Ανακοινώθηκε το Steam Deck Compatibility Program

Με την κυκλοφορία του Steam Deck, του πρώτου handheld συστήματος που κυκλοφορεί η Valve στην ιστορία της, να πλησιάζει, οι πληροφορίες γύρω από το σύστημα όλο και πληθαίνουν.

Σε αυτό το πλαίσιο η εταιρεία αποκάλυψε το Steam Deck Compatibility Program, ένα σύστημα αξιολόγησης των τίτλων του Steam σχετικά με τη συμβατότητά

τους με το επερχόμενο gaming system της Valve, ώστε οι χρήστες να γνωρίζουν εκ των προτέρων αν ένα παιχνίδι που κατέχουν ή που θέλουν να αγοράσουν θα τρέξει καλά στη φορητή συσκευή. Το εν λόγω σύστημα ελέγχου χωρίζει κάθε παιχνίδι που βρίσκεται διαθέσιμο στα ψηφιακά ράφια του client σε τέσσερις (4) διαφορετικές κατηγορίες.

Verified :
Ο τίτλος δουλεύει κανονικά στο σύστημα.

Playable :
Ο τίτλος χρειάζεται κάποια adjustments και διορθώσεις από το χρήστη για να τρέξει πχ. την επιλογή από το χρήστη κάποιου community controller config preset.

Unsupported :
Ο τίτλος είναι, για την ώρα, μη λειτουργικός στο σύστημα.

Unknown :
Ο τίτλος δεν έχει ακόμα υποβληθεί σε αξιολόγηση.

Οι κατηγορίες αυτές, πλέον, θα διατίθενται ως πληροφορίες για το παιχνίδι στην βιβλιοθήκη και στο store του client.

Όσον αφορά στους πλήρως πιστοποιημένους τίτλους/ Verified, για να χρηστούν ως τέτοιοι πρέπει να πληρούν τις εξής τέσσερις προϋποθέσεις:

INPUT:
Ο τίτλος πρέπει να υποστηρίζει full controller support, να χρησιμοποιεί κατάλληλα controller input εικονίδια καθώς και αυτόματη εμφάνιση του touchscreen πληκτρολογίου, όταν αυτό είναι απαραίτητο.DISPLAY:
Ο τίτλος οφείλει να υποστηρίζει τη default ανάλυση του Steam Deck (1280×800 ή 1280×720), να έχει εύχρηστα settings και ευανάγνωστο κείμενο.SEAMLESSNESS:
Πρέπει να απουσιάζει οποιοδήποτε compatibility warning ενώ, σε περίπτωση ύπαρξης launcher, αυτός οφείλει να υποστηρίζει controller support.SYSTEM SUPPORT:
Αν τρέχει μέσω Proton, ο τίτλος καθώς και όποιο middleware διαθέτει, πρέπει να υποστηρίζεται από το Proton (με το anti-cheat support να συμπεριλαμβάνεται).

Τέλος, αναφέρεται ότι το πρώτο tab του Steam Store, όταν ο χρήστης το επισκέπτεται μέσω του Steam Deck του, θα φιλοξενεί μόνο τα Verified προϊόντα, ενώ οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να κρίνουν και να προσφέρουν feedback για την αξιολόγηση των τίτλων από την υπηρεσία, υποδεικνύοντας ελλείψεις και αστοχίες κατά τη διαδικασία.
Ωστόσο, είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι ασχέτως της διαδικασίας πιστοποίησης ενός τίτλου, ο χρήστης θα διατηρεί το δικαίωμα να  τον «τρέξει» στο Steam Deck του σε κάθε περίπτωση.

Με το πρώτο κύμα προ-παραγγελιών να αναμένεται να ανοίξει μέσα στο Δεκέμβριο του έτους, η διαδικασία, σύμφωνα με τη Valve, έχει ξεκινήσει ήδη και θα συνεχιστεί πολύ μετά την κυκλοφορία, ενώ η βαθμολογία ενός παιχνιδιού θα μπορεί να αλλάξει με την πάροδο του χρόνου.

Παρακάτω, μπορείτε να παρακολουθήσετε το εισαγωγικό βίντεο της υπηρεσίας:

The post Ανακοινώθηκε το Steam Deck Compatibility Program appeared first on GameOver.

Keywords
Τυχαία Θέματα