Τo σολάριουμ σκοτώνει 800 άτομα ετησίως στην Ευρώπη – Καρκίνος του δέρματος

10:38 26/7/2012 - Πηγή: Econews

Από τα 64.000 κρούσματα μελανώματος, του σοβαρότερου καρκίνου του δέρματος, που καταγράφονται ετησίως σε 18 χώρες της Ευρώπης, περίπου 3438 ή 5,4% συνδέονται με το τεχνητό μαύρισμα.

Το Διεθνές Ερευνητικό Ινστιτούτο Πρόληψης στη Λυόν της Γαλλίας (Ipri) και το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Ογκολογίας του Μιλάνου (ΙΕΟ) πραγματοποίσαν σχετική έρευνα που δημοσιεύται στην επιθεώρηση British Medical Journal.

Βασίζοντας το πόρισμά τους σε 27 μελέτες που έχουν δημοσιευθεί πάνω στο ζήτημα, οι ερευνητές των δύο ινστιτούτων κατέληξαν

στο συμπέρασμα ότι ο κίνδυνος εμφάνισης καρκίνου του δέρματος είναι αυξημένος για το 20% των ατόμων που έχουν κάνει σολάριουμ (solarium) τουλάχιστον μία φορά.

Το τεχνητό μαύρισμα ή σολάριουμ βασίζεται στην εκπομπή τεχνητών υπέρυθρων ακτίνων που προκαλούν αυξημένη έκκριση μελανίνης στο δέρμα.

Ο κίνδυνος διπλασιάζεται για όσους έχουν έχουν κάνει σολάριουμ πριν την ηλικία των 35 ετών υποστηρίζουν οι ερευνητές.

Μάλιστα, οι ερευνητές εκτιμούν ότι ο αριθμός των θανάτων που συνδέονται με το σολάριουμ θα αυξηθεί μέσα στα επόμενα 20 χρόνια και ζητούν περιορισμούς στη χρήση σολάριουμ από τα άτομα κάτω των 18 ετών.

Επίσης, ζητούν το κλείσιμο ινστιτούτο σολάριουμ που δεν υπόκεινται σε εποπτεία.

econews

Keywords
Τυχαία Θέματα