Alfa Romeo: οι γυναίκες ψηφίζουν Tonale κι αυτό είναι πολύ καλό!

«Ξέρετε τι ποσοστό των πελατών μας είναι γυναίκες;» ρώτησε ένας εκπρόσωπος της Alfa Romeo κάποιον δημοσιογράφο του CarBuzz. «Το 30%!» Λαμβάνοντας υπόψη ότι ορισμένες μελέτες εκτιμούν ότι οι γυναίκες αντιπροσωπεύουν πάνω από το ήμισυ του συνόλου των αγορών αυτοκινήτων κι επηρεάζουν πάνω από το 80% όλων των αποφάσεων αγοράς, η Alfa Romeo θέλει να αυξήσει το γυναικείο δημογραφικό της. Εκεί μπαίνει η Tonale.

Με την γκάμα της ιταλικής φίρμας να απευθύνεται διαχρονικά στο ανδρικό συναίσθημα, το άνοιγμα προς το γυναικείο φύλο θα είναι ευεργετικό για τις πωλήσεις. Ακόμα και τα πιο πρόσφατα μοντέλα των Ιταλών, η Giulia κι η Stelvio, πρότασαν πρωτίστως την οδηγική απόλαυση ως σημείο διαφοροποίησης από τον ανταγωνισμό, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για να κάνουν την εμπορική πορεία που ήθελα τα στελέχη της εταιρίας.

Η Stephanie Goldstein, νεοδιορισθείσα επικεφαλής μάρκετινγκ για τη μάρκα Alfa Romeo στη Stellantis, είναι αρκετά αισιόδοξη: «Αναμένουμε ότι οι πωλήσεις της Tonale θα είναι κατά 70% γυναικών αγοραστών» Για μια μάρκα που ιστορικά πουλούσε σχεδόν αποκλειστικά στο ανδρικό κοινό, θα ήταν μια τεράστια αλλαγή αν ο διαχωρισμός των πωλήσεων Tonale ήταν 70-30 προς την άλλη κατεύθυνση. Θα βγει η πρόβλεψη της Goldstein; Δεν μπορούμε να ξέρουμε. Γνωρίζουμε όμως ότι για να πετύχει τον δημογραφικό στόχο της, η ομάδα μάρκετινγκ θα δημιουργήσει μια σειρά από παραδοσιακές και μη παραδοσιακές διαφημιστικές καμπάνιες που θα τονίζουν την αναγέννηση της μάρκας προς τον εξηλεκτρισμό που ξεκινά με την Tonale. Μετά την Tonale, κάθε νέο μοντέλο που λανσάρει η Alfa θα είναι πλήρως ηλεκτρικό.

Ύστερα από τη δοκιμή της Tonale, μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι πρόκειται για ένα mainstream μοντέλο που είναι εξίσου ελκυστικό στον ενθουσιώδη πελάτη της φίρμας χάρη στο εξαιρετικό της κράτημα, αλλά και σε κάποιον που δεν ενστερνίζεται τις παραδοσιακές οδηγικές αξίες της Alfa κι απλώς θέλει ένα όμορφο και ποιοτικό C-SUV. Εν ολίγοις, δε βλέπουμε τον παραμικρό λόγο να μην το επιλέξει ένας εκπρόσωπος του γυναικείου φύλου. Από τα τρία μεγαλύτερα μειονεκτήματα της Tonale, κανένα δε θα απασχολήσει μια γυναίκα. Πρόκειται για το εσωτερικό ύψος (πρόβλημα για τους ψηλότερους των ανδρών), ενώ το ελαφρύ τιμόνι στη γρήγορη οδήγηση μάλλον θα εκτιμηθεί αφού καθιστά το ιταλικό μοντέλο πιο ευκολοδήγητο. Το τρίτο μειονέκτημα είναι ότι είναι ακριβή για τις επιδόσεις της, αλλά ακόμα κι η έκδοση των 130 ίππων θα είναι υπερεπαρκής για τον τρόπο οδήγησης μιας μέσης οδηγού.

Η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία δημιούργησε μάλιστα την Edizione Bambini, ένα εξοπλιστικό πακέτο που αφορά τη βρετανική αγορά και που ενσωματώνει πληθώρα αξεσουάρ που θα κάνουν πιο άνετη τη ζωή σε νέους γονείς, αλλά και στα βλαστάρια τους. Alfisti, μην ξεσηκώνεστε, αν θέλετε η αγαπημένη σας μάρκα να παραμείνει ζωντανή κι ακμαία, τέτοια βήματα είναι αναγκαία.

The post Alfa Romeo: οι γυναίκες ψηφίζουν Tonale κι αυτό είναι πολύ καλό! appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα