Hyundai και παιδική εργασία: δεύτερη φορά που υπάρχει καπνός

Ένα μήνα μετά το πρώτο άρθρο που εμπλέκει τη Hyundai σε κατηγορίες για παιδική εργασία σε εργοστάσιά της στις ΗΠΑ, φαίνεται ότι υπάρχει και συνέχεια. Εργοστάσιο προμηθευτή της στην Alabama, ο οποίος προμηθεύει εργοστάσιο της Hyundai στην ίδια περιοχή όπου κατασκευάζονται τα Santa Cruz, Santa Fe, Tucson και Elantra, κατηγορήθηκε για «επανειλημμένη» παραβίαση των κανονισμών

εργασίας χρησιμοποιώντας «καταπιεστική παιδική εργασία» κι απασχολώντας «ανήλικους κάτω των 16 ετών», σύμφωνα με μια εξασέλιδη καταγγελία από το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ που δημοσίευσε το Reuters.

Σε δήλωσή του, ο προμηθευτής παραδέχτηκε ότι παιδιά έχουν εργαστεί στο εργοστάσιό του, το οποίο απασχολεί 650 άτομα. Ο προμηθευτής ισχυρίστηκε ότι τα παιδιά που απασχολούσε είχαν προσληφθεί από μια εξωτερική εταιρία πρόσληψης, τακτική που έχει επικριθεί στο παρελθόν επειδή επιτρέπει στους εργοδότες να αποφύγουν την ευθύνη για τον έλεγχο των εργαζομένων και την καταλληλότητά τους για εργασία.

Εκτός από την καταγγελία, υποβλήθηκε επίσης στα δικαστήρια ένας προτεινόμενος διακανονισμός με την κυβέρνηση. Η εταιρία συμφώνησε να σταματήσει την πρόσληψη ανηλίκων, να τιμωρήσει τους διευθυντές που γνωρίζουν τη χρήση ανήλικων υπαλλήλων και να αναστείλει κάθε σχέση με υπαλλήλους προσλήψεων που παρέχουν παιδική εργασία.

«Συνεργαστήκαμε πλήρως με την έρευνα του Υπουργείου Εργασίας και δεσμευόμαστε ότι οι ανήλικοι δε θα εργάζονται στο μέλλον». Ωστόσο, η κατάθεση δεν αναφέρει λεπτομερώς πόσα παιδιά εργάστηκαν στο εργοστάσιο, ούτε τι είδους εργασίες έκαναν. Δεν είναι επίσης σαφές εάν η εταιρία ή η εταιρία πρόσληψης θα αντιμετωπίσουν πρόστιμα ή κυρώσεις για αυτή την παράβαση.

Τα νέα είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακά γιατί δεν είναι η πρώτη φορά που ένας προμηθευτής Hyundai κατηγορείται για παραβίαση της νομοθεσίας για την παιδική εργασία στην Alabama. Μόλις τον περασμένο μήνα, η SMART Alabama LLC, θυγατρική της Hyundai που προμηθεύει την αυτοκινητοβιομηχανία με μεταλλικά εξαρτήματα, κατηγορήθηκε ότι απασχολούσε παιδιά έως 12 ετών.

Και στις δύο περιπτώσεις, η Hyundai δήλωσε ότι η πολιτική της για τα ανθρώπινα δικαιώματα απαγορεύει τη χρήση παιδικής εργασίας. Τα μέτρα που λαμβάνει για να διορθώσει το γεγονός ότι η πολιτική της έχει παραβιαστεί δύο φορές είναι ασαφή.

The post Hyundai και παιδική εργασία: δεύτερη φορά που υπάρχει καπνός appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα