H Toyota έτοιμη να λανσάρει το ηλεκτρικό bZ3C

Με τη σχεδιαστική φιλοσοφία που εισήαγε το νέο Prius, το Toyota bZ3C είναι έτοιμο να βγει στην παραγωγή καθώς η ιαπωνική εταιρεία ξεκινά την αντεπίθεσή της στην ηλεκτροκίνηση.

Το διευρυνόμενο μερίδιο της BYD και άλλων κινεζικών εταιρειών στην αυτοκίνηση επισπεύδει τα πλάνα της Toyota για τη νέα

της γκάμα ηλεκτρικών αυτοκινήτων, και το πρώτο από αυτήν θα είναι το bZ3C - το σπορτίφ Crossover που αποκάλυψε τον Απρίλιο στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Πεκίνου και φαίνεται ότι είναι πολύ κοντά στην έκδοση παραγωγής.

Η εταιρεία του Τόκιο στοχεύει με το bZ3C τους νεαρούς σε ηλικία αγοραστές που χάνει όλο και περισσότερο από τη BYD, στην Κίνα τουλάχιστον. Έτσι, όπως υποστηρίζει η εταιρεία, το Crossover αυτό είναι εστιασμένο στις τεχνολογίες ψυχαγωγίας του εσωτερικού που δημιουργούν έναν ευχάριστο διάκοσμο (ένα “ζεστό σπίτι”, όπως λέει) για τα μέλη της Gen Z.

Το bZ3C είναι το αποτέλεσμα της κοινοπραξίας του κέντρου έρευνας και εξέλιξης Intelligent Electromobility R&D Center της Toyota με τις BYD Toyota EV Tech και FAW Toyota Motor. Όπως καταλαβαίνετε, έχει σχεδιαστεί για την κινεζική αγορά, και εκεί θα αρχίσει να διατίθεται σύντομα, ενώ προς το παρόν παραμένει άγνωστο αν θα το δούμε και στην Ευρώπη.

Η BYD Toyota EV Tech, παρεμπιπτόντως, είναι μια κοινοπραξία μεταξύ των δύο κολοσσών, της Toyota και της BYD, από την οποία ήδη έχει προκύψει το ηλεκτρικό sedan bZ3 για την αγορά της Κίνας. Το bZ3C δείχνει να είναι λίγο μεγαλύτερο σε μέγεθος.

Μαζί με το bZ3C στην έκθεση του Πεκίνου παρουσιάστηκε και το bZ3X, ένα μεγαλύτερο και οικογενειακό SUV. Και τα δύο ηλεκτρικά αυτά αυτοκίνητα υιοθετούν τις νέες τεχνολογίες της εταιρείας στα συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης και πολυμέσων στο εσωτερικό, και η διάθεσή τους στην Κίνα θα ξεκινήσει μέσα στο 2025.

Διαβάστε περισσότερα στο carandmotor.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα