«Όταν ο Χάρι Πότερ συνάντησε τη Λόλα, μόνη στο σπίτι… (Ράντκλιφ, Ποτέντε, Κάλκιν)» του Πέτρου Γκάτζια

09:44 2/2/2021 - Πηγή: Diastixo

Ο Τομ Χανκς και ο Στιβ Μάρτιν δεν είναι οι μόνοι που θέλησαν να εκφραστούν και στο χαρτί, γράφοντας διηγήματα και νουβέλες. Η λίστα ευτυχώς ή δυστυχώς είναι τεράστια, αλλά το αποτέλεσμα δεν είναι πάντοτε επιτυχημένο. Αυτό ωστόσο που μετράει είναι η προσπάθεια.

Ο πρωταγωνιστής των ταινιών Χάρι Πότερ είναι και ποιητής, η πρωταγωνίστρια του Τρέξε, Λόλα, τρέξε γράφει διηγήματα. Βιβλίο έγραψε και το άλλοτε παιδί-θαύμα του Μόνος στο σπίτι, όπου ο κεντρικός ήρωας είναι μάλλον κόπια του εαυτού

του.

{loadmodule mod_adsence-inarticle-makri} {loadposition adsence-inarticle-makri}

Ποιητής με ψευδώνυμο (Ντάνιελ Ράντκλιφ)

Ο «Χάρι Πότερ» αποκάλυψε πριν από μερικά χρόνια στην εφημερίδα Guardian ότι σε ηλικία μόλις 17 ετών εξέδωσε μερικά ποιήματά του με το ψευδώνυμο Τζέικομπ Γκέρσον. Εξακολουθεί να γράφει ποίηση και εξηγεί το γιατί: «Ως ηθοποιός έχεις περιορισμένες δυνατότητες να εκφραστείς δημιουργικά, λέγοντας τα λόγια κάποιου άλλου». Η ποίηση του δίνει λοιπόν τη δυνατότητα να εκφραστεί με τα δικά του λόγια. Οι στίχοι του έχουν ρίμα, γιατί όπως σχολίαζε ο Ρόμπερτ Φροστ: «Ο ελεύθερος στίχος είναι λες και παίζεις τένις χωρίς το φιλέ».

Η Λόλα σταμάτησε να τρέχει (Φράνκα Ποτέντε)

Η ερμηνεία της Ποτέντε στο Τρέξε, Λόλα, τρέξε την έκανε την πιο γνωστή Γερμανίδα ηθοποιό στο εξωτερικό. Σήμερα ζει πια στις Ηνωμένες Πολιτείες, έχοντας παίξει σε ταινίες του Χόλιγουντ. Πρώτη φορά επισκέφτηκε την Ιαπωνία το 2005 και έκτοτε πηγαίνει συχνά. Χωρίς καλά καλά να το καταλάβει, γεννήθηκε το βιβλίο της με τίτλο Δέκα, μια συλλογή διηγημάτων με ήρωες από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου. Σε μία απ’ αυτές, ένα νιόπαντρο ζευγάρι μπερδεύει τα δώρα και προσφέρει στο συντηρητικό αφεντικό του νεαρού έναν δονητή. Από τη δύσκολη θέση τούς βγάζει η σύζυγος του αφεντικού, η οποία τον πείθει ότι πρόκειται για συσκευή μασάζ.

«Δεν είμαι συγγραφέας» (Μακόλεϊ Κάλκιν)

Όταν κάποια στιγμή ο πρωταγωνιστής του Μόνος στο σπίτι ξέμπλεξε από τα ναρκωτικά και τον άσωτο βίο εν γένει, αποφάσισε να καταγράψει την εμπειρία του. Το Τζούνιορ είναι ένα πάντρεμα στοιχείων από καρτούν, βινιέτες και αποκόμματα, μαζί με προσωπικές εμπειρίες. Ο ήρωας είναι ένα παιδί-θαύμα του Χόλιγουντ που εγκατέλειψε αηδιασμένος τις σόου μπίζνες. «Θέλω να ξεκαθαρίσω κάτι προτού ξεκινήσω: Δεν είμαι συγγραφέας. Δε θα μπορούσα να είμαι συγγραφέας», γράφει όμως στην εισαγωγή του βιβλίου.

Και για το τέλος, Palo Alto είναι ο τίτλος της συλλογής διηγημάτων του Τζέιμς Φράνκο. Οι ήρωές του είναι οργισμένοι νέοι που ζουν στην κόψη του ξυραφιού, στην Καλιφόρνια. Τον τίτλο στο βιβλίο δίνει η γενέτειρα του ηθοποιού και τις εικόνες τροφοδοτούν οι δαίμονές του. Οι ίδιοι δαίμονες που ώθησαν τους παραπάνω να στραφούν στο γράψιμο.

Keywords
Τυχαία Θέματα