Mate Rimac: “το Nevera έσπασε το ρεκόρ 0-400-0 της Koenigsegg”

Το Rimac Nevera έχει ήδη ξελογιάσει την παγκόσμια αυτοκινητιστική κοινότητα, αφού οι επιδόσεις του είναι αδιανόητες. Μπορεί να επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ/ώρα σε 1.97″, από τα 100 στα 200 σε 2.88″, από τα 200 στα 300 σε 6″ και να πιάσει τα 412 χλμ/ώρα. Προχτές δημοσιεύσαμε τις μετρήσεις επιδόσεων εν κινήσει, όπου το Nevera εξαφάνισε τη Bugatti Chiron Super Sport. Οι επιδόσεις στην ευθεία όμως είναι κάτι που όλοι περιμένουν

από ένα δυνατό ηλεκτρικό. Ακόμα και το Model S Plaid, που κοστίζει το 1/15 ενός Nevera, μπορεί να επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ/ώρα σε 2.1″ κι από τα 100 στα 160 σε 2.2″. Με τόσο βάρος όμως, πόσο καλά είναι τα ηλεκτρικά στο φρενάρισμα; Σύντομα θα μάθουμε αν τα carbon φρένα της Brembo μπορούν να βοηθήσουν το ηλεκτρικό hypercar να σπάσει ακόμα ένα ρεκόρ.

Ο Κροάτης ιδιοκτήτης της Rimac, Mate, απάντησε πρόσφατα σε ένα σχόλιο σχετικά με το βίντεο του Nevera στην autobahn. Κάποιος του έγραψε ότι πρέπει να γίνει μια απόπειρα κατάρριψης του ρεκόρ 0-400-0, που κρατάει από το 2017, κι ο συμπαθής Κροάτης απάντησε ότι την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις. Συμπεραίνουμε ότι είτε η δοκιμή έχει ήδη πραγματοποιηθεί είτε αυτό θα γίνει πολύ σύντομα.

Το αρχικό σχόλιο αναφερόταν στην Koenigsegg Agera RS, η οποία χρειάστηκε 33.29 δευτερόλεπτα για να πιάσει τα 400 χλμ/ώρα από στάση και να ακινητοποιηθεί πλήρως. Η μέτρηση ρεκόρ πραγματοποιήθηκε τον Νοέμβριο του 2017 σε ένα κλειστό τμήμα 18 χιλιομέτρων της διαδρομής μεταξύ Las Vegas και Pahrump. Ακόμα κι αν η Rimac Nevera καταφέρει να αρπάξει τον τίτλο από την Koenigsegg, η τελευταία εργάζεται πάνω σε ένα νέο μοντέλο που αναμένεται να επανακτήσει το ρεκόρ και να επαναφέρει την αίγλη στη σκανδιναβική χερσόνησο. Το Jesko Absolut αναμένεται να φτάνει τα 530 χλμ/ώρα, με ενδιάμεσες επιταχύνσεις που θα είναι εξωφρενικές. Ακόμα όμως κι αν δεν μπορεί να επιταχύνει το ίδιο γρήγορα με το Rimac, αναμένεται να φρενάρει ταχύτερα. Θα έχει ακόμα μεγαλύτερα φρένα από τον Κροάτη EV αντίπαλό του, με δίσκους 410 χιλιοστών μπροστά και 395 πίσω έναντι 390 χιλιοστών και στους δύο άξονες για το Nevera. Και βέβαια, το Koenigsegg θα είναι πολύ πιο ελαφρύ αφού θα σταματά τη ζυγαριά στα 1.390 κιλά τη στιγμή που το Rimac ζυγίζει 2.300 κιλά.

The post Mate Rimac: “το Nevera έσπασε το ρεκόρ 0-400-0 της Koenigsegg” appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα