Nintendo: "Τα loot boxes είναι παρεξηγημένα"

Ο CEO της Nintendo of America σε μία ενδιαφέρουσα συνέντευξη.

Με την Ε3 να βρίσκεται σε εξέλιξη και τις περισσότερες εταιρίες του χώρου να έχουν ανοίξει τα χαρτιά τους, ο Reggie Fils-Aime, CEO της Nintendo of America, έδωσε μία ενδιαφέρουσα συνέντευξη στο Bloomberg, στην οποία σχολίασε αρκετά θέματα

που αφορούν την ιαπωνική εταιρία.

Αρχικά ο Reggie δήλωσε πως η Nintendo είναι μια εταιρία που θέλεο να εκπλήσσει τους φίλους της, για αυτό προτιμάει σε events να δείχνει τίτλους που αναμένεται να κυκλοφορήσουν μέχρι και 9 μήνες αργότερα και ότι η εταιρία, αυτή τη στιγμή, έχει κρυμμένους άσους στα μανίκια της. Το παραπάνω ακούγεται αρκετά περίεργο, καθώς θυμίζουμε πως πέρυσι η εταιρία αποκάλυψε την ύπαρξη του Metroid Prime 4, ενός τίτλου που η κυκλοφορία του φαίνεται να απέχει αρκετά. Όπως ήταν λογικό, ο CEO της Nintendo of America δεν υπήρχε περίπτωση να μην ερωτηθεί για τα αίτια της πτώσης, της τάξης του 6%, στην αξία της μετοχής της εταιρίας μετά το Direct της στα πλαίσια της Ε3 2018, ωστόσο ο ίδιος αρκέστηκε στο να απαντήσει "Ποιος ξέρει;". Στη συνέχεια ο ίδιος τόνισε στο ότι δεν θα πρέπει να υπάρχει ανησυχία για τις προβλέψεις των αναλυτές της βιομηχανίας, αφού ο αριθμός αυτών που έχουν προβλέψει σωστά τις εξελίξεις στη βιομηχανία είναι αρκετά μικρός.

Ένα από τα σημαντικότερα σημεία αυτής της συνέντευξης ήταν η αναφορά στα lootboxes, ένα από τα πιο πολυσυζητημένα θέματα της βιομηχανίας τους τελευταίους μήνες. Ο ίδιος υποστήριξε πως τα lootboxes έχουν αποκτήσει μία κακή φήμη και πως ο μηχανισμός πάνω στον οποίο βασίζονται, δηλαδή το να αγοράζεις κάτι χωρίς να ξέρεις τι κρύβεται μέσα, είναι αρκετά πιο "παλιός", όπως και οι κάρτες του μπέιζμπολ. Στη Nintendo, συμπλήρωσε, πιστεύουμε πως αυτός ο μηχανισμός έχει αρκετό ενδιαφέρον, με τη προϋπόθεση αυτός να μην είναι ο μοναδικός τρόπος να αποκτηθεί το περιεχόμενο. Αυτό είναι και το σημείο που αρκετοί δημιουργοί έχουν κάνει λάθη, σύμφωνα με τον Reggie, ενώ κλείνοντας τόνισε πως αυτός είναι ένας από τους τρόπους με τους οποίους η εταιρία μπορεί να "δεσμεύσει" το κοινό ώστε να ασχολείται περισσότερο με τα παιχνίδια της.

switch
Keywords
Τυχαία Θέματα