Η Γαλλία επιδοτεί την αγορά ηλεκτρικών και υβριδικών οχημάτων

14:48 26/7/2012 - Πηγή: Econews

Πρόγραμμα επιδότησης για την προώθηση των ηλεκτρικών και υβριδικών αυτοκινήτων με σκοπό την ανάκαμψη της εγχώρια αυτοκινητοβιομηχανίας ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Γαλλίας.

Μετά τα απογοητευτικά αποτελέσματα του ομιλου PSA Peugeot Citroën, που ανακοίνωσε ζημίες ύψους 819 εκατ. Ευρώ το α’ εξάμηνο του 2012, η κυβέρνηση της Γαλλίας υποστηρίζει τις

πράσινες τεχνολογίες στα μικρά αυτοκίνητα, έναν τομέα στον οποίο οι PSA και Renault έχουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα έναντι των Γερμανών και άλλων ανταγωνιστών τους.

Το συνολικό “πακέτο” ενίσχυσης ανέρχεται σε 490 εκατ. Ευρώ και περιλαμβάνει αύξηση της επιδότησης αγοράς ηλεκτρικού αυτοκινήτου από 5.000 Ευρώ σε 7.000 Ευρώ και στα υβριδικά από 2.000 Ευρώ σε 4.000 Ευρώ, ανεξαρτήτως κατασκευαστή.

Αυξήθηκαν επίσης οι επιδοτήσεις αυτοκινήτων με χαμηλές εκπομπές ρύπων, οι οποίες χρηματοδοτήθηκαν από αυξημένα Τέλη στα ρυπογόνα οχήματα.

Επίσης, η κυβέρνηση σχεδιάζει να αγοράσει μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα «πόλης», και θα απαιτήσει την επιτήρηση της συμφωνίας ελεύθερων συναλλαγών μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Κορέας.

Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση δεν άγγιξε το ζήτημα του εργατικού κόστους, το οποίο σύμφωνα με τις γαλλικές αυτοκινητοβιομηχανίες ευθύνεται για τη χαμηλή ανταγωνιστικότητα σε σύγκριση με τα ασιατικά κυρίως προϊόντα.

econews

Keywords
Τυχαία Θέματα