Maserati: η ηλεκτροκίνηση έφαγε τον φημισμένο τουρμπάτο V8

Οι ημέρες του υπερτροφοδοτούμενου V8 της Maserati είναι μετρημένες καθώς η ιταλική εταιρία επιβεβαίωσε ότι οι εκδόσεις Trofeo των Levante, Ghibli και Quattroporte θα τερματίσουν την παραγωγή τους στα τέλη του 2023, μαζί με το εν λόγω κινητήριο σύνολο. Αυτή η μετάβαση σηματοδοτεί μια γλυκόπικρη στιγμή τόσο για τους λάτρεις της Maserati, όσο και για τους θιασώτες της αυτοκίνησης γενικά. Η τρέχουσα έκδοση του twin-turbo V8 κινητήρα των 3.8 λίτρων αποδίδει 580 ίππους και 730 Nm ροπής κάτω από το καπό των Levante,

Ghibli και Quattroporte Trofeo που έκαναν το ντεμπούτο τους το 2020.Ως αποχαιρετισμό στον V8, η Maserati θα κυκλοφορήσει τις ειδικές εκδόσεις Ghibli 334 Ultima και Levante V8 Ultima στο Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood 2023 τον Ιούλιο. Οι λεπτομέρειες σχετικά με τα μοντέλα είναι περιορισμένες, αλλά υποθέτουμε ότι θα έχουν ειδικές πινελιές για να τιμήσουν τον επερχόμενο θάνατο του θερμικού συστήματος μετάδοσης κίνησης. Τα θλιβερά νέα για τον V8 κοινοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια του πέμπτου Motor Valley Festival που πραγματοποιείται στη Modena από σήμερα ως την Κυριακή. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η Maserati θα παρουσιάσει τις εικονιζόμενες εκδόσεις Zèda των Levante, Ghibli και Quattroporte στην Piazza XX Settembre. Τα ειδικά μοντέλα δημιουργήθηκαν για να «τιμήσουν τον V8», αντικατοπτρίζοντας το μπλε/γκρι/λευκό ντεγκραντέ χρώμα της μοναδικής Maserati GranTurismo Zèda του 2019. Η τελευταία θα κάνει επίσης την εμφάνισή της στον εκθεσιακό χώρο στο Viale Ciro Menotti, μαζί με δύο κλασικά μοντέλα και την one-off GranTurismo Prisma που βασίζεται στη νέα γενιά.

Τέλος, η πλήρως ηλεκτρική σειρά Maserati Folgore, συμπεριλαμβανομένης της μοναδικής GranTurismo Folgore Luce, της Grecale Folgore και του μονοθέσιου GEN3 της μάρκας Trident στη Formula E θα εκτεθεί στην Piazza Grande. Με βάση πρόσφατες αναφορές, τα επερχόμενα μοντέλα της Maserati είναι έτοιμα για μια σημαντική μεταμόρφωση. Η επόμενη γενιά των Quattroporte και Levante, που αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο της το 2024 και το 2025 αντίστοιχα, θα αγκαλιάσει ένα πλήρως ηλεκτρικό μέλλον, αφήνοντας πίσω εξ ολοκλήρου τους κινητήρες εσωτερικής καύσης. Ωστόσο, η Maserati θα συνεχίσει να ικανοποιεί τις επιθυμίες όσων ψηφίζουν ΜΕΚ. Το σπορ μοντέλο GranTurismo, το SUV Grecale και το υπεραυτοκίνητο MC20 θα εξακολουθούν να προσφέρουν μια σειρά εκδόσεων που τροφοδοτούνται από τον εντυπωσιακό κινητήρα Nettuno V6, ταυτόχρονα με τις Folgore που θα έχουν μηδενικές εκπομπές ρύπων.

Η Maserati δεσμεύτηκε να παρουσιάσει πλήρως ηλεκτρικές εκδόσεις σε ολόκληρη τη γκάμα της έως το 2025, πριν σταματήσει εντελώς την παραγωγή οχημάτων με κινητήρα εσωτερικής καύσης για να γίνει πλήρως ηλεκτρική μάρκα από το 2030.

The post Maserati: η ηλεκτροκίνηση έφαγε τον φημισμένο τουρμπάτο V8 appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα