Retro gaming για μικρούς και μεγάλους

Παρά το γεγονός ότι σήμερα έχουμε gaming PCs και παιχνιδομηχανές (βλέπε PlayStation 5 και Xbox Series X/S) που δημιουργούν εκπληκτικά φωτορεαλιστικά γραφικά, οι retro παιχνιδομηχανές αποτελούν σταθερή αξία για μικρούς και μεγάλους gamers.

Σε περίπτωση που αναρωτιέσαι τι ακριβώς είναι

το “retro gaming” και γιατί εξακολουθεί να τραβάει το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων, παρακάτω σου έχουμε όλες τις απαντήσεις.

Τι είναι retro;

Πριν αναφερθούμε στα retro παιχνίδια και κονσόλες, είναι καλό να γνωρίζουμε το τι σημαίνει η λέξη “retro” («ρετρό»).

Η λέξη ρετρό προέρχεται από το λατινικό πρόθεμα retrο, που σημαίνει «προς τα πίσω». Στην προκειμένη περίπτωση, αναφέρεται στην τάση για αναβίωση, επανάληψη ή μίμηση μιας παλαιότερης μορφής ή στυλ.

Αν και αυτός ο ορισμός αναφέρεται σε μεγάλο βαθμό στη μόδα, συναντάται και σε άλλες καλλιτεχνικές και πολιτιστικές εκφράσεις όπως είναι η διακόσμηση, η αρχιτεκτονική και τα τελευταία χρόνια, αφορά και στο κομμάτι του gaming. Είναι σαφές ότι όταν κάτι θεωρείται ρετρό, έχει να κάνει με την αναβίωση του παρελθόντος και τη νοσταλγία.

Τα πολύχρωμα “pixels”

Πολύ πριν την εμφάνιση των τρισδιάστατων γραφικών και των πολυκάναλων ήχων στα παιχνίδια, τα γραφικά 8-bit και 16-bit ήταν κάποτε το μόνο που είχαν οι παλαιότερες γενιές - κυρίως των τριαντάρηδων και σαραντάρηδων. Ο όρος “bit” αναφέρεται στους επεξεργαστές που τροφοδοτούσαν κονσόλες όπως το ΝΕS και το Atari 7800. Όσο πιο ισχυρή η επεξεργαστική ισχύς μιας παιχνιδομηχανής, τόσο περισσότερα pixels μπορούσαν να χωρέσουν σε ένα βίντεοπαιχνίδι. Επομένως, δεν πρόκειται για γραφικά όπως τα γνωρίζουμε σήμερα.

Όταν όμως, το μεράκι και η δημιουργικότητα δεν έχουν όρια, οι προγραμματιστές εκείνων των δεκαετιών μας χάρισαν πολλά εκπληκτικά 8-bit και 16-bit παιχνίδια όπως το Super Mario Bros., Final Fantasy, Street Fighter και πολλά άλλα. Και να σκεφτεί κανείς ότι αυτά τα παιχνίδια ήταν βασισμένα σε μόλις μερικά πολύχρωμα pixels. Όμως, χάρισαν πολλές ώρες διασκέδασης σε εκατομμύρια gamers ανά τον κόσμο.

Είσαι στην Κύπρο; Δες τις συσκευές που σε ενδιαφέρουν εδώ: PlayStation 5, Xbox Series X, Xbox Series S, ρετρό παιχνιδομηχανές.

Έλα στην πιο K-MING ομάδα και απόλαυσε Top News, δυνατά gaming events, άπαιχτους διαγωνισμούς, ξεχωριστές προσφορές, αποκλειστικότητες και πολλές άλλες εκπλήξεις.

The post Retro gaming για μικρούς και μεγάλους appeared first on Κωτσόβολος Blog.

Keywords
Τυχαία Θέματα