Η ακριβότερη Ferrari της ιστορίας για χάρη του Lewis Hamilton

Η Ferrari φέρεται να έχει εξασφαλίσει ένα αντίτυπο της 499P Modificata, του hypercar αποκλειστικά για την πίστα που τιμάται 5,3 εκατομμύρια ευρώ, για χάρη του νέου αστέρα που περιμένει το 2025 στο Maranello.

Η Scuderia και οι τιφόζι θα υποδεχθούν στην Ιταλία σε λίγους μήνες τον επτά φορές παγκόσμιο πρωταθλητή της Formula 1, Lewis Hamilton, έπειτα

από μία από τις μεγαλύτερες και πιο ηχηρές μεταγραφές της ιστορίας του σπορ.

Η ιταλική εταιρεία έχει παραδεχθεί -μέσω του διευθυντή της Scuderia, Fred Vasseur- ότι η έλευση του Βρετανού στο Μαρανέλο δεν θα φέρει εκεί μόνο έναν οδηγό του ύψιστου επιπέδου, κυρίως με την εμπειρία της κατάκτησης τόσων τίτλων: ο Lewis θα αποτελέσει επίσης και κεντρικό πρόσωπο πολλών και σημαντικών δραστηριοτήτων προβολής.

Κι η φήμη που έχει αρχίσει να αναπτύσσεται ήδη, ότι ήδη ο Hamilton έχει εξασφαλίσει ένα αντίτυπο της υπερ-σπάνιας Ferrari 499P Modificata, δεν αποκλείεται να εντάσσεται ακριβώς στο πλαίσιο της προβολής αυτής.

Η 499P Modificata παρουσιάστηκε το 2023 για να αποτίσει τη δέουσα τιμή στην 499Ρ που κέρδισε, με την πρώτη, τις 24 Ώρες του LeMans πέρσι - στην επιστροφή των Ιταλών στην κορυφαία κατηγορία μετά από σχεδόν εξήμισι δεκαετίες. Αποδίδει 870 ίππους, με εξειδικευμένα ελαστικά της Pirelli και τροποποιημένο αεροδυναμικό kit.

Η εταιρεία του Maranello ανακοίνωσε ότι οι πελάτες της εταιρείας θα μπορούν να νοικιάζουν την 499P Modificata για δύο χρόνια, έναντι 5,3 εκατ. ευρώ, κατά τη διάρκεια των οποίων θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν στις track days που θα διοργανώνει για αυτούς η Ferrari σε διάφορες πίστες.

Μία από τις track days αυτές διοργανώθηκε τον περασμένο Μάρτιο στο Mugello της Ιταλίας, και εκεί εμφανίστηκε μια ασημί 499P Modificata, με τον αριθμό 67. Πολλοί λένε ότι η επόμενη 499P Modificata που ετοιμάζεται είναι μαύρη-χρυσή, με τον αριθμό 44.

Αυτά παραπέμπουν στον Lewis Hamilton: ο αριθμός 44 είναι εκείνος που χρησιμοποιεί στη F1, ενώ ο μαύρος-χρυσός χρωματισμός είναι εκείνος που προτιμά. Το 2014 απέκτησε μια Mercedes SL 63 με αυτά τα χρώματα, τα οποία επίσης έχει και ο κινηματογραφικός “χαρακτήρας” του στην ταινία Cars 2. Τα ίδια έχουν και τα μονοθέσια της ταινίας που ετοιμάζει μαζί με τον Brad Pitt.

Οπότε, απομένει να διαπιστώσουμε και επισήμως αν η Ferrari 499P Modificata, η πιο ακριβή καινούρια Ferrari όλων των εποχών και σίγουρα ένα σπάνιο συλλεκτικό διαμάντι του μέλλοντος, θα προστεθεί στην εκθαμβωτική συλλογή αυτοκινήτων του Lewis Hamilton με την έλευσή του στο Maranello.

Διαβάστε περισσότερα στο carandmotor.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα