Επίσημη διάψευση Ρώσου Πρέσβη στο ΣΙΓΜΑ για δημοσίευμα Μιλλιέτ

Η ρωσική πρεσβεία διέψευσε επίσημα στο ΣΙΓΜΑ το τουρκικό δημοσίευμα για έναρξη απευθείας πτήσεων στα κατεχόμενα.

Επίσημη διάψευση, διά στόματος του Ρώσου Πρέσβη στη Κύπρο, ζήτησε και έλαβε το Σίγμα, για το παραπλανητικό δημοσίευμα της φιλοκυβερνητικής Μιλιέτ περί δρομολόγησης απευθείας πτήσεων από τη Ρωσία στα κατεχόμενα.

Οι προηγούμενες διαψεύσεις

δόθηκαν με ανεπίσημο τρόπο, μέσω διαρροών, κάτι που – εκ των πραγμάτων – ήγειρε ερωτηματικά για την στάση που κρατούσε η Ρωσία.

Όπως δήλωσε ο κ. Στάνισλαβ Οσάτσι στην τηλεόραση του Σίγμα, "αυτές οι ειδήσεις δεν αληθεύουν. Θέλω να διαψεύσω. Είχαμε επαφές με τους αρμόδιους στη Μόσχα και δεν αληθεύει αυτό. Κι αυτό επίσημα, επιβεβαιώνω κι εγώ σαν Πρέσβης"

Ο κ. Οσάτσι, μετέβη στο Υπουργείο Εξωτερικών, μετά από αίτημα της Λευκωσίας.

Ο Κορνήλιος Κορνηλίους, Γενικός Διευθυντής του Υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε πως «τον κάλεσα σήμερα στο γραφείο μου και δόθηκαν οι ίδιες διαβεβαιώσεις, ότι το δημοσίευμα δεν ισχύει και ότι η στάση της Ρωσίας στο Κυπριακό παραμένει αμετάβλητη»

Ένας μικρός προβληματισμός, σύμφωνα με πληροφορίες, παραμένει, καθώς, ένα τέτοιο δημοσίευμα, σε συνάρτηση με κάποιες άλλες δηλώσεις Ρώσων αξιωματούχων, προφανώς, εγείρει ερωτηματικά και μπορεί να αφορά:

- Στοχευμένη διαρροή από τουρκικούς ή ρωσικούς πολιτικούς κύκλους, με σκοπό τη διάρρηξη των κυπρορωσικών σχέσεων.

- Βολιδοσκόπηση αντιδράσεων και προθέσεων, με ταυτόχρονη δημιουργία κλίματος εκφοβισμού.

- Δεν αποκλείεται να υπήρξε όντως προσπάθεια Ρώσων ιδιωτών για απευθείας πτήσεις, συνεπικουρούμενοι από φιλοτουρκικούς πολιτικούς κύκλους. 

Αξίζει να σημειωθεί πως πριν την επίσημη διάψευση και τη συνάντηση του Ρώσου Πρέσβη στο Υπουργείο Εξωτερικών, ουδείς αξιωματούχους της Κυπριακής Δημοκρατίας τοποθετήθηκε δημόσια.

Διαβάστε ακόμη: Πρεσβεία Ρωσίας: Διαψεύδει συνομιλίες για αεροπορική σύνδεση με κατεχόμενα

Δείτε το βίντεο: 

Keywords
Τυχαία Θέματα