Ανταλλάξτε το παλιό αυτοκίνητο για ποδήλατο: επιδότηση 4.000 €!

Η γαλλική κυβέρνηση ετοιμάζεται να προσφέρει έως και 4.000 € επιδότηση σε όποιον αποσύρει το παλιό του θερμικό αυτοκίνητο για χάρη ενός ποδηλάτου, ηλεκτρικού ή συμβατικού. Οι Times αναφέρουν ότι η μέγιστη αφορά άτομα που ζουν σε νοικοκυριά χαμηλού εισοδήματος σε αστικές ζώνες όπου ισχύουν χαμηλές εκπομπές ρύπων. Εν τω μεταξύ, οι Γάλλοι πολίτες που βρίσκονται σε υψηλότερα εισοδηματικά κλιμάκια θα δικαιούνται μικρότερα κίνητρα.

Πινακίδες κι ασφάλιση για τους ποδηλάτες στη Μεγάλη Βρετανία!

Το σχέδιο εμπνεύστηκε από ένα εξαιρετικά

επιτυχημένο πρόγραμμα στη Λιθουανία, στο οποίο οι πολίτες δικαιούνται επιδότηση έως και 1.000 € για την αγορά ενός νέου ηλεκτρικού ποδηλάτου, σκούτερ, μοτοποδηλάτου ή μοτοσικλέτας αφού ανταλλάξουν το παλιό τους όχημα, αναφέρει το The Verge. Ακόμα κι αν οι πολίτες δεν αγοράσουν άλλο όχημα, μπορούν να επωφεληθούν από το πρόγραμμα, το οποίο προσφέρει πιστώσεις δημόσιας συγκοινωνίας ως αντάλλαγμα.

Η Γαλλία δηλώνει ότι θέλει το 9% του πληθυσμού της να στραφεί στα ποδήλατα (είτε είναι ηλεκτρικά είτε όχι) έως το 2024. Επί του παρόντος ωστόσο, μόλις το 3% της χώρας έχει στραφεί στη δίτροχη κινητικότητα. Η Ολλανδία, αντίθετα, μπορεί να υπερηφανεύεται για ένα τεράστιο 27% του πληθυσμού της σε δύο τροχούς.

Τολμάς να μην ξαναφορέσεις κράνος μετά το παρακάτω βίντεο;

Ωστόσο, τα χρήματα δεν αφορούν μόνο ιδιώτες, αλλά διατίθενται και για υποδομές. Η κυβέρνηση του Emmanuel Macron είπε ότι θα επενδύσει 250 εκατομμύρια ευρώ για να κάνει ολόκληρη την πόλη του Παρισιού ποδηλατήσιμη, ενώ ο δήμαρχος της πόλης υποσχέθηκε να προσθέσει 130 χιλιόμετρα ασφαλών ποδηλατόδρομων τα επόμενα πέντε χρόνια. Τα νέα έρχονται καθώς ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες όπως η Porsche, η BMW κι η Polestar επενδύουν σε ηλεκτρικά ποδήλατα, τα οποία γίνονται όλο και πιο δημοφιλή.

The post Ανταλλάξτε το παλιό αυτοκίνητο για ποδήλατο: επιδότηση 4.000 €! appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα