Cine-TV #190

Η Disney συνεχίζει ακάθεκτη με το MCU, το οποίο -όσο απίστευτο κι αν φαίνεται- θα διογκωθεί ακόμα περισσότερο σε σχέση ακόμα και με το κτήνος που είχε δημιουργηθεί προς το επικό φινάλε του Avengers: Endgame. Εν ολίγοις, από την Disney θα πρέπει να ξεχάσουμε για τα καλά προσπάθειες για πρωτότυπα blockbusters που θα ξεφεύγουν από τα υπερηρωικά στεγανά (δίχως να ξεχνάμε βέβαια και το κεφάλαιο του Star

Wars). Αν μη τι άλλο, ο αμερικάνικος κολοσσός έχει βρει την πλέον κατάλληλη συνταγή επιτυχημένου franchise, όπου η ποικιλία υπερηρώων και villains αποτελεί και μία ιδανική δικλείδα ασφαλείας για την αέναη επιβίωσή του.

Τι κι αν ένα Thor βγει μέτριο, ένα Ant-Man κακό ή ένα Captain America αδιάφορο ή βαρετό; Καμία τέτοια αποτυχία δεν θα μπορούσε να σημάνει το άδοξο τέλος του franchise και τη μείωση του ενδιαφέροντος από το κοινό, καθώς στη γωνία πάντα θα περιμένει ένας άλλος υπερήρωας, καλλιεργώντας την ελπίδα να σβήσει τις αδύναμες στιγμές του προηγούμενου.

Και κάπως έτσι, θα φτάσουμε έως το τέλος της 4ης Φάσης του MCU στο μακρινό 2023, μόνο για να τεθεί με μαθηματικό τρόπο μία νέα ημερομηνία για το τέλος της 5ης Φάσης στο 2026 και ούτω καθεξής. Και εμείς θα ελπίζουμε ότι ένα Dune εδώ, ένα Matrix παραπέρα και οποιαδήποτε άλλη μεμονωμένη περίπτωση ίσως να καταφέρει να αποδειχθεί επιτυχία ώστε να πείσει στη δημιουργία blockbusters που να αποφεύγουν τα superheroes μονοπάτια.

Trailers

A Quiet Place Part II
Σκηνοθέτης: John Krasinski (A Quite Place)
Πρωταγωνιστούν: Emily Blunt, Cillian Murphy, Millicent Simmonds, Noah Jupe, Djimon Hounsou
Πρεμιέρα: 28 Μαΐου (Αμερική)

Μετά από αναβολή ενός έτους, το sequel του A Quiet Place (2018) βρίσκει επιτέλους τον δρόμο του στη μεγάλη οθόνη. Το νέο monster movie θα διαδραματίζεται πριν και μετά τα γεγονότα της πρώτης ταινίας, δείχνοντας την πρώτη εμφάνιση των τεράτων, που στάθηκαν η αιτία για το πέρασμα σε έναν post-apocalyptic κόσμο. Ο “κανόνας” που έθετε το σενάριο στην πρώτη ταινία φυσικά επιστρέφει, και αφορά στα αιμοδιψή τέρατα που έχουν μία πλήρως οξυμένη ακοή ακόμα και για τον πιο ανεπαίσθητο ήχο.

Το A Quiet Place ήταν μία από τις ιδιαίτερα αξιόλογες σύγχρονες monster movies, καταφέρνοντας να έχει την εγκράτεια ώστε τα τέρατα να είναι φειδωλά στις εμφανίσεις τους, χτίζοντας παράλληλα με ομαλό τρόπο το σασπένς προς το τελικό ξέσπασμα.

Rogue Hostage
Σκηνοθέτης: John Keeyes (The Harrowing)
Πρωταγωνιστούν: Tyrese Gibson, John Malkovich, Michael Jai White
Πρεμιέρα: 11 Ιουνίου (διαδικτυακή διανομή)

Ο Kyle (Tyrese Gibson) είναι ένας ανύπαντρος πατέρας, που κατά την επίσκεψη με την κόρη του στον χώρο εργασίας του θα βρεθεί, μαζί με άλλους παρευρισκόμενους, σε κατάσταση ομηρίας από έναν πάνοπλο τρομοκράτη. Την κατάσταση θα περιπλέξει και η παρουσία του θετού του πατέρα και γερουσιαστή (John Malkovich), ανάμεσα στους ομήρους.

Awake
Σκηνοθέτης: Mark Raso (Kodachrome)
Πρωταγωνιστούν: Gina Rodriguez, Jennifer Jason Leigh, Barry Pepper
Πρεμιέρα: 9 Ιουνίου (Netflix)

Στο Awake ένα μυστηριώδες συμβάν καταστρέφει όλες τις ηλεκτρονικές συσκευές της ανθρωπότητας. Και σαν να μην έφτανε αυτό, στερεί επίσης από τους πάντες τη δυνατότητα να κοιμούνται. Η έλλειψη του ύπνου και η επίδραση που έχει σε σωματικό και ψυχολογικό επίπεδο θα αποτελεί μάλλον την πιο βασική πτυχή της νέας ταινίας του Netflix.

Μέσα σε όλα αυτά, η κόρης της πρωταγωνίστριας ανακαλύπτει ότι συνεχίζει να έχει την ικανότητα να κοιμάται, κάτι που ίσως αποδειχθεί σωτήριο για την εύρεση μίας θεραπείας. Συγχωρείστε μας αν η περίληψη του σεναρίου μάς κάνει να πιστεύουμε ότι αποτελεί ιδανικό σενάριο για παρωδία ταινιών που θα μπορούσαν κάλλιστα να έχουν σκαρφιστεί οι ιθύνοντες του SNL.

Stranger Things, 4η σεζόν
Πρεμιέρα: 2022 (Netflix)

Με ένα ιδιαίτερα λιτό teaser το Netflix ουσιαστικά απλά μας υπενθυμίζει ότι η 4η σεζόν μίας εκ των δημοφιλέστερων σειρών της συνδρομητικής υπηρεσίας βρίσκεται καθοδόν. Ακόμα δεν γνωρίζουμε την ημερομηνία προβολής, αλλά είναι μάλλον σίγουρο ότι θα οριστεί για το ερχόμενο έτος.

Όσο κι αν μας άρεσε η σειρά με την έντονη 80s ιδιοσυγκρασία της, ευελπιστούμε ότι οι σεναριογράφοι θα έχουν κάτι καινούριο να προσφέρουν και να μην ανακυκλώσουν για άλλη μία φορά το σενάριο της πρώτης σεζόν, έστω κι αν η τρίτη σεζόν αποτελούσε μία σαφέστατη βελτίωση της αρκετά ανιαρής δεύτερης.

Sweet Tooth, 1η σεζόν
Πρεμιέρα: 4 Ιουνίου (Netflix), 8 επεισόδια

Το Sweet Tooth θα βασίζεται στο ομώνυμο κόμικ της Vertigo και θα μας μεταφέρει σε έναν post-apocalyptic κόσμο όπου διάφοροι άνθρωποι έχουν αναπτύξει χαρακτηριστικά ζώων (όπως κέρατα για παράδειγμα). Παράλληλα, ένας ιός έχει εξολοθρεύσει μεγάλο μέρος της ανθρωπότητας, η εμφάνισή του οποίου περιέργως πραγματοποιήθηκε λίγο πριν την εμφάνιση των παραπάνω υβριδίων.

Η σειρά χαρακτηρίζεται ως family-friendly από το Netflix (τουτέστιν, κατάλληλη για όλη την οικογένεια) κάτι που μας κάνει να πιστεύουμε ότι μάλλον θα αποφύγει τις πιο ωμές και βίαιες σεναριακές τροπές του κόμικ.

Castlevania, 4η σεζόν
Πρεμιέρα: 13 Μαΐου (Netflix), 10 επεισόδια

Σύντομα μία από τις αρκετά επιτυχημένες μεταφορές παιχνιδιού στη μικρή οθόνη φτάνει στο φινάλε της, φέρνοντας τους Trevor Belmond, Alucard, Sypha Belnade και Dracula στην οριστική κατάληξη των περιπετειών τους.

Dexter, μίνι σειρά
Πρεμιέρα: Τέλη 2021 (Showtime), 10 επεισόδια

Το teaser της επιστροφής του Dexter έρχεται αποκλειστικά για να μας δείξει τη γνώριμη φυσιογνωμία του επώνυμου αντιήρωα, ίσως για να μας καθησυχάσει ότι δεν θα έχει το ίδιο look με αυτό που είχε στο φινάλε της κυρίως σειράς. Δεδομένου ότι το ίδιο το Showtime αναφέρεται στην επιστροφή του δημοφιλούς serial killer ως μίνι σειρά, μας κάνει να πιστεύουμε ότι θα αποτελεί μία μεμονωμένη ιστορία με, ίσως, ελάχιστες επαφές με τον πρότερο βίο του Dexter.

Cine-TV Νέα

Το εκτενές πρόγραμμα για το μέλλον του MCU

Μέσα ενός μεγάλης διάρκειας trailer η Disney ανακοίνωσε διάφορες ημερομηνίες και τίτλους για τη λεγόμενη 4η Φάση του Marvel Cinematic Universe, η οποία, ούτε λίγο ούτε πολύ, θα αποτελείται από 11 ταινίες για αρχή. Πέραν των ταινιών, έγινε γνωστό ότι το σύμπαν θα αριθμεί και 11 νέες σειρές, με το συνολικό πρόγραμμα να φτάνει έως τον Μάιο του 2023 (βέβαια, για διάφορες παραγωγές ακόμα δεν έχει οριστεί ημερομηνία προβολής).

Οι νέες ταινίες είναι οι εξής

Black Widow (09/07/21)Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings (03/09/21)Eternals (05/11/21)Spider-Man: No Way Home (17/12/21)Doctor Strange in the Multiverse of Madness (25/03/22)Thor Love and Thunder (06/05/22)Black Panther: Wakanda Forever (08/07/22)The Marvels (11/11/22)Ant-Man and the Wasp: Quantumania (17/02/23)Guardians of the Galaxy Vol. 3 (05/05/23)Fantastic Four (δεν έχει οριστεί ημερομηνία)

Οι νέες σειρές είναι οι εξής

Loki (09/06/21)What If…? (καλοκαίρι)Hawkeye (2021)Ms. Marvel (2021)Moon Knight (2022)She-Hulk (2022)The Guardians of the Galaxy Holiday Special (2022)Secret Invasion (δεν έχει οριστεί ημερομηνία)Ironheart (δεν έχει οριστεί ημερομηνία)Armor Wars (δεν έχει οριστεί ημερομηνία)Untitled Wakanda series (δεν έχει οριστεί ημερομηνία)

Βρέθηκε η ηθοποιός που θα ενσαρκώσει την Red Sonja

Η Red Sonja είναι η ηρωίδα που εμφανιζόταν συχνά στις περιπέτειες του Conan στα Comics της Marvel καθώς και σε δικές της, σόλο ιστορίες. Σύμφωνα με το Hollywood Reporter, στη νέα live-action παραγωγή το ρόλο της δυναμικής πολεμίστριας θα υποδυθεί η Hannah John-Kamen, γνωστότερη από τον ρόλο της ως villain στο Ant-Man and the Wasp (2018).

Να θυμίσουμε ότι η συγκεκριμένη ηρωίδα είχε κάνει ήδη την εμφάνισή της στη μεγάλη οθόνη με το Red Sonja του μακρινού 1985, όπου την είχε υποδυθεί η Brigitte Nielsen.

The post Cine-TV #190 appeared first on GameOver.

Keywords
cine, captain america, emily blunt, disney, avengers, star, franchise, thor, νέα, matrix, john, murphy, noah, μαΐου, sequel, monster, movie, εμφάνιση, movies, σασπένς, gibson, ιουνίου, jennifer, jason, netflix, awake, ιθύνοντες, snl, sweet, dracula, dexter, showtime, serial, marvel, universe, legend, home, love, wasp, galaxy, knight, series, red, hollywood, reporter, nielsen, gameover, σταση εργασιας, leslie nielsen, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, live, τελος του κοσμου, εσπα 2021, awake, avengers, ημερομήνια, γωνια, ηθοποιος, ιος, προγραμμα, ταινιες, ant, gibson, movies, star, thor, απιστευτο, απλα, βρισκεται, γεγονοτα, δυνατοτητα, εγινε, ελλειψη, ελπιδα, εμφάνιση, επιτυχια, ερχεται, ετος, ζωων, ιδιο, ιθύνοντες, ηχο, κεφαλαιο, λιτο, μαΐου, μινι, μειωση, νεες ταινιες, παντα, οθονη, ουσιαστικα, ρολο, σεζον, σειρες, σεναριο, σιγουρο, σειρα, συνταγη, συμπαν, τριτη, φυσικα, φτανει, φορα, captain america, sequel, dexter, disney, dracula, εμφανισεις, emily blunt, love, hulk, franchise, galaxy, gameover, john, hollywood, home, ιδανικο, ιδιαιτερα, ιουνίου, jason, jennifer, knight, κολοσσος, legend, sweet, marvel, matrix, μια φορα, monster, murphy, netflix, nielsen, noah, red, reporter, movie, σασπένς, serial, series, showtime, snl, universe, wasp
Τυχαία Θέματα