Atenistas: Αυτή την Κυριακή περιήγηση στην Ομόνοια, από κάτω!

Κάτω απ’ την Ομόνοια: περιοχή “δύσκολη”, “υποβαθμισμένη”, “κακόφημη”; Είναι όμως έτσι; Αυτή την Κυριακή οι Atenistas μας καλούν να αλλάξουμε την εικόνα που έχουμε για την γειτονιά αυτή, να την περπατήσουμε μαζί και να ανακαλύψουμε τις γεμάτες ιστορία γωνιές της.

Ένας πρωινός περίπατος στην γειτονιά, ενώ σε ελεύθερο πρόγραμμα τέσσερα σημεία πολιτισμού της περιοχής θα ναι ανοικτά, ειδικά για σας κυριακάτικα, για να τα γνωρίσετε καλύτερα.

11.00
Ομόνοια

– κέντρο πλατείας
Ακολουθήστε σε μία βόλτα γύρω από την πλατεία και πίσω στο χρόνο…… Ενημερωθείτε για την ιστορία της πλατείας Ομόνοιας και για τα ιστορικά κτίρια που την περιβάλλουν καθώς και για αυτά που υπήρχαν αλλά που πλέον δεν υφίστανται.

Μάθετε από πού πήραν το όνομα τους τα Χαυτεία, για τη λειτουργία και τον ρόλο του Εθνικού Τυπογραφείου, για την ιστορία της οδού Σατωβριάνδου, για το θέατρο Αγγέλων Βήμα, για το θρυλικό καφέ «Στέμμα» στο οποίο συγκεντρώνονταν οι ηθοποιοί της εποχής πριν ενταχθούν στα μπουλούκια προκειμένου να περιοδεύσουν ανά την Ελλάδα, για το καφέ του Μάριου από το οποίο αν δεν περνούσε κάποιος δεν μπορούσε να φέρει το όνομα του ρεμπέτη, για το Καφενείο των Μουσικών, για το Θέατρο Κατίνα Παξινού που κάποτε δέσποζε στα θεατρικά δρώμενα του τόπου, για την ιστορία και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του Εθνικού Θεάτρου, τον ναού του Αγίου Κωνσταντίνου, του εγκαταλελειμμένου σήμερα σινεμά Στάρ, για το Θέατρο Άλμα, για το Εθνικό Ωδείο και για την πλατεία Βάθης .

Και επιπλέον:
Ελεύθερη επίσκεψη (εκτός ξενάγησης) σε σημεία πολιτισμού τις κάτωθι ώρες:

11:00-13:00
Θέατρο Άλμα
Ακoμινάτου 17

Ανοίγει τις πόρτες του για να περιηγηθείτε στους χώρους του και να γνωρίσετε ένα πολύ όμορφο θέατρο της περιοχής ενώ ο κ. Βίλλης Ανδρέου θα είναι εκεί για να σας κατατοπίσει σχετικά

12:00-14:00
Μέγαρο Εϋνάρδου
Αγ. Κωνσταντίνου 20

Το Μουσείο Κατίνας Παξινού – Αλέξη Μινωτή του Μορφωτικού Ιδρύματος της Εθνικής Τράπεζας με ενθυμήματα από την κοινή ζωή της με τον Αλέξη Μινωτή και την σταδιοδρομία της μεγάλης ηθοποιού Κατίνας Παξινού, που βρίσκονται συγκεντρωμένα στο πανέμορφο Μέγαρο Εϋνάρδου που ανοίγει τις πόρτες του και μας καλεί να εντρυφήσουμε στις αναμνήσεις τους μέσα από φωτογραφίες, πίνακες, το καμαρίνι της μεγάλης ηθοποιού, κοστούμια από τις παραστάσεις της και φυσικά το αγαλματίδιο Όσκαρ β’ γυναικείου ρόλου για την ταινία «Για ποιον χτυπά η Καμπάνα». Παράλληλα λειτουργεί και Έκθεση Χαρακτικής στον ίδιο χώρο, καλλιτεχνήματα.

12:30-14:00
Θέατρο Αγγέλων Βήμα
Σατωβριάνδρου 36

Περιηγηθείτε στην Έκθεση Σκίτσων και Μακετών των αποφοίτων του Κολεγίου Βακαλό «Μία παράσταση Δέκα + 1 Σκηνογραφικές παραστάσεις» αναφορικά με το έργο του Ντάριο Φο «Ελισσάβετ-Γυναίκα από Σύμπτωση».

Μην ξεχάσετε να φέρετε την κάρτα ανεργίας σας καθώς οι πρώτοι 20 άνεργοι που θα δηλώσουν συμμετοχή την ώρα έναρξης του περιπάτου της Ομόνοιας στις 11 θα κλείσουν με τον καλύτερο τρόπο την μέρα με την παράσταση «Σατωβριάνδου τότε και

Keywords
Τυχαία Θέματα