Green Light District #14 - Best of 2018

"Two Nicks" και Αλέξανδρος διαλέγουν τα καλύτερα indie παιχνίδια του 2018.

H ετήσια σαιζόν του GLD έρχεται στο τέλος της με το special 14ο επεισόδιο, όπου ξεχωρίζουμε τα καλύτερα 10 indie παιχνίδια (αποκλειστικά και μόνο από επιλογές που πιάσαμε στα χέρια μας και είδαμε ενδελεχώς). Οι επιλογές έγιναν από τους Νικόλα Μαρκόγλου, Νίκο Πλωμαριτέλη και Αλέξανδρο Μιχαλιτσιάνο (σε special guest εμφάνιση), οι οποίοι αποφάσισαν αυτή τη χρονιά να επικεντρωθούν στην πιο σκληροπυρηνική έννοια του όρου indie, τουτέστιν, μικρές ομάδες ανάπτυξης και στούντιο που δεν είχαν από πίσω τους τις πλάτες μεγάλων

publishers (κάτι που σημαίνει ότι για παράδειγμα τα Warhammer: Vermintide 2 και The Council, παρότι καθ' όλα αξιόλογα, δεν μπήκαν στο καλάθι της επιλογής).

Οι δημιουργίες που ξεχωρίσαμε πιστεύουμε ότι δείχνουν για άλλη μία χρονιά την ποικιλομορφία και το αστείρευτο μεράκι που χαρακτηρίζει την indie σκηνή και μεταδίδεται στα χειριστήριά μας μέσω της ατέλειωτης ευρηματικότητας σε gameplay όρους, γεμάτη πειραματισμούς, φρέσκιες παραλλαγές και βελτιώσεις σε αγαπημένα είδη. Ένα μεράκι, επίσης, που αποτυπώνεται στις οθόνες μας χάρη στον εξαιρετικό εικαστικό σχεδιασμό, μινιμαλιστικό ή λεπτομερή, είτε μιλάμε για τρισδιάστατα γραφικά -που ενδέχεται και να στέκονται άνετα απέναντι σε "ΑΑΑ" παραγωγές- είτε μιλάμε για την πάντα συμπαθή pixel art -που στα κατάλληλα χέρια ζωντανεύει έναν διαφορετικό κόσμο μέσω ενός νοσταλγικού retro πρίσματος- είτε μιλάμε για κόσμους που δείχνουν σαν να είναι σχεδιασμένοι με τις απαλές γραμμές ενός μολυβιού.

Με λίγα λόγια, το 2018 έφερε μία ακόμα πλούσια χρονιά σε indie δημιουργίες που συμπληρώνουν (και συχνά-πυκνά ξεπερνούν ως εμπειρίες συνολικά) τις φαντασμαγορικές "ΑΑΑ" παραγωγές.

Να σημειώσουμε ότι στο παρόν Green Light District θα κληρώσουμε τρεις κωδικούς Steam για το The Messenger, ένα metroidvania γεμάτο χιούμορ, το οποίο παντρεύει έξυπνα την οκτάμπιτη και δεκαεξάμπιτη τεχνοτροπία. Για να πάρετε μέρος στην κλήρωση, αφήστε ένα σχόλιο στο άρθρο, αναφέροντας το όνομα του παιχνιδιού.

Πολλές ευχές σε όλους για μία χρονιά γεμάτη χαρά με πολύ gaming και ακόμα πλουσιότερες indie επιλογές!

Keywords
Τυχαία Θέματα