Cine-TV #220

Ολοένα και αυξάνει η Marvel το hype για το νέο Spider-Man, καταφέρνοντας παράλληλα να κρατήσει εντελώς μυστική την εμφάνιση των Toby Maguire και Andrew Garfield, κάτι που φαντάζει ως ακατόρθωτο στη σημερινή εποχή. Έστω ο Maguire ή ο Garfield θεωρούμε ότι θα δηλώσουν το παρόν (πιθανότατα και οι δύο, έστω και ως cameo), με την παράλληλη εμφάνιση τουλάχιστον 6 villains (Sinister 6 γαρ)

να μεταφέρουν μία αίσθηση πως το No Way Home ποντάρει σε κάτι ανάλογο με το Captain America: Civil War (2016) ή τα Avengers από άποψη θεάματος και -κυρίως- fan service. Εμείς από τη μεριά μας ελπίζουμε σε πρώτη φάση να αποφύγει την αρκετά παιδιάστικη διάθεση του Spider-Man: Far From Home (2019) σε χιούμορ αλλά και γενικότερο ύφος.

Trailers

Spider-Man: No Way Home
Σκηνοθέτης: Jon Watts (Spider-Man: Far From Home)
Πρωταγωνιστούν: Tom Holland, Zendaya, Benedict Cumberbatch, Jacob Batalon, Jon Favreau, Marisa Tomei, Willem Dafoe, Alfred Molina, Thomas Haden Church, Rhys Ifans, Jamie Foxx
Πρεμιέρα: 17 Δεκεμβρίου (Αμερική)

Το ιδιαίτερα φιλόδοξο νέο Spider-Man έρχεται να παντρέψει τα σύμπαντα των Tom Holland, Toby Maguire και Andrew Garfield, αν και η πιθανότητα της εμφάνισης των δύο τελευταίων κρατιέται μέχρι στιγμής ως επτασφράγιστο μυστικό από τα Marvel Studios. Έως τώρα γνωρίζουμε ότι θα δούμε την επιστροφή γνωστών villains στα πρόσωπα των Electro, Dr. Octopus, Green Goblin, Lizard, Vulture και Sandman αν και δεν αποκλείεται να κρύβονται κι άλλες εκπλήξεις.

Nightmare Alley
Σκηνοθέτης: Guillermo del Toro (The Shape of Water)
Πρωταγωνιστούν: Bradley Cooper, Willem Dafoe, Cate Blanchett, Toni Collette, Richard Jenkins, Rooney Mar, Ron Perlman
Πρεμιέρα: 17 Δεκεμβρίου (Αμερική)

Το Nightmare Alley θα επικεντρώνεται στον Stanton Carlisle (Bradley Cooper), ένα φιλόδοξο μέλος τσίρκου με έφεση στη χειραγώγηση ανθρώπων, ο οποίος θα συνάψει σχέση με την dr. Lilith Ritter (Cate Blanchett), μία ψυχίατρο με ακόμα πιο επικίνδυνη προσωπικότητα από τον ίδιο. Λιτή περιγραφή που αφήνει ανοιχτή τη φαντασία για τη συνέχεια επί της οθόνης.

Το Nightmare Alley θα βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του 1946, το οποίο είχε ήδη μεταφερθεί στον κινηματογράφο το 1947. Και μόνο που ο Guillermo del Toro βρίσκεται στη σκηνοθετική καρέκλα αρκεί για να εξάψει το ενδιαφέρον. Αν και ο Μεξικανός σκηνοθέτης φάνηκε να κάνει το peak του με το εξαιρετικό Pan’s Labyrinth (2006), τελικά από το Crimson Peak (2015) έδειξε ότι έχει ακόμα πολλά να δώσει.

Mother/Android
Σκηνοθέτης: Mattson Tomlin (Solomon Grundy)
Πρωταγωνιστούν: Chloe Grace Moretz, Algee Smith, Raul Castillo
Πρεμιέρα: 17 Δεκεμβρίου (Hulu)

Βρισκόμαστε στο κοντινό μέλλον όπου τα ανδροειδή αποτελούν πλέον μέρος της ζωής μας. Σε μία αναπάντεχη τροπή για τα σεναριακά δεδομένα, τα ανδροειδή θα εξεγερθούν, απειλώντας τις ζωές των ανθρώπων. Η πλοκή θα ακολουθεί την εγκυμονούσα Georgia (Chloe Grace Moretz), η οποία με το έτερον ήμισύ της θα επιχειρήσουν να ξεφύγουν από τα ανδροειδή ώστε να βρουν ένα ασφαλές μέρος για τη γέννηση του παιδιού τους.

Dog
Σκηνοθέτες: Reid Carolin (πρώτη σκηνοθετική δουλειά), Channing Tatum (πρώτη σκηνοθετική δουλειά)
Πρωταγωνιστούν: Channing Tatum, Jane Adams, Jane Adams
Πρεμιέρα: 18 Φεβρουαρίου, 2022 (Αμερική)

Ο Briggs (Channing Tatum) είναι ένας στρατιώτης του αμερικάνικου στρατού που θα χρειαστεί να παραλάβει τον στρατιωτικό γερμανικό ποιμενικό, ονόματι Lulu, προκειμένου να τον μεταφέρει στην άλλη ακτή της Αμερικής ώστε να παρευρεθεί στην κηδεία του αφεντικού της. Η αρχικά δύσκολη σχέση των δύο υποθέτουμε ότι θα εξελιχθεί σε ένα ακλόνητο δέσιμο μεταξύ τους (εκτός αν το σενάριο κάνει μία από τις μεγαλύτερες ανατροπές των τελευταίων ετών). Ο Channing Tatum επιχειρεί παράλληλα με το Dog να δοκιμάσει τις ικανότητές του και στη σκηνοθεσία.

The Outfit
Σκηνοθέτης: Graham Moore (πρώτη ταινία μεγάλου μήκους)
Πρωταγωνιστούν: Mark Rylance, Zoey Deutch, Dylan O’Brien
Πρεμιέρα: 25 Φεβρουαρίου, 2022 (Αμερική)

Το The Outfit θα ακολουθεί την ιστορία του Leonard (Mark Rylance), έναν Άγγλο ράφτη, ο οποίος μετά από ένα τραγικό συμβάν θα μεταναστεύσει στην Αμερική. Έχοντας πλέον ένα μικρό ραφείο σε μία κακόφημη γειτονιά της πόλης, θα βρει πελάτες σε μία ομάδα από βίαιους γκάνγκστερ.

Encounter
Σκηνοθέτης: Michael Pearce (Beast)
Πρωταγωνιστούν: Riz Ahmed, Octavia Spencer, Rory Cochrane
Πρεμιέρα: 10 Δεκεμβρίου (Amazon Prime)

Ένας βετεράνος του αμερικάνικου στρατού (Riz Ahmed) θα προσπαθήσει να σώσει τα δύο του παιδιά από μία εξωγήινη απειλή. Αναμφίβολα ισχνές οι σεναριακές πληροφορίες, με τη συμμετοχή του ιδιαίτερα συμπαθητικού Riz Ahmed στον πρωταγωνιστικό ρόλο να είναι για την ώρα το μόνο στοιχείο που προκαλεί ένα σχετικό ενδιαφέρον.

Don’t Look Up
Σκηνοθέτης: Adam McKay (The Big Short)
Πρωταγωνιστούν: Leonardo DiCaprio, Jennifer Lawrence, Rob Morgan, Jonah Hill, Mark Rylance, Timothee Chalamet, Ron Perlman, Ariana Grande, Cate Blanchett, Meryl Streep, Matthew Perry, Chris Evans, Tyler Perry
Πρεμιέρα: 24 Δεκεμβρίου (Netflix)

Με ένα πραγματικά πλούσιο ensemble cast από ηχηρά ονόματα, το Don’t Look Up έρχεται ως μία μαύρη κωμωδία όπου δύο χαμηλόβαθμοι αστρονόμοι (Leonardo DiCaprio και Jennifer Lawrence) θα χρειαστεί να αξιοποιήσουν ό,τι μέσο βρουν για να πείσουν τη διεθνή κοινότητα ότι ένα κομήτης αναμένεται να συγκρουστεί με τη Γη. Ελπίζουμε ότι η πλημμύρα από τους ηθοποιούς, εκτός από ένα τεράστιο marketing εργαλείο για το Netflix, θα έχει και ουσιαστικούς και καλογραμμένους ρόλους.

Halo TV Series, 1η σεζόν
Πρεμιέρα: 2022 (Paramount TV+), 6 επεισόδια

Με ένα ιδιαίτερα λιτό teaser οι Microsoft και Paramount μας έδειξε απτά ότι αυτήν τη φορά μία μεγάλη live-action παραγωγή βασισμένη στο μεγαθήριο του Halo θα βρει πλέον την πορεία στις οθόνες μας. Βέβαια είχαμε δει και στο παρελθόν σειρές βασισμένες στο σύμπαν, αλλά με ένα σαφέστατα περιορισμένο budget που δεν γινόταν παρά να έχει αντίκτυπο και στη συνολική ποιότητα των εγχειρημάτων.

Με τα έως τώρα δεδομένα η νέα σειρά θα έχει budget ανά επεισόδιο τουλάχιστον ανάλογο με αυτό που είχαν οι μεταγενέστερες σεζόν του Game of Thrones. Στον ρόλο του Master Chief θα δούμε τον Pablo Schreiber (Orange is the New Black) ενώ ως Dr. Catherine Halsey την Natascha McElhone (Designated Survivor). Ακόμα δεν γνωρίζουμε πληροφορίες για το σενάριο.

The Expanse, 6η σεζόν
Πρεμιέρα: 10 Δεκεμβρίου (Amazon Prime), 6 επεισόδια

Σύντομα το The Expanse θα έρθει στο οριστικό του φινάλε, με την έκτη σεζόν να έρχεται μειωμένη κατά τέσσερα επεισόδια σε σχέση με τις προηγούμενες, κάτι που όμως που ίσως οδηγήσει σε θέαμα με ακόμα υψηλότερα ποιοτικά στάνταρ, έστω σε επίπεδο παραγωγής. Το The Expanse αποτέλεσε μία από τις πλέον αξιόλογες και προσεγμένες space opera τηλεοπτικές προτάσεις και ελπίζουμε να φέρει το κλείσιμο των ιστοριών που της αρμόζει.

Ozark, 4η σεζόν
Πρεμιέρα: 21 Ιανουαρίου, 2022 (Netflix), 7 επεισόδια

Η ολοένα και πιο περιπλεγμένη ιστορία των Byrde θα έρθει στο τέλος της με την τέταρτη σεζόν. Το Ozark, μέσα από τις υπερβολές και απιθανότητες του, τελικά κατάφερε να είναι μία από τις πιο αξιόλογες crime drama σειρές του Netflix, δημιουργώντας καλοστημένα cliffhangers και ενδιαφέρον για τις αναπάντεχες σεναριακές στροφές. Η ολοκλήρωση στις τέσσερις σεζόν μόνο ως θετικό μπορεί να εκληφθεί, ώστε να αποφύγει την παγίδα να προσπαθεί να ξεπερνάει συνεχώς τον εαυτό της φτάνοντας σε επικίνδυνα όρια υπερβολής (τα οποία έτσι κι αλλιώς διαρκώς τα προσεγγίζει).

Cine-TV Νέα

Ο Sylvester Stallone θα επιστρέψει στο Guardians of the Galaxy

Η παραγωγή του Guardians of the Galaxy Vol. 3 έχει ήδη ξεκινήσει και ο Sylvester Stallone θέλησε να επισημοποιήσει την επιστροφή του στο franchise ως ο Stakar Ogord, μία ηγετική μορφή της εγκληματικής οργάνωσης των Ravagers. Τον συγκεκριμένο χαρακτήρα τον είχαμε δει και στο Guardians of the Galaxy Vol. 2 (2017), αν και σε έναν μικρό ρόλο που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως cameo.

Ο Mel Gibson θα σκηνοθετήσει το Lethal Weapon 5

Παρότι αρχικά το πέμπτο μέρος των διάσημων buddy cop ταινιών αναμενόταν να σκηνοθετηθεί από τον Richard Donner, δυστυχώς έφυγε από τη ζωή τον περασμένο Ιούλιο σε ηλικία 91 ετών, με την τετραλογία των Lethal Weapon που επιμελήθηκε σκηνοθετικά στο σύνολό της να αποτελεί μία σημαντική παρακαταθήκη για το είδος. Όπως έγινε γνωστό, ο Mel Gibson θα αναλάβει πλέον τη σκηνοθεσία. Όπως είναι φυσικό, τόσο ο Mel Gibson όσο και ο Danny Glover θα επιστρέψουν στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Ο Earthworm Jim θα επανεμφανιστεί σε τηλεοπτική σειρά

Ο πάλαι ποτέ διάσημος χαρακτήρας από την εποχή των δεκαεξάμπιτων κονσολών ατύχησε στη δημιουργία μίας περσόνας ικανής να εξελιχθεί σε ισχυρό franchise, ακολουθώντας τη μοίρα των Vectorman, Zool, Bubsy και λοιπών χαρακτήρων της εποχής που έμειναν στη πυκνή σκιά των Mario, Sonic, Donkey Kong και πολλών άλλων.

Εντούτοις, η Interplay (ναι, υπάρχει κάπως ακόμα αυτή η εταιρία) ετοιμάζεται να επαναφέρει τον Earthworm Jim μέσα από μία τηλεοπτική σειρά που θα τον φέρει στο ταξίδι για την εύρεση του μυθικού πλανήτη ονόματι… Γη. Να θυμίσουμε ότι δεν θα είναι η πρώτη φορά που το αγαπημένο σκουλήκι των βιντεοπαιχνιδιών θα μεταφερθεί σε τηλεοπτική σειρά, καθώς το 1995 και για δύο σεζόν το animated Earthworm Jim είχε προβληθεί στο Kids’ WB.

The post Cine-TV #220 appeared first on GameOver.

Keywords
cine, game of thrones, captain america, bradley cooper, cate blanchett, octavia spencer, jennifer lawrence, meryl streep, chris evans, tv series, sylvester stallone, mel gibson, marvel, εμφάνιση, home, civil, avengers, fan, holland, jacob, rhys, studios, octopus, green, nightmare, shape, rooney, chloe, smith, raul, georgia, adams, κηδεία, dog, dylan, octavia, amazon, συμμετοχή, adam, big, jennifer, morgan, hill, evans, tyler, ensemble, netflix, halo, series, microsoft, budget, νέα, game, master, orange, black, survivor, space, opera, drama, sylvester, galaxy, franchise, συγκεκριμένο, gibson, mario, sonic, gameover, gary moore, live, octopus, avengers, jennifer lawrence, octavia spencer, tv series, οθονες, ονοματα, σημερινη, ωρα, game, game of thrones, gibson, microsoft, opera, shape, αμερικη, βετερανος, βιβλιο, βρισκεται, γειτονια, δυστυχως, δωσει, εγινε, υπαρχει, εμειναν, εμφάνιση, εποχη, ερχεται, ετερον ημισυ, ετων, εφυγε, ζωη, ζωης, κηδεία, ιδιο, ειδος, ηλικια, ημισυ, υφος, θετικο, κωμωδια, λιτο, μεξικανος, μοιρα, μυστικο, μικρο, μορφη, ομαδα, ορια, παιδια, ποιοτητα, πλημμυρα, ρολο, σεζον, σειρες, σεναριο, συγκεκριμένο, συνεχεια, σειρα, συμμετοχή, σκηνοθεσια, συμπαν, φαντασια, φυσικο, φορα, χιουμορ, adams, green, adam, budget, bradley cooper, big, captain america, cate blanchett, chloe, civil, chris evans, drama, dylan, ensemble, επεισοδια, evans, fan, franchise, galaxy, georgia, gameover, halo, hill, holland, home, ιδιαιτερα, jacob, jennifer, mario, marvel, mel gibson, meryl streep, morgan, master, dog, netflix, nightmare, octavia, πληροφοριες, raul, rooney, rhys, studios, series, sonic, sylvester stallone, sylvester, smith, space, spider, ταξιδι, tyler
Τυχαία Θέματα