Φωτοβολταϊκός “πόλεμος” Ευρώπης-Κίνας: πράξη 1η

09:57 26/7/2012 - Πηγή: Econews

Κατέθεσε τελικά καταγγελία για μεθόδους ντάμπινγκ στη διάθεση των κινεζικών προϊόντων φωτοβολταϊκού εξοπλισμού ο συνασπισμός ευρωπαϊκών εταιριών ηλιακής ενέργειας που ηγείται από την γερμανική εταιρεία SolarWorld AG.

Στη συμμαχία υπολογίζεται συμμετέχει περίπου το 25% των κατασκευαστών φωτοβολταϊκού εξοπλισμού σε όρους όγκου παραγωγής.

Οι εταιρείες υπογράφουν καταγγελία για λήψη αντίστοιχων μέτρων αντιντάμπινγκ κατά των κινεζικών προϊόντων, αλλά και επιβολή αντισταθμιστικών δασμών.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή

καλείται να λάβει μια απόφαση, σχετικά με την συνέχιση ή όχι της υπόθεσης εντός 45 ημερών, με κριτήριο την επάρκεια των στοιχείων.

Υπολογίζεται πως για τελεσίδικη απόφαση θα χρειαστεί διάστημα 15 μηνών.

Εκπρόσωποι του συνασπισμού δεν έκαναν σχόλιο, ενώ ο εκπρόσωπος της Κομισιόν επιφυλάχθηκε να απαντήσει στο διάστημα των 45 ημερών που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει στη διάθεσή της.

Υπενθυμίζεται πως λίγες ημέρες νωρίτερα ο υπουργός Περιβάλλοντος της Γερμανίας δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα υποστηρίξει μία τέτοια κίνηση των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων προκειμένου να υπάρξει υγιής ανταγωνισμός στον κλάδο.

econews

Keywords
Τυχαία Θέματα