Ετοιμαστείτε για την Αποκάλυψη με αυτό το άτρωτο τροχόσπιτο

Υπάρχουν πολλά γεροδεμένα ρυμουλκούμενα τροχόσπιτα που έχουν μαζεμένες διαστάσεις και θα αντέξουν εκτός δρόμου, αλλά πόσα μπορούν να σας κρατήσουν ασφαλή σε σκηνικά που διαβάζουμε μόνο στην Αποκάλυψη; Ε λοιπόν, η Mammoth Overland προσφέρει μια ελαφρώς διαφορετική οπτική για το τι σημαίνει ένα χαλαρωτικό Σαββατοκύριακο στη φύση. Ονομάζεται ELE κι όπως γνωρίζει όποιος παρακολούθησε την ταινία καταστροφής Deep Impact στα τέλη της δεκαετίας του 1990, αυτό είναι

το αρκτικόλεξο για το Extinction Level Event.

Υπό την προϋπόθεση ότι δεν είστε κλειστοφοβικοί, η εταιρία με έδρα την Washington θεωρεί το ELE (προφέρεται Ellie) ένα κινητό καταφύγιο. Διαθέτει θωρακισμένο μπροστινό μέρος και προαιρετικά διατίθεται αλεξίσφαιρη ενίσχυση. Η είσοδος γίνεται μέσω μιας θύρας υποβρυχίου, η οποία βοηθά να διατηρείται το εσωτερικό σφραγισμένο κι υπό πίεση. Υπάρχει επίσης μια καταπακτή που οδηγεί στην οροφή όταν θέλετε να κάνετε παρατήρηση και να εκτοξεύσετε ένα drone για αναγνώριση εκτός οπτικού εύρους (BVR).

Διαθέτει σύστημα φιλτραρίσματος του αέρα που μπορεί να διαρκέσει ως έξι μήνες και κάμερα νυχτερινής όρασης τοποθετημένη σε τηλεσκοπικό στύλο, η οποία παρέχει θέα 360 μοιρών γύρω από το τροχόσπιτο. Εάν οι οχτροί προσπαθήσουν να σας πλησιάσουν, ένα σύστημα άμυνας με ψεκασμό σπρέι αρκούδας μπορεί να ενεργοποιηθεί με το πάτημα ενός κουμπιού. Κι αν καταφέρουν πάρ’ αυτά να μπουν μέσα, αρπάξτε ένα όπλο από την οπλοθήκη του ELE και … εντάξει, το παρακάναμε.

Ως τροχόσπιτο, το ELE φέρει μια δεξαμενή γλυκού νερού 83 φιλτραρισμένων λίτρων και τέσσερις μπαταρίες 100 amp hours που παρέχουν έως και 20 ώρες ενέργειας. Η επαναφόρτιση πραγματοποιείται μέσω της οδήγησης ή μέσω της ηλιακής ενέργειας και των φωτοβολταϊκών, ενώ υπάρχει επίσης μια γεννήτρια βενζίνης για την παροχή ρεύματος. Το χρειάζεστε για την τηλεόραση των 32 ιντσών, τη Starlink σύνδεση στο internet, το ραδιόφωνο και τον κλιματισμό. Για τις στιγμές που δε σας επιτίθενται, ένας βραχιόνας προεκτείνεται προς τα έξω κι αποκαλύπτει μια κουζίνα με νεροχύτη και δύο εστίες. Μια τέντα μπορεί επίσης να στηθεί για να χαλαρώσετε στην ύπαιθρο.

«Σχεδιάσαμε το ELE σύμφωνα με τα πρότυπα των αεροσκαφών», δήλωσε ο πρόεδρος της Mammoth Overland, Scott Taylor. «Μπορεί να αντιμετωπίσει ό,τι μπορεί να συναντήσουν οι κατασκηνωτές, από αρκούδες μέχρι πυρκαγιές και κοινωνικές αναταραχές» (το έθεσε ευγενικά). Το ELE από τη Mammoth Overland θα κάνει το ντεμπούτο του στο Overland Expo West στο Flagstaff της Arizona αργότερα αυτόν τον μήνα. Οι τιμές ξεκινούν από 67.000 $ κι η μόνη επιλογή είναι η Level 3 αλεξίσφαιρη θωράκιση για 25.000 $ επιπλέον.

The post Ετοιμαστείτε για την Αποκάλυψη με αυτό το άτρωτο τροχόσπιτο appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα