Tesla τυλίγεται μυστηριωδώς στις φλόγες στον αυτοκινητόδρομο

Ο ιδιοκτήτης Dishal Malla δήλωσε ότι οδηγούσε προς το σπίτι του όταν το Model Y του άρχισε να ταλαντώνεται παράξενα. Σταμάτησε στην άκρη του δρόμου, άνοιξε την πόρτα και τότε είδε καπνό να βγαίνει κάτω από το όχημα. Λίγα λεπτά αργότερα, το αυτοκίνητό του ήταν ένα καμένο κουφάρι. Τώρα, σκέφτεται το περιστατικό και πώς θα επηρεάσει τις μελλοντικές του αγορές αυτοκινήτων.

«Τη στιγμή που άνοιξα την πόρτα, είδα καπνό να βγαίνει από το κάτω μέρος», είπε στο KCRA. Έχοντας ακούσει για άλλες πυρκαγιές ηλεκτρικών οχημάτων και πόσο επικίνδυνες μπορεί να είναι, ο Malla βγήκε αμέσως από το όχημα και

κάλεσε το 911. Στα λεπτά που ακολούθησαν, τράβηξε βίντεο καθώς το αυτοκίνητο καιγόταν ολοσχερώς. Οι πυροσβέστες που έφτασαν στο σημείο, δεν μπορούσαν να κάνουν και πολλά πράγματα.

«Το ζήτημα με τα ηλεκτρικά οχήματα είναι η πρόσβαση στις μπαταρίες», δήλωσε ο επικεφαλής της πυροσβεστικής υπηρεσίας του Cosumnes, Robert Kasparian. «Οι μπαταρίες είναι αυτές που προκαλούν την τεράστια συσσώρευση θερμότητας. Πολλές φορές οι πυροσβεστικές υπηρεσίες απλώς αφήνουν το όχημα να καεί έως ότου φτάσει στο σημείο όπου μπορούν πραγματικά να έχουν πρόσβαση στις ίδιες τις μπαταρίες και να βάλουν νερό ή αφρό πυρόσβεσης».

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε παρόμοιες προηγούμενες καταστάσεις, συνηθίζεται να βυθίζουν τα ηλεκτρικά οχήματα στο νερό ή να τα τοποθετούν μακριά από άλλα αυτοκίνητα για να διασφαλίσουν ότι ακόμα κι αν η φωτιά αναζωπυρωθεί, δε θα προκληθεί μεγαλύτερη ζημιά. Σε μία άλλη περίπτωση, ένα Tesla πήρε φωτιά μετά από τρεις εβδομάδες ακινησίας σε χώρο στάθμευσης τρακαρισμένων οχημάτων. Προς το παρόν, ο Malla είναι απλά χαρούμενος που δεν έπαθε το παραμικρό. Έχει δύο μικρά παιδιά και δε θέλει να σκέφτεται τι θα είχε συμβεί αν τα είχε στο αυτοκίνητο. Λέει επίσης ότι δε σκοπεύει να αγοράσει άλλο ηλεκτρικό όχημα μετά από αυτό.

Προφανώς είναι επηρεασμένος από το ατυχές περιστατικό, αλλά η στατιστική δε συμφωνεί μαζί του. Όπως διαβάσατε τον Φεβρουάριο του 2022, τα δεδομένα υποδηλώνουν έντονα ότι τα ηλεκτρικά οχήματα έχουν τις λιγότερες πιθανότητες να εκδηλώσουν πυρκαγιά. Στατιστικά, τα υβριδικά έχουν 3.475 περιστατικά ανάφλεξης ανά 100.000 οχήματα που πωλούνται. Τα οχήματα μόνο με βενζίνη έχουν 1.530 ανά 100.000 και τα EV έχουν το απίστευτα μικροσκοπικό νούμερο 25 για ίδιο μέγεθος δείγματος. Το πρόβλημα είναι στην κατάσβεση της φωτιάς από τη στιγμή που θα ξεκινήσει.

The post Tesla τυλίγεται μυστηριωδώς στις φλόγες στον αυτοκινητόδρομο appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα