Cine-TV #263

Ένα μεγάλο ορόσημο ξεπέρασαν οι νέες περιπέτειες του Mario, στο κινηματογράφο την εβδομάδα που μας πέρασε. Η ταινία “The Super Mario Bros. Movie” είναι επίσημα η πρώτη ταινία της χρονιάς που ξεπέρασε το πολυπόθητο ορόσημο των εσόδων του ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων στο παγκόσμιο box office. Μέχρι την Κυριακή 30 Απριλίου -μετά από

μόλις 26 ημέρες προβολής- η μεταφορά του κόσμου του Mario στη μεγάλη οθόνη από την Universal, την Illumination και τη Nintendo, έχει συγκεντρώσει 490 εκατομμύρια δολάρια στη Βόρεια Αμερική και 532 εκατομμύρια δολάρια διεθνώς, ξεπερνώντας συνολικά τα έσοδα του ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων.

Το “Super Mario Bros.” είναι η 10η ταινία κινουμένων σχεδίων στην ιστορία του κινηματογράφου που ξεπέρασε το φράγμα κερδών του ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων, καθιστώντας την ως τη 10η μεγαλύτερη ταινία κινουμένων σχεδίων όλων των εποχών παγκοσμίως, ξεπερνώντας τα 942,5 εκατομμύρια δολάρια που συγκέντρωσε το “Minions: The Rise of the Gru” το 2019. Η ταινία είναι βασισμένη στον κόσμο του κλασικού βιντεοπαιχνιδιού “Super Mario” της Nintendo και πρωταγωνιστούν ο Chris Pratt ως Mario, ο Charlie Day ως Luigi και η Anya Taylor-Joy ως Princess Peach.

Το “The Super Mario Bros. Movie” ακολουθεί τους πασίγνωστους υδραυλικούς του Μπρούκλιν, Mario και Luigi, καθώς μεταφέρονται μέσω ενός μυστηριώδη σωλήνα -ενώ εργάζονται υπόγεια για να φτιάξουν ένα δίκτυο ύδρευσης- σε μια άλλη διάσταση. Τα αδέρφια περιπλανώνται σε έναν “μαγικό νέο κόσμο” και όταν χωρίζονται, ο Mario ξεκινά μια επική αναζήτηση για να βρει τον Luigi.

Οι Jack Black, Keegan-Michael Key, Seth Rogen, Fred Armisen, Kevin Michael Richardson και Sebastian Maniscalco συμπληρώνουν το καστ της άκρως επιτυχημένης από πλευράς εσόδων -όπως δείχνουν τα έως τώρα νούμερα- ταινίας. Τέλος, σε μια ειδική εμφάνιση ακούμε και τη φωνή του ηθοποιού Charles Martinet, ο οποίος είναι και η γνωστή και διαχρονική φωνή του Mario στα βιντεοπαιχνίδια της Nintendo.

Εσείς είδατε την ταινία; Πως σας φάνηκε η νέα μεταφορά του Mario -με τη φωνή του Chris Pratt- από την Illumination;

Trailers

Dune: Part Two
Σκηνοθέτης: Denis Villeneuve (Dune)
Πρωταγωνιστούν: Timothée Chalamet, Zendaya, Rebecca Ferguson, Florence Pugh, Dave Bautista
Πρεμιέρα: 3 Νοεμβρίου 2023

Εντυπωσιακό το πρώτο τρέιλερ του δεύτερου μέρους του Dune, βασισμένο στο επικό μυθιστόρημα του Frank Herbert. Ο βραβευμένος σκηνοθέτης Denis Villeneuve αναλαμβάνει και πάλι τη σκηνοθεσία στο “Dune: Part Two”, το επόμενο κεφάλαιο της πρώτης ταινίας, αυτή τη φορά με ακόμα πιο διευρυμένο και εντυπωσιακό καστ.

Μεταξύ άλλων μεγάλων ονομάτων, στο νέο κεφάλαιο του Dune θα δούμε τον υποψήφιο για Όσκαρ και πρωταγωνιστή Timothée Chalamet (Call Me by Your Name), την Zendaya (Spider-Man: No Way Home), την Rebecca Ferguson (Mission: Impossible), τον υποψήφιο για Όσκαρ Josh Brolin (“Avengers: End Game,” “Milk”), τον υποψήφιο για Όσκαρ Austin Butler (Elvis), την υποψήφια για Όσκαρ Florence Pugh (Little Women), τον Dave Bautista (Guardians of the Galaxy), τον κάτοχο Όσκαρ Christopher Walken (The Deer Hunter), την Léa Seydoux (James Bond), καθώς και τους Stellan Skarsgård, Charlotte Rampling και Javier Bardem.

Το “Dune: Part Two” θα εξερευνήσει το μυθικό ταξίδι του Paul Atreides καθώς ενώνεται με τη Chani και τους Fremen ενώ βρίσκεται σε ένα πολεμικό μονοπάτι εκδίκησης ενάντια στους συνωμότες που κατέστρεψαν την οικογένειά του. Αντιμέτωπος με μια επιλογή ανάμεσα στον έρωτα της ζωής του και τη μοίρα του γνωστού σύμπαντος, προσπαθεί να αποτρέψει ένα τρομερό μέλλον που μόνο αυτός μπορεί να προβλέψει.

Gran Turismo
Σκηνοθέτης: Neill Blomkamp (District 9)
Πρωταγωνιστούν: David Harbour, Orlando Bloom, Djimon Hounsou, Archie Madekwe
Πρεμιέρα: 11 Αυγούστου 2023

Βασισμένη στην αληθινή ιστορία του Jann Mardenborough και του ιστορικού franchise racing παιχνιδιών των PlayStation Studios, η ταινία είναι η ιστορία εκπλήρωσης των επιθυμιών ενός νεαρού παίκτη του Gran Turismo, ο οποίος με τις ικανότητές του στα παιχνίδια κέρδισε μια σειρά διαγωνισμών της Nissan και κατάφερε να γίνει πραγματικός επαγγελματίας οδηγός αγώνων.

Η ταινία σκηνοθετείται από τον Neill Blomkamp, δημιουργού της άκρως ενδιαφέρουσας, αλληγορικής sci-fi ταινίας District 9 και θα έχει πλούσιο καστ, με τους David Harbour και Orlando Bloom σε κεντρικούς ρόλους. Αναμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε το τελικό αποτέλεσμα και αν θα έχει κάποιες αναφορές στη σειρά των παιχνιδιών. “If you miss a line in the game, you reset. You miss it on the track, you could die”.

Transformers: Rise of the Beasts
Σκηνοθέτης: Steven Caple Jr. (Creed II)
Πρωταγωνιστούν: Michelle Yeoh, Pete Davidson, Peter Dinklage
Πρεμιέρα: 9 Ιουνίου 2023

Επιστρέφοντας στη δράση και το θέαμα, το Transformers: Rise of the Beasts θα ταξιδέψει το κοινό σε μια περιπέτεια με τα Autobots και θα παρουσιάσει μια εντελώς νέα ομάδα Transformers – τους Maximals – που θα τους ακολουθήσουν ως σύμμαχοι στην υπάρχουσα μάχη για τη Γη. Η spin-off συνέχεια των κινηματογραφικών Transformers, που «ανδρώθηκαν» κάτω από τη σκηνοθετική μπαγκέτα του Michael Bay, με δυνατές εκρήξεις, φλόγες, πλάνα μονίμως σε χρωματισμούς δύσης ηλίου και κούνημα κάμερας υπέρ το δεόν. Ίδωμεν.

The Hunger Games: The Ballad of Songbirds & Snakes
Σκηνοθέτης: Francis Lawrence (The Hunger Games)
Πρωταγωνιστούν: Rachel Zegler, Tom Blyth, Hunter Schafer
Πρεμιέρα: 17 Νοεμβρίου 2023

Το Hunger Games: The Ballad of Songbirds & Snakes ακολουθεί τον νεαρό Coriolanus (Tom Blyth), ο οποίος είναι η τελευταία ελπίδα για την αποτυχημένη -πλέον- οικογένειά του, την άλλοτε περήφανη οικογένεια Snow, που έχει πέσει σε δυσμένεια στη μεταπολεμική Capitol. Με τα προς το ζην του να απειλούνται, ο Snow αναλαμβάνει απρόθυμα να γίνει μέντορας της Lucy Gray Baird (Rachel Zegler), από την εξαθλιωμένη Περιφέρεια 12. Αλλά αφού η γοητεία της Lucy Gray αιχμαλωτίζει το κοινό της Panem, ο Snow βλέπει μια ευκαιρία να αλλάξει τη μοίρα τους.

Με όλα όσα έχει ετοιμάσει να κρέμονται από μια κλωστή, ο Snow ενώνεται με τη Lucy Gray για να αντιστρέψουν τις πιθανότητες υπέρ τους. Το The Ballad of Songbirds & Snakes διαδραματίζεται περίπου 64 χρόνια πριν από τα γεγονότα της πρώτης ταινίας Hunger Games και μας επιστρέφει στον γνωστό σύμπαν των βιβλίων και των ταινιών που γνώρισαν επιτυχία την προηγούμενη δεκαετία.

The Wrath of Becky
Σκηνοθέτης: Matt Angel (Hypnotic)
Πρωταγωνιστούν: Matt Angel, Alison Cimmet, Aaron Dalla Villa
Πρεμιέρα: 26 Μαΐου 2023 (Αμερική)

Δύο χρόνια αφότου γλίτωσε από μια βίαιη επίθεση μαζί με την οικογένειά της, η Becky προσπαθεί να ξαναχτίσει τη ζωή της με τη φροντίδα μιας ηλικιωμένης γυναίκας, που ονομάζεται Elena. Όταν όμως μια ομάδα γνωστή ως “Ευγενείς Άνδρες” εισβάλλει στο σπίτι τους, τους επιτίθεται και παίρνει τον αγαπημένο της σκύλο, τον Diego, η Becky πρέπει να επιστρέψει στους παλιούς της τρόπους για να προστατεύσει τον εαυτό της και τους αγαπημένους της. Απλά, λιτά και γεμάτα splatter πράγματα.

Twisted Metal
Πρεμιέρα: 27 Ιουλίου 2023 (Peacock), 10 επεισόδια

Το Twisted Metal θα είναι μια live-action τηλεοπτική σειρά βασισμένη στην κλασική σειρά παιχνιδιών του PlayStation. Σύμφωνα με την περιγραφή, πρόκειται για μια κωμωδία δράσης υψηλών οκτανίων, βασισμένη σε μια πρωτότυπη εκδοχή των Rhett Reese & Paul Wernick και σε σενάριο του Michael Jonathan Smith, για έναν περιθωριακό, στον οποίο προσφέρεται μια ευκαιρία για μια καλύτερη ζωή, αλλά μόνο αν μπορέσει να παραδώσει επιτυχώς ένα μυστηριώδες πακέτο σε έναν μετα-αποκαλυψιακό κόσμο.

Με τη βοήθεια ενός σκληροτράχηλου κλέφτη αυτοκινήτων με τσεκούρι, θα αντιμετωπίσει άγριους επιδρομείς που οδηγούν οχήματα καταστροφής και άλλους κινδύνους στους ανοιχτούς δρόμους, συμπεριλαμβανομένου ενός διαταραγμένου κλόουν που οδηγεί ένα πολύ γνωστό φορτηγό παγωτού. Η μεταφορά του γνωστού παιχνιδιού τείνει ήδη να έχει στη περιγραφή της και στο τρέιλερ της μια ισχυρή δόση cult αισθητικής, και εμείς περιμένουμε τον Ιούλιο για να δούμε το τελικό αποτέλεσμα.

Cine – TV Νέα

Η τηλεοπτική μεταφορά του Alien βρήκε την πρωταγωνίστριά της

Η τηλεοπτική σειρά Alien του Noah Hawley, που θα προβληθεί μέσω του FX, φέρεται να έχει βρει την πρωταγωνίστριά της, καθώς όπως όλα δείχνουν η Sydney Chandler θα είναι το κεντρικό πρόσωπο της επερχόμενης τηλεοπτικής μεταφοράς της γνωστής κινηματογραφικής ανθολογίας.

Η σειρά του Hawley θα είναι η πρώτη ιστορία Alien που θα διαδραματίζεται στη Γη και θα εξερευνήσει τις πιο «γήινες» πτυχές του franchise. Ο σκηνοθέτης και δημιουργός αναφέρθηκε πρόσφατα στη συμπερίληψη της Weyland-Yutani -της τεράστιας εταιρείας που συναντάμε σχεδόν σε κάθε ταινία του franchise- και στο πώς σχεδιάζει να παραδώσει μια σειρά που θα αποτυπώνει τόσο την πτυχή τρόμου-δράσης των ταινιών Alien όσο και την εξερεύνηση άλλων θεμάτων που έχουν καθιερωθεί στον κόσμο των προηγούμενων ταινιών της σειράς.

Υπό ανάπτυξη βρίσκεται το Dodgeball 2

Όπως έγινε γνωστό, η συνέχεια της κωμωδίας Dodgeball του 2004 είναι επίσημα στα σκαριά, με τον Vince Vaughn να επιστρέφει, χωρίς να γνωρίζουμε ακόμη αν θα επιστρέψουν και άλλα μέλη του καστ της αρχικής ταινίας, όπως οι Ben Stiller, Jason Bateman κ.α. αλλά και την ημερομηνία έναρξης των γυρισμάτων της ταινίας.

Το Vampire Survivors θα μεταφερθεί σε τηλεοπτική σειρά

Το άκρως επιτυχημένο και πολυβραβευμένο Vampire Survivors θα μεταφερθεί σύντομα σε τηλεοπτική σειρά κινουμένων σχεδίων. Η σειρά φαίνεται να βρίσκεται σε πολύ πρώιμο στάδιο παραγωγής προς το παρόν, ωστόσο, περιμένουμε με αρκετό ενδιαφέρον να δούμε το τελικό αποτέλεσμα και τον τρόπο μεταφοράς του κόσμου του παιχνιδιού στη μικρή οθόνη αλλά και την πλοκή γύρω από την ιστορία της σειράς.

Νεότερα για το R-Rated TV Show στον κόσμο του Winnie the Pooh

Μια τηλεοπτική σειρά βασισμένη στον κόσμο του Winnie the Pooh βρίσκεται υπό ανάπτυξη. Η νέα σειρά θα ακολουθεί τον Christopher Robin -τον γνωστό χαρακτήρα της παιδικής σειράς- ο οποίος πλέον θα “είναι ένας απογοητευμένος Νεοϋορκέζος που αντιμετωπίζει τα προβλήματά του με τη βοήθεια παράξενων ζώων που μιλούν και ζουν πέρα από μια πύλη, έξω από το εγκαταλελειμμένο συγκρότημα διαμερισμάτων του, το Hundred Acres”. Η σειρά θα είναι R-rated σύμφωνα με τους δημιουργούς της.

Το σενάριο του επερχόμενου έργου υπογράφει ο Charlie Kesslering (Foreign Relations). Σύμφωνα με δηλώσεις των δημιουργών: “η σειρά παίρνει όλα όσα νομίζετε ότι ξέρετε για τον Christopher Robin και τον Winnie the Pooh και την παρέα του, και δημιουργεί κάτι εντελώς φρέσκο και αναμφισβήτητα αστείο”.

Ακόμη μια προσθήκη στο καστ του Gladiator 2

Ο Pedro Pascal είναι η τελευταία προσθήκη στη νέα ταινία του Ridley Scott. Το Gladiator 2 θα σκηνοθετηθεί και πάλι από τον Βρετανό δημιουργό, σε σενάριο του David Scarpa. Το Gladiator 2 θα διαδραματίζεται χρόνια μετά τα γεγονότα της πρώτης ταινίας. Όπως ήδη γνωρίζουμε, ο Paul Mescal θα υποδυθεί τον Lucius, τον ενήλικο πλέον γιο της Lucilla που γνωρίσαμε στην πρώτη ταινία. Στo Gladiator 2 θα πρωταγωνιστούν επίσης ο Barry Keoghan (The Banshees of Inisherin) και ο βραβευμένος με Όσκαρ Denzel Washington.

The post Cine-TV #263 appeared first on GameOver.

Keywords
cine, the hunger games, super mario, box office, jack black, james bond, javier bardem, orlando bloom, hunger games, ridley scott, denzel washington, mario, super, bros, box, office, nintendo, luigi, princess, jack, black, key, sebastian, εμφάνιση, νέα, florence, υποψηφιοτητες οσκαρ 2013, home, josh, end, butler, elvis, women, galaxy, hunter, james, paul, david, orlando, bloom, franchise, playstation, studios, nissan, miss, game, track, transformers, ιουνίου, δραση, bay, hunger, games, snakes, snow, angel, aaron, μαΐου, peacock, smith, cult, cine, alien, noah, sydney, jason, vampire, νεότερα, winnie, gladiator, pedro, scott, denzel, washington, gameover, auto show 2010 athens, ομαδα διας, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, Ελιζαμπεθ Τειλορ, Καλή Χρονιά, live, τελος του κοσμου, ημερομήνια, οροσημο, παιχνιδια, πυλη, cult, games, game, hunter, nissan, office, scott, super mario, αμερικη, απλα, βοηθεια, βορεια, βορεια αμερικη, βρισκεται, γεγονοτα, γινει, γοητεια, δηλωσεις, δικτυο, εγινε, ευκαιρια, ελπιδα, εβδομαδα, εμφάνιση, επιτυχια, ζωη, ζωης, ζωων, κεφαλαιο, κλοουν, κωμωδια, μαΐου, μοιρα, μυθιστορημα, ξερετε, ομαδα, οδηγος, οθονη, οικογενεια, οχηματα, πιθανοτητες, προβληματα, σεναριο, συνεχεια, συντομα, σειρα, σκηνοθεσια, σπιτι, συμπαν, τρειλερ, φωνη, φορα, aaron, alien, angel, super, bay, black, bloom, box office, box, butler, denzel washington, denzel, david, florence, franchise, jack, gladiator, gameover, hunger games, hunger, ιουνίου, jack black, jason, javier bardem, joy, josh, key, κλωστη, κυριακη, luigi, mario, miss, nintendo, noah, paul, orlando bloom, orlando, washington, πακετο, pedro, princess, ridley scott, sydney, studios, sebastian, smith, snakes, snow, ταξιδι, taylor, track, transformers, vampire, winnie, bros
Τυχαία Θέματα