«Στο σφυρί» προσωπικά δεδομένα που έχουν υποκλαπεί από τη Βρετανική Βιβλιοθήκη

Σε διαδικτυακό πλειστηριασμό βγήκαν, από οργάνωση που πραγματοποιεί κυβερνοεπιθέσεις, προσωπικά δεδομένα τα οποία υπέκλεψε από τη Βρετανική Βιβλιοθήκη τον περασμένο Οκτώβριο, με τιμή εκκίνησης τα 20 bitcoins, ήτοι κοντά στα 680.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την εγκληματική ομάδα Rhysida, πρόκειται για «αποκλειστικά, μοναδικά και εντυπωσιακά» προσωπικά δεδομένα, τα οποία θα παραχωρήσει σε όποιον προσφέρει το υψηλότερο αντίτιμο. Η οργάνωση δεν έχει δώσει στη δημοσιότητα περισσότερες πληροφορίες για το τι περιλαμβάνουν

τα δεδομένα αυτά.

Από την πλευρά της, η Βρετανική Βιβλιοθήκη γνωστοποίησε ότι τα δεδομένα που έχουν διαρρεύσει φαίνεται πως προέρχονται από αρχεία που αφορούν το προσωπικό της. Ωστόσο, ως προληπτικό μέτρο συμβούλευσε τους χρήστες της ιστοσελίδας της να αλλάξουν τους κωδικούς που χρησιμοποιούν σε άλλες υπηρεσίες, αν είναι οι ίδιοι. Σημειωτέον ότι όλο τον Νοέμβριο η ιστοσελίδα της βιβλιοθήκης δεν ήταν προσβάσιμη, ενώ επηρεάστηκαν και άλλες διαδικτυακές υπηρεσίες της, που υπολογίζεται ότι θα χρειαστούν μερικές εβδομάδες προκειμένου να επανέλθουν.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Στο, Βρετανική Βιβλιοθήκη,sto, vretaniki vivliothiki