Βελουτέ με καρότα και κόκκινη πιπεριά

Από την Ιωάννα Σταμούλου

Η γλύκα του καρότου αγαπάει τη σπιρτάδα του κάρι και του τζίντζερ, ενώ η κόκκινη πιπεριά χαρίζει σε αυτή τη βελούδινη σούπα ακόμη καλύτερο χρώμα κι έξτρα γεύση.

Υλικά για 5 άτομα1 κιλό καρότα καθαρισμένα και κομμένα σε χοντρές φέτες1 πιπεριά κόκκινη σε φέτες20γρ. ελαιόλαδο20γρ. βούτυρο1 κρεμμύδι μεγάλο σε φέτες2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο2 κουτ. σούπας κάρι1 λίτρο ζωμό λαχανικών φρέσκο ή νερό1 κομμάτι τζίντζερ 3εκ. καθαρισμένο και ξυσμένο στον τρίφτηαλάτι, πιπέρι

ΕκτέλεσηΜέσα σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε
το ελαιόλαδο και σοτάρουμε για 2 λεπτά το κρεμμύδι, με το σκόρδο και το κάρι.Προσθέτουμε τα καρότα και σοτάρουμε για λίγο ακόμη να γυαλίσουν. Αλατοπιπερώνουμε.Ρίχνουμε τον ζωμό ή το νερό και όταν έρθει η σούπα σε βρασμό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν τα καρότα.Πολτοποιούμε τη σούπα επιτόπου μέσα στην κατσαρόλα με ραβδομπλέντερ και προσθέτουμε το ξυσμένο τζίντζερ. Αν είναι πολύ πηχτή η σούπα αραιώνουμε με λίγο νερό ζεστό από βραστήρα.Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή, προσθέτοντας από ένα κομματάκι δεντρολίβανο σε κάθε πιάτο.

Είσαι στην Κύπρο; Δες τις συσκευές που σε ενδιαφέρουν εδώ: κατσαρόλα, ραβδομπλέντερ, βραστήρας.

The post Βελουτέ με καρότα και κόκκινη πιπεριά appeared first on Κωτσόβολος Blog.

Keywords
Τυχαία Θέματα