Νέο μήνυμα Πούτιν: «Δεν υποκύπτουμε σε εκφοβισμούς»

Αμετακίνητος από την πολιτική των απειλών και των προκλήσεων παραμένει ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν μετά το διάγγελμά του και τις προειδοποιήσεις της Δύσης για αποφυγή κλιμάκωσης.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας δήλωσε ότι η χώρα του δεν πρόκειται να απολέσει την κυριαρχία της και δεν θα υποκύψει σε «εκβιασμό και εκφοβισμό».

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ αρκετές ώρες μετά την κήρυξη μερικής επιστράτευσης για την ενίσχυση της «ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης» στην Ουκρανία, όπως χαρακτηρίζει η Μόσχα την εισβολή της Ρωσίας στη γειτονική της χώρα, ο Βλαντίμιρ Πούτιν επαίνεσε τον ρωσικό στρατό που, όπως ανέφερε, αγωνίζεται για να σώσει ανθρώπους στην περιοχή του Ντονμπάς.

Υπενθυμίζεται ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν κήρυξε νωρίτερα την πρώτη επιστράτευση στη Ρωσία μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, προειδοποιώντας τη Δύση ότι, αν συνεχίσει τον «πυρηνικό εκβιασμό» της, η Μόσχα θα απαντήσει με την ισχύ του τεράστιου οπλοστασίου της.

«Είναι αδύνατο να κερδηθεί ένας πυρηνικός πόλεμος», δηλώνει ο Τζο Μπάιντεν

«Είναι αδύνατο να κερδηθεί ένας πυρηνικός πόλεμος και δεν πρέπει να εξαπολυθεί», δήλωσε σήμερα ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν στην ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ. «Δεν θα επιτρέψουμε στο Ιράν να αποκτήσει πυρηνικά όπλα», συνέχισε, αποκαλώντας τις απειλές της Ρωσίας για χρήση πυρηνικών όπλων «επικίνδυνη περιφρόνηση» των ευθυνών της για τη μη διάδοση των πυρηνικών όπλων.

Ακόμη, ο πρόεδρος των ΗΠΑ κατηγόρησε τη Ρωσία ότι «παραβίασε ξεδιάντροπα» τις ιδρυτικές αρχές του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών. «Αυτός ο πόλεμος καταστρέφει το δικαίωμα της Ουκρανίας να υπάρχει, πολύ απλά», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος, καταγγέλλοντας την εισβολή ενός μόνιμου μέλους του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ στη γείτονά του.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Νέο, Πούτιν, Δεν,neo, poutin, den