Manthey: κατεβάζει 6.2″ τον χρόνο της Cayman GT4 RS στο Ring

Το μεράκι της βελτίωσης δε σβήνει ποτέ. Ακόμα κι αν έχεις ένα εξαιρετικό αυτοκίνητο όπως η υπέροχη Porsche Cayman GT4 RS, πάντα υπάρχει κάτι ακόμα ανώτερο. Η Manthey παρουσίασε ένα πακέτο αναβάθμισης κι όπως περιμέναμε, εστιάζει στην ουσία κι όχι απλώς στην εμφάνιση. Μια GT4 RS εξοπλισμένη με το νέο κιτ γύρισε το Nurburgring

Nordschleife σε μόλις 7’03″121, δηλαδή 6.179 δευτερόλεπτα πιο γρήγορα από το απολύτως εργοστασιακό μοντέλο και μόλις τέσσερα δευτερόλεπτα πιο αργά από την περισπούδαστη 918 Spyder. Ποιος θα το έλεγε ότι μια Cayman θα πλησίαζε τόσο κοντά στην άλλοτε κορωνίδα της γερμανικής εταιρίας!

Όλη η βελτίωση έχει προέλθει από την αεροδυναμική και το στήσιμο, αφού η Manthey δεν ασχολήθηκε καθόλου με τον εξακύλινδρο ατμοσφαιρικό των 4.0 λίτρων. Οι αλλαγές ξεκινούν από το μπροστινό μέρος όπου υπάρχει ένα μεγαλύτερο σπόιλερ και δύο μικρά πτερύγια και στις δύο πλευρές του προφυλακτήρα. Το δάπεδο καλύπτεται από ένα κάλυμμα φτιαγμένο από ανθρακονήματα που συμβάλλει επίσης στην αύξηση της κάθετης δύναμης στον μπροστινό άξονα. Η Manthey έχει επίσης τοποθετήσει μια νέα πίσω αεροτομή που είναι 8.5 εκατοστά πιο φαρδιά με μεγαλύτερα πτερύγια.

Μπορείτε να τη ρυθμίσετε σε τέσσερις διαφορετικές θέσεις και στην πιο επιθετική ρύθμιση, η συνολική κάθετη δύναμη αυξάνεται από τα 88.9 στα 168.7 κιλά στα 200 χλμ/ώρα. Δεδομένου ότι παρέχει τόσο περισσότερη κάθετη δύναμη από την εργοστασιακή αεροτομή, η Manthey χρειάστηκε να ενισχύσει το κάλυμμα του κινητήρα. Οι πίσω ζάντες καλύπτονται με αεροδυναμικά καπάκια σε μια λύση που συναντάμε όλο και περισσότερο σε προσεγμένες κατασκευές.

Η ανάρτηση του αυτοκινήτου έχει αναβαθμιστεί με νέα coilover, όπου τα ελατήρια προσφέρουν τέσσερα διαφορετικά επίπεδα ρύθμισης, με τα μπροστινά ελατήρια να είναι 20% σκληρότερα από τα εργοστασιακά. Προσφέρονται δύο διαφορετικά κιτ, ένα για αυτοκίνητα με σύστημα ανύψωσης του μπροστινού άξονα κι ένα χωρίς. Μεταλλικά σωληνάκια φρένων και νέα τακάκια συμπληρώνουν το πακέτο, προσφέροντας ανώτερη πέδηση από το εργοστασιακό μοντέλο. Η τιμή του πακέτου δεν έχει ανακοινωθεί, αλλά είναι σημαντικό ότι δεν επηρεάζει την εργοστασιακή εγγύηση.

The post Manthey: κατεβάζει 6.2″ τον χρόνο της Cayman GT4 RS στο Ring appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα