Οι Γάλλοι ανακαλύπτουν ξανά τον Αρσέν Λουπέν

09:44 2/2/2021 - Πηγή: Diastixo

Περισσότερα από 110 χρόνια μετά την πρώτη εμφάνισή του, ο Αρσέν Λουπέν, ο αριστοκράτης λωποδύτης που δημιούργησε ο Γάλλος συγγραφέας Μορίς Λεμπλάν ως απάντηση στον Σέρλοκ Χολμς, βρίσκεται και πάλι στο προσκήνιο, αυτή τη φορά χάρη σε μία σειρά που κυκλοφόρησε πρόσφατα στο Netflix γνωρίζοντας μεγάλη επιτυχία.

Στη γαλλική σειρά «Lupin» πρωταγωνιστής είναι ο Ασάν, ο οποίος εμπνέεται από τον Αρσέν Λουπέν για να φέρει σε πέρας μία θεαματική κλοπή, προκειμένου να πάρει εκδίκηση από την

οικογένεια που οδήγησε τον πατέρα του στον θάνατο. Ο πατέρας του ήταν άλλωστε αυτός που τον μύησε στον κόσμο του Αρσέν Λουπέν, χαρίζοντάς του ένα βιβλίο με πρωταγωνιστή αυτόν.

{loadmodule mod_adsence-inarticle-makri} {loadposition adsence-inarticle-makri}

Είναι τέτοια η επιτυχία του σίριαλ, που στη Γαλλία τα βιβλία του Λεμπλάν ανέβηκαν ξαφνικά στην κορυφή των ευπώλητων, με αποτέλεσμα οι νεότεροι ειδικά Γάλλοι να ανακαλύπτουν έναν ήρωα που πιθανότατα αγνοούσαν ή δεν είχαν ποτέ ενδιαφερθεί να διαβάσουν τις περιπέτειές του.

Ο Αρσέν Λουπέν επινοήθηκε από τον Λεμπλάν το 1905 και έκανε την πρώτη του εμφάνιση στο περιοδικό Je sais tout την ίδια χρονιά. Ο Λεμπλάν έγραψε συνολικά 17 μυθιστορήματα και 39 νουβέλες με πρωταγωνιστή τον «καλύτερο κλέφτη του κόσμου».

Keywords
Τυχαία Θέματα