Τροχός από κλασική Jaguar τραυματίζει θεατές στο Goodwood

Με ατυχείς στιγμές ξεκίνησε το φετινό Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood. Η πιο επικίνδυνη ανήκει σε μια κλασική Mk1 Jaguar, με τον πίσω αριστερό τροχό της να αποκολλάται μετά την έξοδο από τη δεύτερη στροφή. Ο τροχός προσπέρασε το αυτοκίνητο, στη συνέχεια αναπήδησε κι έπεσε μες στο πλήθος. Επιβεβαιωμένες πληροφορίες αναφέρουν ότι χτυπήθηκαν δύο άνθρωποι αλλά ευτυχώς κανείς τους σοβαρά. Δείτε το συμβάν. Η αγωνιστική δράση

διακόπηκε για περίπου 40 λεπτά κι η δράση ξανάρχισε με μια McLaren Artura να εγκαινιάζει μια σειρά από supercars που σκαρφάλωσαν στον διάσημο λόφο.

Το πιο ακριβό όμως ατύχημα σημειώθηκε από ένα πρωτότυπο, συγκεκριμένα το Hyundai RN22e. Αποτελεί κινούμενο εργαστήριο δοκιμών της κορεάτικης εταιρίας κι ελπίζουμε η ζημιά του να είναι επισκευάσιμη. Ευτυχώς, δεν υπήρξαν αναφορές για τραυματισμούς εκτός βέβαια από το πληγωμένο ηλεκτρικό πρωτότυπο. Το RN22e σχεδόν δε φρέναρε πλησιάζοντας στην επίμαχη στροφή, οπότε κι απλώς συνέχισε ευθεία. Αν μπεις με άπειρα σε μια στροφή, η υποστροφή είναι τελεσίδικη. Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν έγινε ένα τόσο χοντροκομμένο οδηγικό λάθος, κάτι δύσκολο άλλωστε για επαγγελματίες οδηγούς αγώνων. Ειδικά σε μια ανάβαση που έχει εννέα στροφές όλες κι όλες. Ίσως να υπήρξε κάποια δυσλειτουργία στο σύστημα πέδησης, άλλωστε μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για ένα πρωτότυπο κι όχι για μοντέλο παραγωγής.

The post Τροχός από κλασική Jaguar τραυματίζει θεατές στο Goodwood appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα