SL63 E-Performance PHEV: 842 ίπποι, αλλά μπαίνει στην πρίζα

Από τότε που παρουσιάστηκε η νέα Mercedes-AMG SL, γνωρίζαμε ότι θα παρουσιαστεί μια plug-in hybrid έκδοση και τώρα μπορούμε να τη δούμε σε όλο της το μεγαλείο, καθώς ένα πρωτότυπο εξέλιξης χωρίς καμουφλάζ εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια δοκιμών σε κρύο καιρό.

Η PHEV φύση προδίδεται από τη θύρα φόρτισης στον πίσω προφυλακτήρα κι αυτή φαίνεται να είναι η

μόνη σημαντική διαφορά μεταξύ αυτής και της κανονικής AMG SL με συμβατικό κινητήρα. Δεδομένου ότι η Mercedes έχει ήδη παρουσιάσει την SL στο κοινό, η ανάγκη για οποιοδήποτε καμουφλάζ είναι πλέον περιττή.

Γνωρίζουμε ήδη ότι η νέα SL βασίζεται στην ίδια πλατφόρμα με την επερχόμενη AMG GT Coupe. Αυτό θα πρέπει να ενθουσιάσει τους διψασμένους για δύναμη, επειδή το συγκεκριμένο μοντέλο μοιράζεται το ίδιο υβριδικό σύστημα κίνησης με την τετράθυρη AMG GT, η οποία παράγει κανονικό ιπποφορβείο.

Στην AMG GT 63 E Performance, ένας διπλά υπερτροφοδοτούμενος V8 4.0 λίτρων συνεργάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα στον πίσω άξονα. Μαζί, παράγουν συνδυαστικά 842 ίππους και 1.400 Nm ροπής. Ο ηλεκτροκινητήρας είναι ενσωματωμένος σε ένα κιβώτιο ταχυτήτων δύο ταχυτήτων κι ένα ηλεκτρονικά ελεγχόμενο διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης.

Η AMG GT 63 E Performance χρειάζεται μόλις 2.9″ για το 0-100 κι έχει τελική ταχύτητα 315 χλμ/ώρα, με τη μέση κατανάλωση να αρκείται στα 8.6 λίτρα/100 χλμ (εργοστασιακή τιμή). Δεδομένου ότι το δίθυρο roadster είναι μικρότερο από το σεντάν, αναμένεται να είναι ελαφρύτερο κι ικανό να επιταχύνει ακόμα γρηγορότερα, αν και η Mercedes-AMG δεν έχει ανακοινώσει ακόμα τα επίσημα νούμερα των επιδόσεων. Ορισμένες πηγές ανέφεραν ότι θα μπορούσαμε να δούμε δύο plug-in υβριδικές παραλλαγές, με τη μία πιθανώς να ονομάζεται SL63e με περίπου 700 ίππους και μια πλήρη SL63 E-Performance με τους προαναφερθέντες 842 ίππους.

Η νέα Mercedes-AMG SL αποκαλύφθηκε τον περασμένο Οκτώβριο και προς το παρόν πωλείται με δύο επιλογές V8. Η SL 55 αποδίδει 476 ίππους, ενώ η SL 63 αποδίδει 585 ίππους. Κι οι δύο διαθέτουν αυτόματο κιβώτιο εννέα σχέσεων. Δεν έχει οριστεί επίσημα ημερομηνία για την αποκάλυψη του plug-in υβριδικού roadster, αλλά το ντεμπούτο αναμένεται πριν από το τέλος του έτους.

The post SL63 E-Performance PHEV: 842 ίπποι, αλλά μπαίνει στην πρίζα appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα