Crysis Remastered Trilogy | Review

Τόσα χρόνια μετά (14 χρόνια από το πρώτο), τα Crysis δεν έχουν να αποδείξουν τίποτα. Αυτό που αποδεικνύεται, δεν είναι δουλειά του Crysis Trilogy Remastered. Γίνεται από μόνο του, και είναι ότι τα καλά single player FPS που παίζονται δεν γερνάνε ποτέ μα ποτέ.

Το Crysis

του 2007 δείχνει πανέμορφο ακόμα και σήμερα. Τα Crysis 2 και Crysis 3 το ίδιο. Αν θέλετε την άποψή μας, τα remastered εκ των πραγμάτων δεν είχαν και πολλά να προσθέσουν πέρα από την ευπρόσδεκτη άφιξη των 60 fps και κάποια σύγχρονα καλούδια που δεν ήταν εύκολο να ελεγχθούν από τον γράφοντα λόγω απουσίας σοβαρής 4Κ συσκευής. Αλλά εφόσον σε καλές οθόνες είναι εφικτό το quality mode σε 4Κ και 60fps, τότε μιλάμε για άθλο. Ακόμα κι αν πρόκειται για παιχνίδια του 2007 και μετά.

Το πρώτο Crysis συνεχίζει να είναι εξαιρετικό. Συνεχίζει να δίνει ένα εκπληκτικό περιβάλλον στα χνάρια του προκατόχου του (Far Cry), γεμάτο εκπληκτική βλάστηση, δεκάδες τρόπους προσέγγισης των αποστολών, ελευθερία κινήσεων, μία μεγάλη ποικιλία όπλων και δυνατοτήτων της Nanosuit, έλεγχο οχημάτων και τεθωρακισμένων, και μετά το patch του Απριλίου, πλέον δίνει και την αποστολή Ascension που τόσα απογοητευτικά έλειπε από τις κονσολάδικες εκδόσεις του πρώτου Crysis.

Γνωρίζουμε ότι λόγω των τεχνικών απαιτήσεων δημιουργούσε τρομερά προβλήματα ακόμα και σε ισχυρά PC, αλλά πλέον αυτά αποτελούν μακρινό παρελθόν. Η περιβόητη αποστολή με το Vtol υπάρχει πλέον και στις κονσόλες σε όλο της το μεγαλείο.

Πραγματικά, αν ο παίκτης θέλει να δοκιμάσει δεκάδες διαφορετικά πράγματα στο Crysis, μπορεί. Είναι στην κυριολεξία ένα μεγάλο single player FPS με τρομερά σκηνικά, εναλλαγή περιβαλλόντων, εκπληκτικά ακόμα και σήμερα γραφικά και αξιόλογη Α.Ι. που δεν άφηνε τον παίκτη να την ξεγελάσει τόσο εύκολα. Μοναδικό μελανό σημείο παραμένει ο ρυθμός, που περιέργως βουτάει προς το τέλος, στην αποστολή στο αεροπλανοφόρο, που κλειστοφοβικά κλείνει ένα παιχνίδι που χαρακτηριστικό του ήταν η ανοιχτωσιά.

Το Crysis 2 ήταν το πιο αδύναμο της σειράς και ο λόγος ήταν απλός. Έπρεπε να γίνουν πολλές παραχωρήσεις για την ταυτόχρονη παρουσία του τίτλου και στις κονσόλες. Τα περιβάλλοντα έγιναν αστικά, και παρά το ψευδώς εντυπωσιακό στήσιμο, εξασφάλιζαν πιο ευθύγραμμα επίπεδα που από τη φύση τους είναι λιγότερο απαιτητικά.

Η Α.Ι. ήταν (και παραμένει) κακή, αλλά γενικά αυτό δε σήμαινε ότι συνολικά το Crysis 2 ήταν κακό παιχνίδι. Ήταν ένα τέκνο του Crysis με όλους τους συμβιβασμούς που απαιτούσε η γενιά χωρίς την ελευθερία κινήσεων που θα έδινε μία αποκλειστική κυκλοφορία σε PC. Ακόμα και σήμερα όμως πρέπει να δείτε τους φωτισμούς τους.

Σε μία προσπάθεια να ξαναβαπτίσουν τη σειρά, οι δημιουργοί παρουσίασαν έναν νέο πρωταγωνιστή, έναν νέο αντίπαλο (τους μισθοφόρους της CELL) μαζί με τους εξωγήινους Ceph, αστικό περιβάλλον και μάλλον μονότονες ρουτίνες για τα δεδομένα τα οποία έθεσε ο πρώτο τίτλος. Έχοντας όμως υπόψη ότι πολύς κόσμος δεν ευχαριστήθηκε το Crysis 2 λόγω της κακής απόδοσης στις αρχικές κονσόλες, το Trilogy δίνει μια καλή ευκαιρία για ένα σταθερό, 60άρι playthrough ενός παιχνιδιού που με τα σημερινά στάνταρ είναι αξιοπρεπέστατο.

Το Crysis 3 είναι το κρυφό διαμάντι της σειράς, και παραμένει απαξιωμένο δίχως να έχει κερδίσει τη θέση που αξίζει στο πάνθεον των FPS. Ο Prophet επιστρέφει σαν Λάζαρος, η Nanosuit δίνει άπειρες επιλογές, το stealth έχει ισάξιο ρόλο με αυτόν του καθαρού shooting, το τόξο θερίζει, τα περιβάλλοντα χαρακτηρίζονται από σπουδαία φαντασία και δημιουργικό παροξυσμό, οι εχθροί έχουν καλή Α.Ι. και γενικώς το παιχνίδι είναι το καλύτερο της σειράς.

Το gameplay παραμένει κορυφαίο, η απόδοση στις κονσόλες στη νέα γενιά κεντάει, και η ευκαιρία να (ξανα)παίξουμε ένα από τα κορυφαία shooter όλων των εποχών μας προσφέρεται απλόχερα.

Η Crysis Remastered Trilogy δεν έχει κανένα από τα Multiplayer modes (δεν γνωρίζω, δεν απαντώ) των παιχνιδιών και λείπει και το stand alone expansion του πρώτου Crysis, το Crysis Warhead. Μικρό το κακό θα σκεφτούν ορισμένοι, αλλά σε μία συλλογή που συγκεντρώνει όλο το Crysis υλικό, γιατί να μην υπάρχει και το Warhead;

Μετά τα Crysis, η Crytek στράφηκε σε free to play μοντέλα. Mε γειά της με χαρά της. Με γειά μας και χαρά μας κι εμάς που καθόλου δε μας νοιάζει. Θα ξαναπαίξουμε τα Crysis.

H Crysis Remastered Trilogy κυκλοφορεί από τις 15/10/21 για PC PS4, Xbox One και Switch. To review βασίστηκε στην έκδοσή του για το Xbox One με review code που λάβαμε από την Enarxis Dynamic Media.

The post Crysis Remastered Trilogy | Review appeared first on GameOver.

Keywords
Τυχαία Θέματα