Μηλοπιτα θερμιδες

18:59 10/9/2021 - Πηγή: Argiro
Η μηλοπιτα είναι το γλυκό που πρέπει να επιλέξεις μόνο και μόνο για τις θερμιδες του.

Το απόλυτο φρούτο του φθινοπώρου δεν είναι άλλο από το μήλο. Υπάρχουν πολλές ποικιλίες μήλου και όλες έχουν υψηλές θρεπτικές ιδιότητες. Αυτό το φρούτο καταναλώνεται ευχάριστα ως νωπό αλλά παντρεύεται καταπληκτικά με πολλά υλικά τόσο σε γλυκές όσο και σε αλμυρές συνταγές. Όταν ακούς μήλο και συνταγή πάντως το πρώτο πράγμα που σου έρχεται

στο μυαλό είναι η μοσχομυριστή μηλόπιτα. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι ώριμα και ζουμερά μήλα και τις οδηγίες της Αργυρώς για την πιο τέλεια μηλόπιτα. Όμως, για αυτούς που αναρωτιούνται πόσες θερμιδες έχει μια μηλοπιτα θα βρουν την απάντηση εδώ. Δεν αρκεί ένα γλυκό να είναι νόστιμο, πρέπει να συνάδει και με τις διατροφικές συνήθειες του καθενός.

Μηλοπιτα θερμιδες

Η μηλοπιτα είναι ένα γλυκό που για βασικά υλικά έχει βούτυρο, αλεύρι, ζάχαρη, αυγά, γάλα, μπαχαρικά και φυσικά μήλα. Ο τρόπος παρασκευής της ποικίλλει όπως και οι εκδοχές της κλασικής μηλόπιτας. Βάση αυτά τα υλικά θα έλεγε κανείς πως ένα κομμάτι μηλοπιτα είναι γεμάτο θερμιδες και πράγματι έχει αρκετές. Το καλό είναι πως δεν είναι απαγορευτικές. Συγκεκριμένα:

Μηλοπιτα θερμιδες (1 κομμάτι): 350

Ένα κομμάτι μηλοπιτα δίνει αυτές τις θερμιδες και είναι αγαπημένο γλυκό. Μια απλή πάστα, όμως, δίνει τις διπλάσιες οπότε η μηλόπιτα είναι σίγουρα καλύτερη επιλογή. Αν επιθυμεί κάποιος να προσλάβει ακόμα λιγότερες θερμιδες μπορεί να αντικαταστήσει στη μηλοπιτα τη ζάχαρη με κάποια γλυκαντική ουσία, όπως είναι η στέβια. Έτσι, θα μειωθεί το θερμιδικό περιεχόμενο του γλυκού.

Μηλόπιτα & διατροφική αξία

Η μηλόπιτα μπορεί να αποτελεί ένα γλυκό αλλά δεν σημαίνει ότι είναι μηδαμινής διατροφικής αξίας. Αρχικά, έχει βασικό συστατικό το μήλο. Το μήλο από μόνο είναι πηγή πληθώρα θρεπτικών συστατικών. Έχουν ισχυρή αντιοξειδωτική δράση και είναι πλούσια σε βιταμίνη C και φυτικές ίνες. Θεωρείται σχετικά εύπεπτο γλυκό λόγω των φυτικών ινών του μήλου.

Επίσης, τα μπαχαρικά που χρησιμοποιούνται στην παρασκευή της, η κανέλα και το γαρίφαλο, έχουν δείξει μελέτες ότι έχουν θετική επίδραση στον οργανισμό του ανθρώπου. Συγκεκριμένα, η κανέλα έχει αντιμικροβιακή δράση και συμβάλλει στην εύρυθμη λειτουργία του πεπτικού συστήματος.

Η μηλοπιτα έκτος από ένα αγαπημένο γλυκό έδεσμα έχει και να προσφέρει αρκετά οφέλη με λίγες θερμιδες, συγκριτικά με άλλα γλυκά, στον οργανισμό. Τα αρώματα του μήλου και τις κανέλας απογειώνουν την απόλαυση και η ουσία τους βελτιώνει τη θρεπτικότητα του γλυκού.

Αν σας άρεσε το άρθρο δείτε ακόμα και μάθετε τα πάντα για τη διατροφική αξία του μήλου και τις θερμίδες του.

Μηλο θερμιδες

Το άρθρο Μηλοπιτα θερμιδες εμφανίστηκε πρώτα στο Argiro.gr.

Keywords
Αναζητήσεις
Τυχαία Θέματα
Μηλοπιτα,milopita