Η Grameen Schneider Electric φέρνει καθαρή ενέργεια σε χιλιάδες νοικοκυριά

10:53 26/7/2012 - Πηγή: Econews

Η Schneider Electric, παγκόσμια ειδικός στη διαχείριση ενέργειας, και η Grameen Shakti, μία κοινωνική επιχείρηση για την παροχή πρόσβασης στην ηλεκτρική ενέργεια, ανακοίνωσαν τη δημιουργία της Grameen Schneider Electric, μίας κοινωνικής επιχειρηματικής κοινοπραξίας.

Η Grameen Schneider Electric στοχεύει στην παροχή πρόσβασης στην ηλεκτρική ενέργεια και στην ανάπτυξη των σχετικών υπηρεσιών για τους ανθρώπους του Μπαγκλαντές που χρήζουν βοηθείας. Η επίσημη υπογραφή για την

έναρξη αυτής της πρωτοβουλίας πραγματοποιήθηκε στις 19 Ιουνίου του 2012 στο Ρίο ντε Τζανέιρο (Βραζιλία) στο πλαίσιο του συνεδρίου των Ηνωμένων Εθνών για την Αειφόρο Ανάπτυξη (“Rio +20″).

Η Grameen Schneider Electric, ως μία αμιγώς κοινωνική επιχείρηση, ακολουθεί τις αρχές όπως αυτές ορίστηκαν από τον κ. Muhammad Yunus, ιδρυτή της Grameen Bank και κάτοχο Νόμπελ Ειρήνης το 2006, δηλαδή να μη υπάρχουν απώλειες ή κέρδη για τους μετόχους, αλλά τα κέρδη από την παροχή ενεργειακών λύσεων να χρησιμοποιούνται για τις ανάγκες των μη προνομιούχων ανθρώπων και την επέκταση της προσφοράς της Grameen Schneider Electric σε ολόκληρη τη χώρα.

«Η Schneider Electric και η Grameen Shakti ενώνουν τις δυνάμεις τους για την παροχή πρόσβασης στην ενέργεια σε όλο και περισσότερους ανθρώπους», δήλωσε ο Jean-Pascal Tricoire, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Schneider Electric και προσέθεσε: «Με τον τρόπο αυτό, αναπτύσσουμε βιώσιμες λύσεις για 1,3 δισ. ανθρώπων που στερούνται το δικαίωμα να έχουν πρόσβαση στην ηλεκτρική ενέργεια!».

Η Grameen Schneider Electric στοχεύει, μέχρι το 2013, να παρέχει οικιακά ηλιακά συστήματα σε περίπου 200.000 νοικοκυριά, έχοντας ως βάση τις λύσεις που ήδη έχουν εφαρμοστεί από τη Schneider Electric στη Σενεγάλη, στη Νιγηρία, στην Ινδία και στη Μαδαγασκάρη.

Στη συνέχεια, οι ομάδες της Schneider Electric και της Grameen Shakti έχουν ως στόχο να αναπτύξουν καινοτόμες και προσαρμοσμένες λύσεις για την άντληση νερού και για την παραγωγή ανανεώσιμης ενέργειας για περιπτώσεις που δεν υπάρχει σύνδεση με το ηλεκτρικό δίκτυο.

Σε αυτή τους την πρωτοβουλία, η Schneider Electric και η Grameen Shakti έχουν την υποστήριξη και του ‘Schneider Electric Energy Access (SEEA) Fund’, το οποίο στοχεύει στην υποστήριξη δράσεων στον τομέα της ενέργειας για την ενίσχυση των ανθρώπων που βρίσκονται στη «Βάση της Πυραμίδας» (Base of the Pyramid – BoP). Το SEEA ιδρύθηκε από τη Schneider Electric, τους εργαζομένους της, καθώς και από θεσμικούς επενδυτές, συμπεριλαμβανομένων των ‘Caisse des Dépôts et Consignations (CDC)’ και ‘PhiTrust Active Investors’.

Keywords
Τυχαία Θέματα