TVR Chimaera: όμορφη, γρήγορη, ιδιόρρυθμη. Πραγματική Χίμαιρα

Η βρετανική εταιρία ήταν πάντα εξαιρετικά ευυπόληπτη στους λάτρεις της οδήγησης, αφού οι κατασκευές της συνδύαζαν ελαφριά αμαξώματα με θηριώδεις κινητήρες κι ενδιαφέρουσα εμφάνιση. Έτσι κι η Χίμαιρα, έχει V8 κινητήρα και χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων, ενώ είναι γεμάτη από συγκεκριμένες ιδιορρυθμίες με τις οποίες μόνο η TVR θα είχε προικίσει ένα αυτοκίνητο παραγωγής. Όλα αυτά βέβαια συντελούν στον ιδιαίτερο χαρακτήρα που έχει κάθε TVR.

Όταν μπείτε στη Chimaera, δεν υπάρχουν χειρολαβές θυρών για να ξεφύγετε

από το όχημα. Αντίθετα, υπάρχει ένα πόμολο στην κεντρική κονσόλα που στρίβετε για να ανοίξει το μάνδαλο της πόρτας. Ωστόσο, λειτουργεί και με τις δύο πόρτες, επομένως θα πρέπει να το χρησιμοποιείτε εναλλάξ με τον συνεπιβάτη σας.

Ένας επιβάτης μπορεί να είναι επίσης σημαντικός σε αυτό το αυτοκίνητο, επειδή τα φλας δεν έχουν επαναφορά, οπότε ο συνοδηγός είναι πιο πιθανό να το αντιληφθεί παρά εσείς πίσω από το τιμόνι, που λογικά θα σας έχει συνεπάρει ο ήχος κι η απόκριση του V8.

Τουλάχιστον, όλοι ξέρουμε πώς λειτουργεί το φλας. Το να γνωρίζετε όμως πώς να χειρίζεστε τα φώτα ή άλλες λειτουργίες, απαιτεί απλώς να απομνημονεύσετε ποια κουμπιά κάνουν τι, αφού οι διακόπτες δεν έχουν πάνω τους ενδείξεις. Όλα αυτά γίνονται ηθελημένα: η TVR θέλει η οδήγηση της Chimaera να είναι μια εμπειρία που συνδέει τον οδηγό με το αυτοκίνητο όσο γίνεται περισσότερο.

Ο γνωστός Αμερικανός παρουσιαστής Doug DeMuro τη λατρεύει, θεωρεί πως προσφέρει τις συγκινήσεις της οδήγησης ενός Dodge Viper στο μαζεμένο αμάξωμα διαστάσεων Mazda Miata. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε δημοπρασία στο Cars and Bids κι απομένουν πέντε μέρες. Εάν θέλετε ένα V8 παλαιάς κοπής με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων που θα γυρίζει τα κεφάλια όπου κι αν πάτε, η Chimaera μπορεί να είναι για εσάς.

The post TVR Chimaera: όμορφη, γρήγορη, ιδιόρρυθμη. Πραγματική Χίμαιρα appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα