AGTZ Twin Tail: Ένα αυτοκίνητο με διπλή προσωπικότητα

Τι γίνεται αν ενώσουν τις δυνάμεις τους δύο brands όπως η Las Squadra και η Zagato; Η απάντηση ονομάζεται AGTZ Twin Tail και αποτελεί μία ωδή στις καμπύλες.

Το εν λόγω μοντέλο αποκαλύφθηκε πρώτα σε κλίμακα (!), τον περασμένο Φεβρουάριο, στο «ατελιέ» της Zagato στο Μιλάνο της Ιταλίας. Αυτή τη φορά, η πρεμιέρα ήταν σε κανονική κλίμακα και το πρωτότυπο chassis #00 αποκαλύφθηκε στη Λίμνη του Κόμο

και το FuoriConcorso.

Το επόμενο βήμα, θα είναι ένα event που θα λάβει χώρα τον προσεχή Ιούλιο και πολλοί τυχεροί θα έχουν την ευκαιρία να οδηγήσουν αυτό το εκλεπτυσμένο μοντέλο. Ένα σμιλεμένο αμάξωμα, με πολλές καμπύλες, που αντλεί έμπνευση από την Alpine A220 που αγωνιζόταν στις 24h Le Mans πριν από έξι δεκαετίες, έχει τον κινητήρα στο κέντρο και θα κατασκευαστεί σε συνολικά 19 μόλις κομμάτια.

Όπως τόνισε η Zagato, κάθε ένα από αυτά θα απαιτεί 15 εβδομάδες για να κατασκευαστεί, με περίπου 1000 εργατοώρες στη διαδικασία δημιουργίας του.

Κι αν όλα αυτά φαντάζουν φυσιολογικά για μοντέλα περιορισμένης παραγωγής, το AGTZ Twin Tail έχει μία ιδιαιτερότητα που δεν συναντάς αλλού – το περιτύλιγμά του μπορεί να τροποποιηθεί κατά το δοκούν!

Βλέπετε, ο κάτοχος αυτού του εντυπωσιακού μοντέλου, μπορεί να επιλέξει το body style με το οποίο θα κινείται. Διότι η «ουρά» στη διάταξη longtail, μπορεί να αφαιρεθεί αλλάζοντας πλήρως την όψη του AGTZ. Εξ ου και η «διπλή προσωπικότητα» του τίτλου μας.

Το σασί είναι φτιαγμένο από ανθρακονήματα, πράγμα που κάνει το αφαιρούμενο κομμάτι του αμαξώματος όσο ελαφρύτερο γίνεται. Στη διάταξη longtail το μήκος του μοντέλου είναι στα 4799mm και πέφτει στα 4305mm στη διάταξη shorttail.

Βέβαια, όπως ίσως υποπτεύεστε, αυτό συνεπάγεται και αλλαγές στις επιδόσεις. Διότι η longtail έκδοση έχει καλύτερη αεροδυναμική απόδοση. Η απόλυτη τιμή, αφορά επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε λιγότερα από 5 δευτερόλεπτα και τελική ταχύτητα στα 250 χλμ./ώρα.

Αριθμοί που προκύπτουν από 1800άρη υπέρ-τροφοδοτούμενο κινητήρα απόδοσης 252 αλόγων, που μάλιστα είναι δεκτικός και σε αναβαθμίσεις. Οι τροχοί είναι επίσης από ανθρακονήματα, το ίδιο και η Supersprint εξάτμιση.

Το AGTZ Twin Tail είναι διαθέσιμο σε 19 διαφορετικά χρώματα και έχει πολλές δυνατότητες εξατομίκευσης.

Όλα αυτά, με τιμή απόκτησης που ξεκινά από τις €650,000, χωρίς να συμπεριλαμβάνονται οι φόροι. Είναι άλλωστε ξεκάθαρα ένα δημιούργημα που απευθύνεται σε συλλέκτες με μεγάλο πορτοφόλι.

Διαβάστε περισσότερα στο carandmotor.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα