Diego Maradona: Ο "θεός" που λάτρευε τα αυτοκίνητα και τους αγώνες (+videos)

Η είδηση του θανάτου του Αργεντινού θρύλου του ποδοσφαίρου, Diego Armando Maradona, σε ηλικία 60 ετών, έχει ξεφύγει από τα αμιγώς αθλητικά όρια, αφού ο "Diegito" υπήρξε κορυφαίος ποδοσφαιριστής, αμφιλεγόμενη προσωπικότητα, αλλά σίγουρα ίνδαλμα για εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους.  

Το "Pibe de Oro" (χρυσό αγόρι) του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, αγαπούσε ιδιαίτερα τα αυτοκίνητα και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, ενώ για έναν άνθρωπο όπως ο Maradona, η σχέση με τους 2 ή τους 4 τροχούς, δε θα μπορούσε παρά να βασίζεται στο πάθος,

το οποίο ήταν βασικό συστατικό κάθε ενέργειάς του σε αυτόν τον κόσμο.

Κορυφαίες μορφές του παγκόσμιου motorsport, όπως οι Valentino Rossi και Sebastien Loeb, έζησαν όμορφες στιγμές με τον "Diegito" τις οποίες θυμήθηκαν χθες, τιμώντας τον μεγάλο ποδοσφαιριστή. Ο Ιταλός αναβάτης-θρύλος, έγραψε στα προσωπικά του social media: "Αντίο Diego, μάγε της μπάλας",  ενώ ανέβασε και το βίντεο της συνάντησής του με τον Maradona το 2008 στο Misano, όταν το γκαράζ της Yamaha σείστηκε,  υποδεχόμενο τον Αργεντινό.

Misano 2008, ecco cosa succedeva quando la gente vedeva Maradona
Indimenticabile Diego pic.twitter.com/AoSUB443Ai

Valentino Rossi (@ValeYellow46) November 25, 2020

Από την πλευρά του ο Loeb, όπως και η Citroen Racing και ο teammate του τότε στη γαλλική ομάδα, Dani Sordo, τίμησαν με το δικό τους τρόπο τον Maradona. Ο Αργεντινός, είχε βρεθεί στο δεξί μπάκετ του Loeb το 2008, στο περιθώριο του Ράλλυ Αργεντινής, γνωρίζοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την αδρεναλίνη που προσφέρει η συνοδήγηση με έναν κορυφαίο οδηγό του WRC.  Ο 9 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής Ράλλυ, έγραψε για τον Maradona: "Δεν είναι μυστικός ότι δεν είμαι μεγάλος φαν του ποδοσφαίρου, αλλά η τιμή να γνωρίσω έναν τέτοιο θρύλο θα μου μείνει χαραγμένη για πάντα. Αναπαύσου εν ειρήνη, λαμπερό αστέρι Diego!"

Ce n’est pas un secret, je ne suis pas un grand fan de foot, mais avoir l’honneur de rencontrer une telle légende restera gravé à jamais

Keywords
Τυχαία Θέματα