Μίτσελ, ένας μετρ της ψυχολογίας που δεν έχει πίστωση χρόνου

Η προηγούμενη θητεία του Μίτσελ στον Ολυμπιακό κρίθηκε επιτυχημένη με το ταμείο να γράφει 2 πρωταθλήματα, 1 Κύπελλο και μερικές σημαντικές ευρωπαϊκές βραδιές όπως το ιστορικό 2-0 επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Φάληρο.

Ο Ισπανός, ένας από τα πλέον βαριά ονόματα στο ρόστερ της Ρεάλ Μαδρίτης την δεκαετία του ’80 επέστρεψε στον Πειραιά για να αναλάβει εκ νέου τα «ερυθρόλευκα» ηνία

σε μια εποχή πάντως που ο δρόμος προς τα γραφεία της ΠΑΕ στο Πασαλιμάνι μόνο στρωμένα με ροδοπέταλα δεν είναι. Το μεσημέρι της Τετάρτης, με το ημερολόγιο να γράφει 21 Σεπτεμβρίου ο Ολυμπιακός παρουσίασε τον 3ο προπονητή από την αρχή της σεζόν, γεγονός που μαρτυρά ότι κάτι δεν πάει καλά στην ομάδα.

Η εικόνα του Ολυμπιακού, αλλά και η βαθμολογική του θέση τόσο στην Ελλάδα όσο και στον όμιλο του Europa League από μόνες τους μαρτυρούν το πρόβλημα που καλείται να λύσει ο Μίτσελ.

Αποστολή που μόνο εύκολη δεν είναι γι’ αυτό κι αρκετά «πιο βαριά» ονόματα που προσέγγισε τις τελευταίες ημέρες ο Βαγγέλης Μαρινάκης με ευγένεια αρνήθηκαν το πόστο του προπονητή στους πρωταθλητές Ελλάδος. Ο Μίτσελ από την άλλη δεν δυσκολεύτηκε να πει το «μεγάλο ναι» σε μια επιχείρηση που δεν είναι ακριβώς αυτοκτονίας, αλλά δεν την λες και… ένα ποτήρι νερό. Ο 59χρονος προπονητής δεν αποδέχτηκε την πρόταση του Ολυμπιακού μόνο γιατί δεν είχε κάποια καλύτερη στα χέρια του από την Πριμέρα Ντιβίζιον.

Το έκανε γιατί στο παρελθόν δέθηκε με τους Πειραιώτες από το διετές πέρασμά του και θέλει σε αυτή την δύσκολη αγωνιστική στιγμή για την ομάδα να δείξει πως εκ νέου μπορεί να τα καταφέρει. Εξάλλου από καλό ρόστερ άλλο τίποτα. Πάρα πολλά εργαλεία, αλλά και ονόματα από το πάνω ράφι θα έχει στη… δούλεψή του κάτι που προφανώς κάνει πιο εύκολο το έργο του.

Οι πάντες συμφωνούν πως ο Μίτσελ δεν είναι δα και ο καλύτερος προπονητής του κόσμου, αλλά επίσης οι πάντες συμφωνούν πως είναι μετρ της ψυχολογίας, κάτι που την δεδομένη χρονική στιγμή έχουν άπαντες ανάγκη στο λιμάνι. Να πιστέψουν δηλαδή πως η κατάσταση μπορεί να γυρίσει τόσο στην Ελλάδα, όσο και στις εκτός συνόρων υποχρεώσεις του Ολυμπιακού. Κάτι δηλαδή που πιστεύει ο ίδιος ο Μίτσελ που στην παρουσίασή του έταξε «μεγάλες βραδιές με την ομάδα»!

Μένει να δούμε και πόσο άμεσα θα γίνει αυτό αφού δυστυχώς για τον ίδιο πίστωση χρόνου δεν έχει.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μίτσελ,mitsel