής γραφικών.

Ένας από τους co-directors του Kingdom Hearts 3, ο Tai Yasue, αποκάλυψε μέσα από μια πρόσφατη συνέντευξη που παραχώρησε στην ιστοσελίδα Newsweek, το λόγο που είχαμε μεγάλη καθυστέρηση στην ανάπτυξη και κυκλοφορία του επόμενου μεγάλου Disney-RPG mashup, του Κingdom Hearts 3.

Σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν στη συνέντευξη, ο βασικός λόγος που υπήρξε η καθυστέρηση ήταν η απόφαση της Square Enix να προχωρήσει στην αλλαγή της μηχανής γραφικών,

κάτι που οδήγησε την ομάδα ανάπτυξης στο να χρειαστεί χρόνο για να «μάθει και να εξοικειωθεί» με αυτή τη νέα τεχνολογία. Από τη στιγμή που οι δημιουργοί «συνήθισαν» τη νέα μηχανή, ήταν απλώς θέμα χρόνου να ολοκληρώσουν την ανάπτυξη του τίτλου.

Συγκεκριμένα, ο Yasue ανέφερε: “Ένας από τους κύριους παράγοντες ήταν η απόφαση να αλλάξουμε τη μηχανή για να αναπτύξουμε το παιχνίδι. Η τρέχουσα μηχανή μας είναι «μεγάλη» από την άποψη της ανάπτυξης ενός υψηλής κατηγορίας AAA τίτλου, αλλά επειδή υπήρξε μια αλλαγή στην τεχνολογία και στο workflow των εργασιών, χρειάστηκε αρκετός χρόνος για να εξοικειωθεί και να προσαρμοστεί η ομάδα”.

Τέλος, ο Yasue αποκάλυψε ότι οι φίλοι της σειράς δεν θα πρέπει να αναμένουν να δουν κάποιον νέο κόσμο-έκπληξη όταν κυκλοφορήσει το Kingdom Hearts 3. Αντιθέτως, σημείωσε ότι τα νέα assets επέτρεψαν στην ομάδα να εφαρμόσει αρκετές νέες και φρέσκες ιδέες που είχε και ότι σίγουρα θα υπάρξουν πολλές εκπλήξεις στο gameplay του τίτλου.

Το Κingdom Hearts 3 θα γίνει διαθέσιμο σε Xbox One και PlayStation 4, στις 29 Ιανουαρίου.

ps4xbox one
Keywords
Τυχαία Θέματα