Callum Skye: Το ατρόμητο off-roader

Το Callum Skye είναι ένα ηλεκτρικό σπορ αυτοκίνητοπαντός εδάφους, έργο του πρώην σχεδιαστή της Jaguar, Ian Callum, το οποίο είναι πλέον διαθέσιμο μεαρχική τιμή 94.000 ευρώ.

Θαπροσφέρεται σε δύο διαφορετικές εκδόσεις. Η μία θα προσανατολίζεταιπερισσότερο για χρήση στην άσφαλτο και η άλλη για εκτός δρόμου.Όπως διακρίνεται και από τις φωτογραφίες, πρόκειται για ένα 2θυρο αμάξωμα με μήκος4.047 χλστ. και πλάτος 1.900 χλστ., όσο

περίπου είναι το μέγεθοςενός Renault Clio και του Dacia Sandero.

Χρησιμοποιεί τετρακίνηση, η κατανομή βάρους είναι 50:50 και έχει διπλό κινητήρα με μπαταρία 42 kWh, παρέχοντας αυτονομία 275 χιλιομέτρων. Σύμφωνα με την εταιρεία, η ταχεία φόρτιση διαρκεί λιγότερο από 10 λεπτά.

Το πλαίσιοθεωρείται ιδιαίτερα στιβαρό, η απόσταση από το έδαφος είναι αρκετάμεγάλη, ενώ η ανεξάρτητη ανάρτηση επιτρέπει στον χρήστη να κάνεισχέδια για διαδρομές σε δύσκολα τερέν, δίχως άγχος. Στα πλεονεκτήματατου μοντέλου, που ανταγωνίζεται το Ariel Nomad, είναι επιπλέον το χαμηλό βάρος.το οποίο έχει περιοριστεί στα 1.150 κιλά μόνο, καθιστώντας το ένα απότα ελαφρύτερα ηλεκτρικά οχήματα της αγοράς.

Η τολμηρήσχεδίαση του εξωτερικού αντικατοπτρίζεται κατά κάποιο τρόπο κα στο εσωτερικό, δίνονταςέμφαση κυρίως στο μινιμαλισμό. Η κεντρική κονσόλα διαθέτει μια οθόνης αφήςκαι περιστροφικούς διακόπτες για το σύστημα κλιματισμού, παρόμοιου στυλ μεαυτούς που συναντάμε στην Jaguar F-Type.

Η Callum είναι μια εταιρεία που απασχολεί 20και πλέον εργαζομένους, όμως θέλει να παραμείνει μικρή και ευέλικτη.Όσον αφορά την παραγωγή του Skye, κανείς δεν ξέρει πόσες μονάδες θακατασκευαστούν. Θα εξαρτηθεί από τη ζήτηση. Πάντως θα είναι κάποιες δεκάδεςκαι όχι εκατοντάδες. Για το μέλλον ωστόσο, όλα αφήνονται ανοιχτά.

Διαβάστε περισσότερα στο carandmotor.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα