New Adventures In Hi-Fi vol.5

Καταστράφηκαν τα γεννητικά όργανα των Beatles. Κάποιοι ηλίθιοι έπαιξαν με τα λάδια του σαγηνευτικά ηλίθιου πίνακα “Beatles In America” του ακόμα πιο ηλίθιου καλλιτέχνη Jonathan Gent. Κρίμα γιατί τα λεφτά από την πώληση των τεσσάρων διασημότερων τσουτσουνιών του πλανήτη θα πήγαιναν σε φιλανθρωπικό σκοπό… για παιδιά!!!

Wanda Jackson – “Unfinished Business”
(Sugar Hill Records)

Δεν ξέρω αν την αρχή την έχει

κάνει ο Rick Rubin αλλά αυτή η ιστορία με τους γελαδάριδες γέρους και γριές (Johnny Cash, Loretta Lynn, Charlie Louvin) να παίζουν κορόνα γράμματα τη ζωή τους πάνω στο μικρόφωνο, εμένα μ’ αρέσει. Γιατί αν ο λύκος είναι λύκος τι να λέει κι αν εγέρασε; Η Wanda από την Οκλαχόμα, είναι 75 ετών και υπήρξε η Σαπουντζάκη του rockabilly και της country. Πέρυσι την ανέλαβε ο Jack White για ένα covers album και φέτος ο Justin Townes Earl για ένα ακόμα. Bobby Womack, Etta James, Wilco (μελοποίηση Woody Guthrie), Steve Earle, Townes Van Zandt. Και μη νομίζεις ότι φοβάται μη φτύσει τη μασέλα της κατά λάθος. Σε όλο το δίσκο του δίνει και καταλαβαίνει. Ροκαμπιλάρει μέχρι το τέλος που ηρεμεί με το “California stars”. Και μπορεί ώρες-ώρες το γρέζι να θυμίζει ευνούχο Νίκο Μαστοράκη, αλλά καλύτερα κιόλας. Στάζει εμπειρία η γυναίκα.

Tracks For Your Mixtape: “The graveyard shift”, “Pushover”, “What do you do when you’re lonesome?”

Video: “Tore down”

 

Josephine Foster – “Blood Rushing” 
(Fire Records)

Από τραγουδίστρια γάμων και κηδειών (!), παραλίγο και όπερας, η σοπράνο Josephine Foster από το Colorado έχει παίξει folk-blues, χίπικη ψυχεδέλεια σαν Jefferson Airplane να διασκευάζουν Fairport Convention (όχι με την ίδια επιτυχία που θα είχε αυτό αν συνέβαινε), έχει ερμηνεύσει γερμανικά τραγούδια του 19ου αιώνα (ο δίσκος δεν ακούγεται, γι’ αυτό και κυκλοφόρησε στη Locust) ακόμα και τραγούδια του F.G. Lorca στα ισπανικά με τον σύζυγο της Victor Herrero. Στο καινούργιο της άλμπουμ, πάρων και πάλι ο Herrero (έχει σημασία αυτό) είναι πιο κατανοητή από ποτέ. Απλή φολκ μουσική (πιο ροκ στιγμή το “Geyser”) με την καθηλωτική φωνή της να ακούγεται σαν μουσικό όργανο και να πηγαινοέρχεται μεταξύ Vashti Bunyan, Marissa Nadler και…Josephine Foster (αν έλεγα My Brightest Diamond θα με έπαιρνε ο διάολος).

Tracks For Your Mixtape: “Child of god”, “Geyser”, “Panorama wide”

Video: “Child of god”

Godspeed You Black Emperor – ‘Allelujah! Don’t Bend! Ascend!
(Constellation)

Ό,τι είναι το instagram για τους hipsters, είναι και οι Godspeed για τους απανταχού post-rockάδες (και πιθανότατα όχι μόνο). Στην χώρα μας πάντως είναι η πεμπτουσία της πολιτικοποιημένης μαυρίλας, της αναρχικότητας(;) και της ελευθεριότητας μέσα από την ορχηστρική-κιθαριστική λαίλαπα. Διαβάζοντας μια συνέντευξη τους στη Guardian (είμαι συνδρομητής και τη διαβάζω κάθε πρωί μαζί με τον εσπρέσο μου, πριν από το Economist) έλεγαν ότι παλιότερα προσπαθούσαν να κάνουν αυτή τη βαριά μουσική ν’ ακούγεται χαρμόσυνη, σαν το “Friends A

Keywords
Τυχαία Θέματα