H VW μεταφέρει αυτοκίνητα με πλοία που χρησιμοποιούν καύσιμα από απόβλητα

Ο Όμιλος VW συνεχίζει τις προσπάθειές του για τη μείωση του περιβαλλοντικού του αποτυπώματος αλλά και γενικότερα της επίδρασης των δραστηριοτήτων του στο κλίμα. Στο πλαίσιο αυτό, το VW Group ανακοίνωσε ότι δύο από τα πλοία που σε καθημερινή βάση μεταφέρουν οχήματά του ξεκινούν να χρησιμοποιούν ένα πιστοποιημένο καύσιμο, το οποίο παράγεται από υλικά από τη βιομηχανία τροφίμων, καθώς και από χρησιμοποιημένο λάδι από εστιατόρια.

«Είμαστε η πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία που κάνει ευρεία χρήση αυτού του καυσίμου. Με αυτόν τον τρόπο,

επαναχρησιμοποιούμε το χρησιμοποιημένο λάδι με περιβαλλοντικά συμβατό τρόπο. Με 85% χαμηλότερες εκπομπές CO2 σε σχέση με τα συμβατικά ορυκτά καύσιμα, η συμβολή στην προστασία του κλίματος είναι τεράστια», δηλώνει ο Thomas Zernechel, Επικεφαλής της Volkswagen Group Logistics.

Για τις αποστολές οχημάτων εντός της γηραιάς ηπείρου, η Volkswagen Group Logistics χρησιμοποιεί δύο πλοία που μεταφέρουν ανά μονάδα έως 3.500 οχήματα σε μία διαδρομή από το Emden και πίσω –και με ενδιάμεσους σταθμούς τις πόλεις του Δουβλίνου (Ιρλανδία), του Santander (Ισπανία) και της Setubal (Πορτογαλία)- περίπου 50 φορές το χρόνο. Κατά τη διάρκεια των ταξιδιών αυτών μεταφέρονται συνολικά περίπου 250.000 νέα οχήματα των Audi, Skoda, Seat, Skoda και VW.

Τα δύο πλοία, μήκους 180 μέτρων, τροφοδοτούνται από ντίζελ κινητήρες της MAN με ισχύ 19.336 ίππων. Με δεδομένο ότι τα δύο αυτά πλοία θα ανεφοδιάζονται στη θάλασσα, στα ανοικτά των ακτών του Vlissingen (Ολλανδία), με τα ως εναλλακτικά καύσιμα που θα προμηθεύει η εταιρεία GoodFuels, η γερμανική εταιρεία προσδοκά σε μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα κατά 85% -και συγκεκριμένα από τους 60.000 τόνους σε ετήσια βάση σε περίπου 9.000.

]]>
Keywords
Τυχαία Θέματα