Ο Sebastian Vettel ξαναοδηγεί μονοθέσια F1 το Σαββατοκύριακο

Ο τέσσερις Πρωταθλητής της F1, Sebastian Vettel, θα είναι ένας από τους πιο διάσημους συμμετέχοντες στη φημισμένη ανάβαση στον λόφο του Goodwood, που θα διεξαχθεί αυτό το Σαββατοκύριακο. Ο Vettel θα τρέχει έχοντας κατά νου τη βιωσιμότητα καθώς θα καταναλώνει το 100% συνθετικό καύσιμο της P1 Fuels. Τα δύο μονοθέσια που

θα έχει στη διάθεσή του προέρχονται από την ιδιωτική του συλλογή. Πρόκειται για τη Williams FW14B, νικήτρια της σεζόν 1992 που οδηγούσε ο Nigel Mansell και τη McLaren MP4/8 του 1993 με πιλότο τον Ayrton Senna. Αξίζει να σημειωθεί ότι και τα δύο μονοθέσια δε χρειάστηκαν την παραμικρή μηχανική αλλαγή για τη χρήση συνθετικού καυσίμου.

«Είναι υπέροχο που επιστρέφω στο Goodwood μετά από τόσα χρόνια», είπε ο Vettel. «Ανυπομονώ να βρεθώ πίσω από το τιμόνι μερικών από τα πιο αξιομνημόνευτα αυτοκίνητά μου, τα οποία το Σαββατοκύριακο θα λειτουργούν με βιώσιμα καύσιμα».

Όταν ο Vettel αποσύρθηκε την περασμένη σεζόν, είπε ότι θα αφοσιωθεί σε πράγματα που θα έχουν αντίκτυπο στις μελλοντικές γενιές κι η υπεράσπιση πιο φιλικών προς το περιβάλλον εναλλακτικών θα μπορούσε να είναι ένα από αυτά. Και βέβαια, το Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood συγκεντρώνει την παγκόσμια προσοχή. Ο Vettel δεν είναι ο μόνος που θα ανέβει τον λόφο χρησιμοποιώντας καύσιμα φιλικά προς το περιβάλλον. Η Porsche θα φέρει έναν στόλο Porsche 911 που θα λειτουργεί με e-Fuel.

Στο φεστιβάλ θα βρίσκονται επίσης κάμποσες ομάδες της F1, όπως η McLaren, η Mercedes-AMG Petronas, η Scuderia Ferrari κι η Williams Racing. Θα σταθμεύουν όλες σε συγκεκριμένο σημείο, όπου οι επισκέπτες θα μπορούν να καμαρώσουν από κοντά τα υπέροχα μονοθέσια, τους μηχανικούς και τους πιλότους. Αργότερα φέτος, ο Vettel θα οδηγήσει στο Nurburgring την RB7 που έφερε τη νίκη τη σεζόν του 2011. Όπως και τα μονοθέσιά του με προορισμό το Goodwood, η RB7 θα κατακτήσει τη διάσημη γερμανική πίστα ποτίζοντας με συνθετικό καύσιμο τον V8 της Renault.

The post Ο Sebastian Vettel ξαναοδηγεί μονοθέσια F1 το Σαββατοκύριακο appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα