«Τhe Met: Live in HD» στο Μέγαρο Μουσικής

Το νέο πρόγραμμα του Μεγάρου Μουσικής περιλαμβάνει live αναμετάδοση κατευθείαν από τη Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης και κάνει πρεμιέρα με την «Anna Bolena» του Donizzeti.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 11 υψηλού επιπέδου λυρικές παραγωγές για τη σεζόν 2011-2012 που θα μεταδίδονται απευθείας από τη σκηνή της Metropolitan Opera

της Νέας Υόρκης σε οθόνη υψηλής ευκρίνειας (HD) και αποτελεί μια συνεργασία του Μεγάρου Μουσικής και του Ομίλου Antenna με την Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης.

Το «The Met: Live in HD» θα μεταδοθεί σε 54 χώρες και θα προβληθεί μέσα από 1.600 επιλεγμένες αίθουσες σε όλο τον κόσμο, προσφέροντας στους φίλους της όπερας και της κλασικής μουσικής την ξεχωριστή εμπειρία της απευθείας παρακολούθησης των παραστάσεων.

Η προβολή αυτών των παραγωγών, αποτελεί το απόλυτο σημείο συνάντησης ανάμεσα στο φιλοθεάμον κοινό και τους πιο καταξιωμένους καλλιτέχνες της παγκόσμιας λυρικής σκηνής.

H έναρξη γίνεται με την «Anna Bolena», μια παραγωγή του David Mc Vicar, που ανεβαίνει σε πρώτη παρουσίαση στη Metropolitan Opera, και σκιαγραφεί ένα ζωντανό πορτρέτο της πτώσης της δεύτερης συζύγου του Ερρίκου του Η’.

Η Anna Bolena, δεύτερη σύζυγος του βασιλιά, διατηρεί σημαντική θέση στη λεγόμενη συλλογική φαντασία, ακόμη και 500, περίπου, χρόνια, αφότου στάλθηκε στον Πύργο του Λονδίνου προκειμένου να αποκεφαλιστεί. Μόνο στη διάρκεια των τριών προηγούμενων χρόνων, παρουσιάστηκε στην τηλεόραση στους «Tudors», στις κινηματογραφικές οθόνες με το φιλμ «Η άλλη ερωμένη του Βασιλιά», στο τιμημένο με Man Booker best seller «Wolf Hall» της Hilary Mantel, στο εξώφυλλο ενός άλμπουμ της Courtney Love αλλά και σε διάφορες αναφορές σε τηλεοπτικές σειρές.

H Anna Νetrebko υποδύεται την ιστορική φυσιογνωμία σε μια από τις ωραιότερες όπερες που γράφτηκαν ποτέ σε μια παράσταση που υπακούει στην ιστορική ακρίβεια και ξεκινάει το πρόγραμμα της Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης ερμηνεύοντας μια από τις διασημότερες σκηνές τρέλας.

Gaetano Donizetti: Anna Bolena

Όπερα σε δύο πράξεις

Λιμπρέτο Felice Romani

Σκηνοθεσία: David McVicar

Σκηνικά: Robert Jones

Κοστούμια: Jenny Tiramani

Φωτισμοί: Paule Constable

Χορογραφία: Andrew George

Anna Bolena: Anna Netrebko

Giovanna Seymour: Ekaterina Gubanova

Smeton: Tamara Mumford

Lord Riccardo Percy: Stephen Costello

Enrico VIII: Ildar Abdrazakov

Ορχήστρα και Χορωδία της ΜΕΤ

Μουσική διεύθυνση: Marco Armiliato

Προβολή με αγγλικούς υπότιτλους

Ημέρες και ώρες παραστάσεων 

Σάββατο 15 Οκτωβρίου, 19.55

Τιμές εισιτηρίων

25 €, 20 € (φοιτητικό)

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης

Βασ.Σοφίας & Κόκκαλη

Πληροφορίες

210-6892090

www.metingreece.gr

www.megaron.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα