Cine-TV #193

Την περασμένη βδομάδα η Disney έδωσε μία πρώτη εικόνα από τη νέα μεγάλη ταινία του λεγόμενου Phase 4 για το MCU, μέσα από την οποία θα μας γνωρίσει διάφορους καινούριους χαρακτήρες (κάπως πρέπει να αναπληρωθούν και οι ηθοποιοί/ χαρακτήρες που έχουν αποχωρήσει). Ας δούμε αν θα επιχειρήσουν να παρεκκλίνουν από τη συνηθισμένη συνταγή ώστε να δώσουν κάτι πραγματικά φρέσκο.

Στα υπόλοιπα, είδαμε τη μεγάλη κίνηση της Amazon

με την εξαγορά της MGM, ένα από τα πλέον ιστορικά στούντιο του Hollywood, που μετράει 97 χρόνια στον χώρο (και ελπίζουμε πολλά περισσότερα σε περίπτωση που η Amazon δεν το αποδομήσει). Αν μη τι άλλο, η Amazon ολοένα και περισσότερο φαίνεται να εποφθαλμιά τα σκήπτρα των συνδρομητικών καναλιών από το Netflix, αφήνοντας σταδιακά πίσω τη λογική πως το Amazon Prime Video αποτελεί απλά ένα συνοδευτικό της συνδρομής για το ηλεκτρονικό της κατάστημα.

Ενδιαφέρον θα έχει να δούμε φυσικά τι μέλλον θα διαγραφεί όσον αφορά στη βιωσιμότητα των κινηματογράφων, δεδομένου ότι η Amazon αμφιβάλλουμε αν πήρε στις τάξεις της την MGM για να εισχωρήσει στον κινηματογράφο. Ίσως και να δούμε το ταλαιπωρημένο No Time to Die κατευθείαν στις τηλεοράσεις μας;

Trailers

The Eternals
Σκηνοθέτης: Chloé Zhao (Nomadland)
Πρωταγωνιστούν: Gemma Chan, Richard Madden, Kumail Nanjiani, Angelina Jolie, Salma Hayek, Kit Harington
Πρεμιέρα: 5 Νοεμβρίου (Αμερική)

Το Eternals θα βασίζεται στο ομώνυμο κόμικ της Marvel που αφορά στην ιστορία των φερώνυμων ανθρώπων (ανθρωποειδών;), οι οποίοι δημιουργήθηκαν από την εξωγήινη φυλή των Celestials με σκοπό την υπεράσπιση της Γης. Κατάφεραν να ζήσουν κρυφά για 7.000 χρόνια στη Γη, αλλά πλέον θα χρειαστεί να έρθουν αντιμέτωποι με την εχθρική παράταξη των Deviants. Δεδομένου ότι θεωρούνται οι προστάτες της Γης, θα έχει ενδιαφέρον να δούμε το λόγο για τον οποίο απέφυγαν την ανάμειξη στα διάφορα περιστατικά του MCU, ιδίως αυτά που είδαμε στο Avengers: Infinity War (2018).

Η νέα μεγάλη υπερπαραγωγή για το Phase 4 του MCU φέρνει ορισμένες ενδιαφέρουσες πρώτες εικόνες μέσω του trailer, οι οποίες μας κάνουν να ελπίζουμε για κάτι διαφορετικό από το συνηθισμένο “template” του σύμπαντος. Θετικά προδιαθέτει το όνομα της Chloé Zhao, η οποία γενικά έχει σκηνοθετήσει προσγειωμένα δράματα, με τη δουλειά της να απέχει έτη φωτός από τις υπερπαραγωγές της Marvel. Ίσως η δική της ματιά επιτρέψει να δούμε μία φρέσκια εικόνα από το MCU.

Jungle Cruise
Σκηνοθέτης: Jaume Collet-Serra (The Shallows)
Πρωταγωνιστούν: Emily Blunt, Dwayne Johnson
Πρεμιέρα: 30 Ιουλίου (Αμερική)

Το σενάριο του Jungle Cruise θα ακολουθεί μία επιστήμονα (Emily Blunt) που μαζί με τον καπετάνιο (Dwayne Johnson) ενός καϊκιού θα επιχειρήσουν να εντοπίσουν το μυθικό Δέντρο της Ζωής.

Το 2003 η Disney είχε καταφέρει να μεταφέρει μία επιτυχημένη και διασκεδαστικότατη ταινία με το Pirates of the Caribbean, μία ταινία που η ύπαρξή της βασιζόταν όχι σε κάποιο μυθιστόρημα, διήγημα ή άγραφο θρύλο, αλλά πρωτίστως στο ομώνυμο και θεματικά πειρατικό κομμάτι του πάρκου της Disney. Ως γνωστόν, το παραπάνω εγχείρημα οδηγήθηκε στη δημιουργία ενός κινηματογραφικού franchise, με ένα δυνατό ξεκίνημα αλλά αναμφίβολα φθίνουσα πορεία με κάθε νέο sequel.

Ένα ανάλογο ηχηρό εμπορικό έναυσμα δείχνει να θέλει να επιχειρήσει η Disney με το Jungle Cruise, το οποίο με τη σειρά του αντλεί την όποια έμπνευσή του από ένα άλλο και ομώνυμο θεματικό κομμάτι που θα εντοπίσει κάποιος σε μία πλευρά του πάρκου της.

The Tomorrow War
Σκηνοθέτης: Chris McKay (The Lego Batman Movie)
Πρωταγωνιστούν: Chris Pratt, Yvonne Strahovski, J.K. Simmons
Πρεμιέρα: 2 Ιουλίου (Amazon Prime)

Στο Tomorrow War η ανθρωπότητα χάνει τον πόλεμο το 2051 απέναντι από μία εξωγήινη απειλή. Η μέθοδος για να αντιμετωπίσουν την ισχυρή εχθρική δύναμη; Μα φυσικά να επιστρέψουν στο σήμερα, να στρατολογήσουν πολίτες και να τους μεταφέρουν στο μέλλον προκειμένου να πολεμήσουν. Είναι μάλλον από αυτούς τους φουτουριστικούς πολέμους που περιέργως οι μάχες κρίνονται πρωτίστως από το πεζικό και όχι από κάποια εξελιγμένα οπλικά συστήματα.

Escape Room: Tournament of Champions
Σκηνοθέτης: Adam Robitel (Escape Room)
Πρωταγωνιστούν: Taylor Russell, Logan Miller, Isabelle Fuhrman, Thomas Cocquerel
Πρεμιέρα: 16 Ιουλίου (Αμερική)

Οι low budget ταινίες τρόμου εδώ και καιρό έχουν αποδειχθεί χρυσορυχείο για τον αμερικάνικο κινηματογράφο. Το πρώτο Escape Room (2019) μπορεί να μην είχε να προσφέρει κάτι ιδιαίτερο πέρα από 1-2 σεκάνς που ήταν κάπως ευφάνταστες (αυτή που εκτυλισσόταν στο ανάποδο εστιατόριο ουσιαστικά) αλλά ορίστε που από ένα ισχνό budget της τάξης των $9 εκατομμυρίων κατάφερε να φέρει εισπράξεις που έφτασαν τα $155 εκατομμύρια.

Το sequel θα επαναφέρει τη φιλοσοφία του θανατηφόρου παιχνιδιού, φέρνοντας τους πρωταγωνιστές σε μία αλληλουχία από escape rooms. Αυτήν τη φορά οι βασικοί χαρακτήρες που θα πάρουν μέρος σε αυτό το παιχνίδι (παρά τη θέλησή τους βεβαίως) αποτελούν επιζήσαντες προηγούμενων θανατηφόρων escape rooms, κάτι που θέλουμε να πιστεύουμε ότι προδιαθέτει για πιο έξυπνες αντιδράσεις αλλά και παγίδες.

Old
Σκηνοθέτης: M. Night Shyamalan (The Sixth Sense)
Πρωταγωνιστούν: Gael Garcia Bernal, Vicky Krieps, Rufus Sewell
Πρεμιέρα: 23 Ιουλίου (Αμερική)

Η νέα ταινία του πάλαι ποτέ ανερχόμενου M. Night Shyamalan αντλεί την έμπνευσή της από το κόμικ Sandcastle, μεταφέροντάς μας σε μία ειδυλλιακή παραλία όπου μία οικογένεια θα κάνει τις διακοπές της. Ωστόσο, αυτές οι διακοπές κάθε άλλο παρά χαλαρωτικές θα αποδειχθούν, καθώς σύντομα τα μέλη της οικογένειας θα αντιληφθούν πως για κάποιον ανεξήγητο λόγο γερνάνε με ταχύτατους ρυθμούς.

Υπάρχει άραγε περίπτωση o Shyamalan να καταφέρει να ξαναδημιουργήσει καλοστημένο σασπένς και αναπάντεχες ανατροπές; Εδώ και αρκετά χρόνια μόνο με το Split (2017) κατάφερε να πει κάτι αλλά ακόμα και αυτήν τη, σχετικά αξιόλογη, ταινία τελικά κατάφερε να την καταβαραθρώσει με το αφόρητα πληκτικό sequel του Glass (2019).

Last Night in Soho
Σκηνοθέτης: Edgar Wright (Scott Pilgrim vs. the World)
Πρωταγωνιστούν: Thomasin McKenzie, Anya Taylor-Joy, Matt Smith
Πρεμιέρα: 22 Οκτωβρίου (Αμερική)

Η Eloise (Thomasin McKenzie), μία νεαρή γυναίκα με πάθος για τη μόδα, θα μεταφερθεί μυστηριωδώς στο Λονδίνο του 1966 και στο σώμα της τραγουδίστριας Sandy (Anya Taylor-Joy), την οποία λατρεύει παθολογικά. Η νέα ταινία του Edgar Wright θα αποτελεί ένα ψυχολογικό θρίλερ, όπως αφήνει να εννοηθεί και το trailer, ένα είδος που σαφέστατα αποτελεί μεγάλη αλλαγή στη φιλμογραφία του ταλαντούχου βρετανού σκηνοθέτη. Ο ίδιος έχει αναφέρει ως πηγές έμπνευσης τα εμβληματικά Don’t Look Now (1973) και Repulsion (1965) και παρακολουθώντας το trailer μπορούμε να καταλάβουμε το γιατί. Ελπίζουμε σε κάτι φρέσκο και όχι έναν φόρο τιμής μεγάλου μήκους.

Infinite
Σκηνοθέτης: Antoine Fuqua (Training Day)
Πρωταγωνιστούν: Mark Wahlberg, Chiwetel Ejiofor, Sophie Cookson, Jason Mantzoukas, Rupert Fiend
Πρεμιέρα: 10 Ιουνίου (Paramount+)

Στο Infinite ο Mark Wahlberg θα υποδύεται τον Evan McCauley, ένας από τους λίγους ανθρώπους που μετενσαρκώνονται (η εξήγηση του πως και του γιατί ίσως να είναι στην ταινία, ίσως και όχι). Σκοπός αυτής της μυστικής ομάδας ανθρώπων είναι να καταπολεμήσουν έναν villain που επιθυμεί την καταστροφή του κόσμου εδώ και αιώνες.

Ο Antoine Fuqua δοκιμάζει για πρώτη φορά τις σκηνοθετικές του ικανότητες σε sci-fi γωνιές, μία διαφορετική πορεία από τις προηγούμενες ταινίες του, οι ιστορίες των οποίων κινούνταν σε προσγειωμένα μονοπάτια. Ακόμα και στο King Arthur (2004) είχε επιχειρήσει να μεταφέρει μία απομυθοποιημένη ιστορία σχετικά με τον θρύλο του Βασιλιά Αρθούρου.

Cine-TV Νέα

Το τηλεοπτικό τμήμα της Amazon ενδυναμώνεται σημαντικά με την εξαγορά του MGM

Ο αμερικάνικος κολοσσός οδηγήθηκε σε μία ηχηρή κίνηση ισχυροποίησης της συνδρομητικής του υπηρεσίας με την απόκτηση του MGM, ένα από τα σημαντικότερα στούντιο του Hollywood, που απορρόφησε με το αντίτιμο των $8,45 δισεκατομμυρίων. Δεν γνωρίζουμε αν η Amazon θα θελήσει να διαθέσει δωρεάν τον κατάλογο των ταινιών και σειρών του MGM στη συνδρομητική υπηρεσία του Amazon Prime, αλλά το σίγουρο είναι ότι ταινιοθήκη του θα ενδυναμωθεί σημαντικά μέσα από περίπου 4.000 ταινίες και 17.000 τηλεοπτικά προγράμματα.

Η ναυαρχίδα των franchises που θα φέρει το MGM στην Amazon είναι φυσικά το James Bond ενώ επίσης φέρνει τα Rocky, Creed, Pink Panther, RoboCop, Handmaid’s Tale και Stargate, μεταξύ πολλών άλλων.

Βρέθηκε ο ηθοποιός για τον ρόλο του Kraven the Hunter

Ο Aaron Taylor-Johnson (Kick-Ass) πρόκειται να ενσαρκώσει τον Kraven, έναν από τους γνωστότερους villain που ερχόταν απέναντι από τον Spider-Man, όντας επίσης ένας από τους έξι ιδρυτές της εγκληματικής οργάνωσης Sinister Six. Η συμφωνία με τον ηθοποιό έχει γίνει για πολλαπλές ταινίες αλλά η πρώτη του εμφάνιση θα καθυστερήσει αρκετά καθώς το Kraven the Hunter αναμένεται να προβληθεί στις αρχές του 2023. Τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο J.C. Chandor (Triple Frontier).

Η κινηματογραφική εκδοχή του Portal είναι ακόμα ζωντανή

Σύμφωνα με συνέντευξη που παραχώρησε στο IGN ο J.J. Abrams έγινε γνωστό πως η κινηματογραφική μεταφορά του Portal της Valve βρίσκεται ακόμα στα σκαριά. Ο γνωστός σκηνοθέτης δήλωσε πως το σενάριο ήδη έχει γραφτεί, αφήνοντας να εννοηθεί ότι το μπαλάκι βρίσκεται στους παραγωγούς της Warner Bros. για να δώσουν το πράσινο φως στην παραγωγή της ταινίας.

Η ηθοποιός για την Marlene του The Last of Us θα είναι η Merle Dandridge

Η τηλεοπτική μεταφορά του The Last of Us εμπλουτίζεται με τη συμμετοχή της Merle Dandridge, η οποία ίσως σαν όνομα να μην είναι τόσο γνωστή εντούτοις οι περισσότεροι τη γνωρίζουμε ως η φωνή της Marlene στα δύο The Last of Us. Να θυμίσουμε ότι η σειρά αναπτύσσεται από το HBO με τη συμβολή του Neil Druckmann και showrunner τον Craig Mazin (γνωστός από τη δουλειά του στο εξαιρετικό Chernobyl). Το ρόλο του Joel θα τον ενσαρκώσει ο Pedro Pascal (The Mandalorian) και της Ellie η Bella Ramsey (Game of Thrones).

The post Cine-TV #193 appeared first on GameOver.

Keywords
cine, pirates of the caribbean, gael garcia bernal, game of thrones, angelina jolie, salma hayek, emily blunt, dwayne johnson, yvonne strahovski, last night, james bond, disney, νέα, amazon, mgm, hollywood, netflix, video, βιωσιμότητα, time, marvel, avengers, infinity, dwayne, Johnson, pirates, franchise, sequel, tomorrow, lego, batman, escape, room, adam, taylor, russell, isabelle, low, budget, night, garcia, σασπένς, split, glass, wright, scott, pilgrim, jason, ιουνίου, infinite, king, james, rocky, pink, robocop, aaron, εμφάνιση, hunter, triple, ign, valve, warner, bros, φως, συμμετοχή, hbo, pedro, game, gameover, κινηση στους δρομους, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, Ελιζαμπεθ Τειλορ, Καλή Χρονιά, αντζελινα τζολι, jolie angelina, avengers, yvonne strahovski, ign, hbo, γυναικα, γωνιες, δουλεια, δωρεαν, εικονες, ηθοποιος, θριλερ, λονδινο, μοδα, ταινιες, φως, amazon, hunter, james, lego, mgm, time, απλα, βδομαδα, βιωσιμότητα, βρισκεται, γινει, δεντρο, διηγημα, δικη, δειχνει, εγινε, εγχειρημα, εμπνευση, εμφάνιση, εξι, ετη, εναυσμα, ζωης, η δικη, ειδος, υπηρεσια, η φωνη, εικονα, κινηση, λογο, ματια, μυθιστορημα, ξεκινημα, οικογενεια, ονομα, οντας, παθος, πειρατικο, προγραμματα, πρωταγωνιστες, ρολο, σεναριο, σιγουρο, συντομα, σειρα, συμμετοχή, σκηνοθεσια, συνταγη, σωμα, ταινιες τρομου, τμημα, φυσικα, φωνη, φορα, aaron, αιωνες, adam, budget, batman, sequel, disney, dwayne, emily blunt, escape, franchise, garcia, gael garcia bernal, glass, gameover, hollywood, ιδιαιτερο, isabelle, ιουνίου, james bond, jason, joy, king, κολοσσος, κομματι, κρυφα, low, marvel, μεθοδος, netflix, infinite, infinity, night, room, pedro, παιχνιδι, πηγες, pink, pilgrim, pirates, pirates of the caribbean, robocop, rocky, russell, salma hayek, σασπένς, spider, split, taylor, τηλεορασεις, tomorrow, θετικα, valve, wright, warner, bros
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Game Over