Ρώσικα Porsche και Bentley πλημμυρίζουν τα γκαράζ στη Φιλανδία

Ένα από τα μέτρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την επίθεση στην Ουκρανία ήταν η απαγόρευση εισόδου ρωσικών αεροσκαφών στον ευρωπαϊκό εναέριο χώρο, μια κίνηση που δυσκόλεψε τους Ρώσους να ταξιδέψουν έξω από τη χώρα. Η λύση για όσους είναι αρκετά κοντά για να κάνουν το ταξίδι οδικώς, είναι να ταξιδέψουν στη γειτονική Φινλανδία και να πάρουν μια πτήση από το αεροδρόμιο του Ελσίνκι, δηλαδή της φιλανδικής πρωτεύουσας. Όλα τα υπόγεια γκαράζ που βρίσκονται κοντά στο αεροδρόμιο είναι γεμάτα από πανάκριβα μοντέλα με ρώσικες πινακίδες.

Μόνο

τον Ιούλιο πραγματοποιήθηκαν πάνω από 230.000 συνοριακές διελεύσεις από τη Ρωσία προς τη Φινλανδία, από 125.000 τον Ιούνιο όταν εξακολουθούσαν να ισχύουν οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί της Ρωσίας για τον COVID. Αλλά πολλοί Φινλανδοί, συμπεριλαμβανομένου του υπουργού Εξωτερικών της χώρας, Pekka Haavisto, δεν είναι ευχαριστημένοι με την κατάσταση αλλά δεν μπορούν να κάνουν και πολλά. Σύμφωνα με τους κανόνες της ΕΕ, η Φινλανδία δεν επιτρέπεται να κλείσει τα σύνορά της σε συγκεκριμένες εθνικότητες. Αυτού του είδους η απόφαση μπορεί να αποφασιστεί μόνο σε επίπεδο ΕΕ κι αυτό φαίνεται να ζητάει ο Haavisto σε βίντεο που ανήρτησε στο twitter το ειδησειογραφικό πρακτορείο AFP.

«Θα ήταν καλό εάν οι χώρες ήταν προετοιμασμένες να συζητήσουν την κατάσταση στη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ στα τέλη Αυγούστου», δήλωσε ο Φιλανδός υπουργός. «Και την ίδια στιγμή που η Φινλανδία κι οι χώρες της Βαλτικής πρόκειται να περιορίσουν αυτές τις βίζες, θα ήταν καλό όλες οι χώρες της ΕΕ να λάβουν παρόμοιες αποφάσεις», πρόσθεσε.

Οι Ρώσοι τουρίστες με τους οποίους μίλησε το AFP στο αεροδρόμιο του Ελσίνκι φάνηκαν λιγότερο ενθουσιώδεις για την προοπτική να τεθούν περαιτέρω περιορισμοί στην ικανότητά τους να ταξιδεύουν. «Νομίζω ότι όλοι πρέπει να ταξιδεύουν γιατί όταν βλέπεις πώς ζουν άλλες ειρηνικές χώρες, τότε γίνεσαι κι εσύ πιο ειρηνικός». δήλωσε ο Pavel Alekhin στους δημοσιογράφους.

The post Ρώσικα Porsche και Bentley πλημμυρίζουν τα γκαράζ στη Φιλανδία appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα