Το restomod Tredieci αναβιώνει τη μυθική Alpine A310 με ελληνική υπογραφή

Η Alpine A310, ένα από τα θρυλικότερα σπορ αυτοκίνητα του παρελθόντος, έρχεται ξανά στη ζωή σε μια σύγχρονη και εντυπωσιακή αναβίωσή της, από τον ιταλικό οίκο ERRE Design Studio.

Η restomod δημιουργία αυτή έχει την ονομασία Tredieci και φέρει την υπογραφή ενός σχεδιαστή με ελληνικές ρίζες, του Hernan Charalambopoulos. Για τη δημιουργία του Tredieci απασχολήθηκαν συνολικά 100 άνθρωποι

του οίκου ERRE, με επικεφαλής τον ιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο Rosario Radice.

Η ομάδα αυτή ανασχεδίασε το αμάξωμα της Α310 στα σύγχρονα δεδομένα, και το εμπλούτισε με τεχνολογία ηλεκτροκίνησης. Προς το παρόν το Tredieci υφίσταται μόνο σε ψηφιακά σχέδια, οπότε οι τεχνικές λεπτομέρειες του ηλεκτροκινητήρα και της μπαταρίας του δεν έχουν αποκαλυφθεί ακόμα.

Το project αυτό διατηρεί τις συμπαγείς διαστάσεις της αρχέγονης Α310, με μήκος 4,15 μέτρων, πλάτος 1,76 μ. και ύψος 1,12 μέτρων. Οι δύο τελευταίες διαστάσεις καθιστούν το νέο αυτό restomod 13 εκατοστά πιο πλατύ και 3 εκατ. πιο χαμηλό από το κλασσικό γαλλικό sportscar του παρελθόντος.

Από το τελευταίο είναι εμπνευσμένες οι ζάντες 19 ιντσών και τριών ακτινών, κάτω από τα φουσκωμένα φτερά, καξθώς και τα τριγωνικά τζάμια της εμπρός και της πίσω κολόνας, η πτέρυγα στην απόληξη της ουράς και βεβαίως η σχεδιαστική φιλοσοφία των φωτιστικών σωμάτων - που πλέον είναι φυσικά τεχνολογίας LED.

Αντιθέτως, στο εσωτερικό ελάχιστα θυμίζουν το παρελθόν. Παρότι το κόκπιτ παραμένει οδηγοκεντρικό, το Tredieci της ERRE Design Studio έχει όλες τις λειτουργίες που γινόταν με διακόπτες στην Α310, συγκεκτρωμένες πλέον στις ψηφιακές του οθόνες.

Επιλογέας ταχυτήτων δεν χρειάζεται πλέον, ενώ οι συμπαγείς διαστάσεις του ηλεκτρικού μοτέρ έχουν επιτρέψει τη διεύρυνση των εσωτερικών χώρων. Επιπλέον, η καμπίνα των (δύο) επιβατών περικλύεται από roll-cage.

Μετά από την παρουσίαση των ψηφιακών σχεδίων του Tredieci από την ERRE Design Studio, θα ακολουθήσει η παρουσίαση του φυσικού πρωτοτύπου αυτής της δημιουργίας που προστίθεται στη μόδα των restomod, δηλαδή των σύγχρονων αναβιώσεων κλασσικών αυτοκινήτων με την τεχνολογία της εποχής μας. Και, όπως όλα τα υπόλοιπα restomods, αναμένεται να έχει ιδιαίτερα “αλμυρή” τιμή.

Διαβάστε περισσότερα στο carandmotor.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα