Στη «γοργόνα» της Μονίκ Ρόφι το βραβείο Costa Book of the Year

09:44 2/2/2021 - Πηγή: Diastixo

Με το βραβείο Costa Book of the Year 2020 τιμήθηκε η Βρετανίδα συγγραφέας Μονίκ Ρόφι (Monique Roffey) για το έκτο της μυθιστόρημα, με τίτλο The Mermaid of Black Conch, το οποίο περιγράφεται ως μια σκοτεινή ερωτική ιστορία ανάμεσα σε έναν ψαρά και μία γυναίκα καταραμένη να ζει ως γοργόνα στην Καραϊβική, αντλώντας έμπνευση από έναν μύθο της φυλής Taino. Άλλωστε, η ίδια η συγγραφέας είναι γεννημένη στο Τρινιντάντ της Καραϊβικής.

{loadmodule mod_adsence-inarticle-makri}

{loadposition adsence-inarticle-makri}

Η πρόεδρος της κριτικής επιτροπής, Suzannah Lipscomb, έκανε λόγο για ένα βιβλίο «γεμάτο μυθική ενέργεια και αξέχαστους χαρακτήρες», το οποίο είναι «άκρως πρωτότυπο –δε μοιάζει με οτιδήποτε έχουμε διαβάσει ποτέ– και δίνει την αίσθηση ενός ήδη κλασικού έργου από μία συγγραφέα στο απόγειο των δυνάμεών της. […] Είναι ένα βιβλίο που θα σας πάει στα απώτατα όρια της φαντασίας σας».

Από την πλευρά της, η Μονίκ Ρόφι δήλωσε: «Πραγματικά ήθελα αυτό το βιβλίο να διαβαστεί και τέτοια εποχή πέρυσι ήμασταν πανέτοιμοι, αλλά μετά ενέσκηψε η πανδημία και το βιβλίο έπεσε σε μια μαύρη τρύπα κι εξαφανίστηκε. Και τώρα έγινε αυτό. Είμαι 55 ετών, γράφω εδώ και 20 χρόνια – πραγματικά, δεν υπάρχει λέξη που ν’ αρκεί για να περιγράψει πόσο μεγάλο επίτευγμα είναι αυτό».

Keywords
Τυχαία Θέματα