Formula 1: Ο Albon υπέγραψε πολυετές συμβόλαιο με τη Williams

Ένα ακόμα κομμάτι του παζλ της «τάξης» του 2025 για τον μαγικό κόσμο της Formula 1, έχει μπει πλέον στη θέση του.

Παρότι το όνομά του «ακούστηκε» για τις (ακόμα) διαθέσιμες θέσεις στις Red Bull Racing και Mercedes-AMG, ο Alex Albon αποφάσισε να επεκτείνει τη συνεργασία του με τη Williams.

Μάλιστα, το συμβόλαιο του Ταϊλανδού είναι μακροχρόνιο, πράγμα που σημαίνει

πως θα αγωνίζεται με τα χρώματα της ιστορικής ομάδας τουλάχιστον και το 2026, όταν θα έχουμε την εισαγωγή νέων τεχνικών κανονισμών και νέων υβριδικών κινητήρων στο σπορ.

Ο Albon σήκωσε μόνος του τη Williams στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Formula 1 του 2023, κατακτώντας τους 27 από τους 28 βαθμούς της, συγκομιδή που της εξασφάλισαν την πολύτιμη έβδομη θέση στη βαθμολογία των κατασκευαστών. Που ήταν η καλύτερή της από το 2017!

Ο Alex Albon είπε μεταξύ άλλων: «Παρά τη δύσκολη αρχή στη φετινή σεζόν, απ’ όταν εντάχθηκα σε αυτή την ομάδα, έχουμε σημειώσει σημαντική πρόοδο μαζί και έχω δει, μακριά από όσα είναι ορατά στο κοινό, πως έχουμε πολλές πιθανότητες να επιστρέψουμε στις πρώτες θέσεις του grid. Είναι ένα μακροπρόθεσμο project στο οποίο πιστεύω και στο οποίο θέλω να έχω πρωταγωνιστικό ρόλο».

Ο James Vowles, επικεφαλής της Williams Racing, πρόσθεσε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που εξασφαλίσαμε τις υπηρεσίες του Alex. Έχει ξεχωριστό ταλέντο, τεχνικές γνώσεις και αφοσίωσή στον στόχο. Η επιλογή του να ανανεώσουμε τη συνεργασία μας είναι μια τεράστια ψήφος εμπιστοσύνης στη Williams και το ταξίδι επιστροφής μας στην ανταγωνιστικότητα».

Διαβάστε περισσότερα στο carandmotor.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα