Gizelle Smith @ Half Note Jazz Club

Μια ακόμα χρονιά έρχεται να προσθέσει στο πλούσιο παλμαρέ του το Half Note Jazz Club και η πολυτάλαντη Gizelle Smith ήταν αυτή που κλήθηκε να ανοίξει την αυλαία.

Κοινό στην συντριπτική του πλειοψηφία νεανικό αντικρίσαμε λοιπόν κατά την είσοδό μας στον χώρο το βράδυ της Τετάρτης περίπου στις 22:30 και λίγα λεπτά αργότερα τα φώτα άναψαν, τα μέλη της μπάντας

παρατάχθηκαν και οι πρώτες νότες δόνησαν την αίθουσα, σηματοδοτώντας κάπως έτσι την έναρξη της φετινής σεζόν για το ιστορικό στέκι της πόλης.

Έξι λοιπόν νεαροί μουσικοί έλαβαν θέση στην σκηνή, με τα όργανα που απαρτίζουν την μπάντα να είναι πλήκτρα, μπάσο, ντραμς, τρομπόνι, τρομπέτα και ηλεκτρική κιθάρα. Η μπάντα επιδεικνύει αμέσως ότι το κατέχει, ενώ η Gizelle Smith κάνει την εμφάνισή της και προσαρμόζει τα πλούσια φωνητικά της προσόντα στις μουσικές, δικαιώνοντας έτσι τον χαρακτηρισμό  “killer funk combo” για την μπάντα, όπως μας είχε διαμηνύσει δηλαδή κατά τη διάρκεια συνέντευξης της πριν λίγες μέρες.

Όσο περνάει η ώρα τόσο η μπάντα, όσο και η ίδια η Gizelle Smith εξοικειώνονται με τον χώρο, το funk δείχνει να είναι η υπέρτατη ηδονή τους και είναι ολοφάνερο ότι η νεανική αυτή παρέα από τον Μ. Βρετανία ζει το όνειρό της.

Η μουδιασμένη αρχική αντίδραση από τον κόσμο εξελίχθηκε σύντομα σε μια ευχάριστη και ανέμελη βραδιά για όλους μας, με το ρεπερτόριο να περιλαμβάνει νέα κομμάτια της Gizelle Smith, αλλά και παλαιότερα από την θητεία της πλάι στους Mighty Mocambos.

H φρεσκάδα που ανάβλυζε η μπάντα, σε συνδυασμό με το νεανικό κοινό που σχεδόν κατέκλυσε τον χώρο, δημιούργησε ένα εξαιρετικά εύγεστο σκηνικό και νομίζω πως κάπου εκεί θα πρέπει να εστιάσουν πια οι ιθύνοντες του Half Note, ώστε να καταφέρουν να κρατήσουν τελικά ζωντανό αυτόν τον ιστορικό χώρο για πολλά χρόνια ακόμα.

Λίγο πριν τη 01.00 και μετά από ένα επιδεικτικό σόλο από τον καθένα η παράσταση έλαβε τέλος, με ευχές όλων μας για μια ενδιαφέρουσα και γεμάτη εκπλήξεις συναυλιακή σεζόν για τη συνέχεια.

Keywords
Τυχαία Θέματα